Pozwólmy Forum przetrwać

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Re: Pozwólmy Forum przetrwać

Post autor: sztani »

Zakładając temat przyznam ,ze nie liczyłem na taki odzew . można mieć pretensje , że większość pyta o opinie , ale po to jest to forum i nie ma ścisłych nakazów - wróciłeś napisz o pobycie i koniecznie dlugi tekst. Tu mamy my pole do popisu aby się włączyć i pomóc można zachęcać ale nie nakazać. Przyszedł czas ,że na każdy temat ,żyje własnym ,życiem ,toczą się rozmowy . Potrzebny ten dział jak każdy inny na tym forum ,i tu dużo wartościowych komentarzy można przeczytać . Andrzeju z całym szacunkiem do tego co napisałeś , nie każdy ma takie doświadczenia czy wiedzę jak Ty i udziela się w tych poważnych tematach ale pisze , w tym lżejszym ""na każdy Temat"" Tu nie ma plusików czy łapek za super tekst ,poradę , kiedyś były a ludzie pisali , wdzięczyli się tylko po to aby mieć ich jak najwięcej. Dzisiaj ich fizycznie tu na forum już nie ma ..Chcesz to włączasz się w dyskusję a jak nie to tylko obserwujesz . Forumowicze sami powinni się domyśleć , że pytając o kolejny wyjazd (o opinie) ,będąc na forum kilka lat ujawniają się tylko jak zbliża się turnus . Tacy też muszą być nie znają zasady najpierw daj potem bierz. Wszyscy czy mamy inny kolor nicka czy słoneczko pod nim jesteśmy tu równi sobie , a powiem więcej od nas się więcej wymaga choć nikt tego głośniej nie mówi . . czasami ktoś też zezłości mnie na tym forum napiszę coś w tym kierunku ale następnym razem zgodzę się z to osobą i pochwalę . Z nikim na tym forum nie mam na pieńku i myślę ,że tak pozostanie . Życie uczy pokory i trzeba być wyrozumiałym ,dobrym obserwatorem .Temat podjąłem z obawy ,że kilka miesięcy bez wyjazdów może odbić się na popularności tego forum ( ale cóż może i tak być) Nie po to przynajmniej ja tu jestem aby zbierać pochwały ,laurki. . pomoc każdemu jest potrzebna staremu ""wydze""i nowej osobie tutaj. są okresy lepsze i gorsze w życiu każdego z nas oby tych pierwszych było jak najwięcej czego Wam moi mili i Forum życzę. :) Tak już na koniec to my jesteśmy KREATORAMI tego forum . I tak z innej beczki czasami trzeba się ugryźć w język i wyważyć aby to co się pisze( ja tak czynię) bo są osoby nadmiernie wrażliwe na zwrócenie uwagi lub nie pogodzenie się z tym ,że ktoś ma inne zdanie . Są też takie które lubią peany na swój temat . piszmy ,piszmy tylko tyle i aż tyle :) ;) całe szczęście ,że ten świat jest różnorodny jak nasze teksty i opinie , nie jest nudny bynajmniej :) .Dla Forumowiczek :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

Witajcie ..
I mnie tu dawno nie było mój ostatni wpis ......W życiu jedni nam zszarpią serca..... ;) inni nerwy...a pozostali włosy... :roll:
Ale zawsze też znajdzie się powód do uśmiechu, nie zapominajmy o nim. :D :D..i przez ten czas mój los tak sie toczył rwał mi serce ..nerwy ..czasem włosy ..ale i dał przez ten rok duzo usmiechu ..Ostatnio tez byłam w sanatorium i wróciłam jak to się mówi ostatnim rzutem ale nie z powodu pandemi ,ale osobistych .Mąż w tak trudnym czasie trafił do szpitala i jakby było mało to nieproszony gość chodził po oddziale i teraz razem spędzamy czas .Kiedyś pragnęłam takiego czasu być trochę razem ..miec kazdą chwilę dla siebie ale nie pod strachem ...Kiedyś babcia mi mówiła "dziecko wszystko jest po coś" ..Dzisiaj zastanawiam się że ten czas pozwolił mi tu dzisiaj być ...tu gdzie mam duzo znajomych ,przyjaciół ,ludzi na których mozna liczyć .. :serce: No i tak dla uśmiechu ostatnio odwiedzają mnie tak przystojni mundurowi że czuję się tak jak ten pan na Zoliborzu :D Kochani trzymajcie się zdrowo i zostańcie w domu .Ela
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

eluunia Ty też trzymaj się na tej przymusowej kwarantannie i żeby jak najszybciej się skończyła bez komplikacji z tym wirusem. :kwiat:
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

Dziękuję i Wy się trzymajcie .
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Pozwólmy FORUM przetrwać

Apel Pana Stanisława vel Sztani.

Jestem na Forum od lutego 2012 .
Ale takiej Bez pośredności to jeszcze chyba nie było.
I Takiego poparcia .

Nie WSZYSCY jesteśmy IDEAŁAMI , NIE WSZYSCY jesteśmy OMNIBUSAMI .
Ale na miły nie bądźmy PONAD -wystarczy że od 10 Lat mamy niczemu nie służącą Wojnę na Górze ,która podzieliła Społeczeństwo.
Czy i na Forum ma Być wojna - Komisje śledcze ???

Ludzie zastanówcie się do Czego chcecie Doprowadzić ?
Byłem w 1992 roku w Sebrenicy w dawnej Jugosławii .
Widziałem rzędy Trupów
Rzędy Kobiet z po rozcinanymi brzuchami .
Czy co niektórzy dążą do WOJNY DOMOWEJ .

Jakim PRAWEM i KIM Pan Jest aby kogoś móc Obrażać .

Napisałem kiedyś jest OPCJA
Wróg
Przyjaciel na Forum
Wpisz Moje Imię ,Mój Nick NIE BĘDĘ CIĘ DENERWOWAŁ- nie będziesz widział Moich wpisów

Forum

Które ma służyć Informacji o Miejscowości
Atrakcjach Turystycznych
Atrakcjach Kulinarnych
Miejscach atrakcyjnych

Dlaczego na ponad 150 Obiektów Sanatoryjnych w Polsce opisanych w miarę Profesjonalnie jest 5-10
Jako Forumowicze mamy możliwość wywarcia Presji na zarządców administratorów ,aby przesyłali informacje o obiektach o inwestycjach.

Forum
To na nim została opisana informacja n/t zabiegów
Łóżko wodne zamiast masażu
a Ile jest Informacji o których NIE WIEMY

Pamiętam gdy wchodziłem na Forum byłem prowadzony przez Dwie Osoby
SP - Selenę
i
Kruszynkę

Do dziś nie zapomnę Sobie ileż zamieszania wprowadziło słowo -MŁODA DAMO ;)
Czy wspomnienia z lat ubiegłych ileż było żartów gdy wspominały Koleżanki pobyty czy nawet Te Delikatne intrygi Mix i Max
Sławne opowieści Pana Moczyka czy Utarczki z Panią Aleksandrą

Nie pamietam aby ktoś kogoś lub z kims aż tak pojechał.

Fakt wprowadziłem określenie ,które zrobiło zamęt .
Ale nawet dzis gdy slyszę to słowo okreslenie się uśmiecham.

Każdorazowo gdy Przekroczę staram się Przeprosić .
MNIE Nikt nigdy nie przepraszał bo.....
Ale nie wyobrażam sobie ,aby na Forum po kimś jechać .
Ale w tym Kraju to Lubimy
Gość

Post autor: Gość »

Lubimy też wracać uporczywie do tego co było, co nie wróci już w takiej formie chociażby z uwagi na fakt, że nie ma już pewnych osób.
Lubimy się nad sobą użalać, szukając winy wszędzie dookoła, niekoniecznie w nas samych.
Lubimy używać szumnych słów przecząc w działaniach samym sobą.
Zamknijmy pewne drzwi albo zróbmy miesięcznicę forumową.
Skupmy się na tym co tu i teraz a dzieje się wyjątkowo źle.
Racja... dopiszmy do wrogów lub po prostu za wszelką cenę unikajmy polemiki z ludźmi nie z naszej bajki, zacieśniajmy więzy z tym z którymi nam po drodze ,ale nie po to by w tłumie, bo łatwiej poniżyć kogoś używając tak prostych instrumentów jak obłuda, ironia i chamstwo.
Jednocześnie nie bójmy się powiedzieć stop osobnikom, których jedynym celem jest zaognienie sytuacji bo są przypadki kiedy określenie kogoś idiotą po wielu próbach wyjaśnienia i dotarcia nie daje żadnego rezultatu. Efekt? Opis forumowicz przy wielu wartościowych nickach bądź stwierdzenie, że kiedyś było miło teraz wchodzę tutaj tylko z przyzwyczajenia...
Forum zmieniało się przez lata... wielu ważnych dla tego miejsca osób jest tu teraz i wnosi nadal tak wiele.. ale patrzmy realnie. 80 procent ludzi z dawnych lat bądź od lat wielu nie pisze bądź usunęła konto. A było przecież tak pięknie..
Pielęgnujmy istniejące przyjaźnie i budujmy nowe patrząc do przodu nie wstecz. Kto wie ile fantastycznych osób jeszcze poznamy?
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

M A J K A :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

forumowicz pisze: 26 mar 2020 13:37 Lubimy też wracać uporczywie do tego co było, co nie wróci już w takiej formie chociażby z uwagi na fakt, że nie ma już pewnych osób.
Lubimy się nad sobą użalać, szukając winy wszędzie dookoła, niekoniecznie w nas samych.
Lubimy używać szumnych słów przecząc w działaniach samym sobą.
Zamknijmy pewne drzwi albo zróbmy miesięcznicę forumową.
Skupmy się na tym co tu i teraz a dzieje się wyjątkowo źle.
Racja... dopiszmy do wrogów lub po prostu za wszelką cenę unikajmy polemiki z ludźmi nie z naszej bajki, zacieśniajmy więzy z tym z którymi nam po drodze ,ale nie po to by w tłumie, bo łatwiej poniżyć kogoś używając tak prostych instrumentów jak obłuda, ironia i chamstwo.
Jednocześnie nie bójmy się powiedzieć stop osobnikom, których jedynym celem jest zaognienie sytuacji bo są przypadki kiedy określenie kogoś idiotą po wielu próbach wyjaśnienia i dotarcia nie daje żadnego rezultatu. Efekt? Opis forumowicz przy wielu wartościowych nickach bądź stwierdzenie, że kiedyś było miło teraz wchodzę tutaj tylko z przyzwyczajenia...
Forum zmieniało się przez lata... wielu ważnych dla tego miejsca osób jest tu teraz i wnosi nadal tak wiele.. ale patrzmy realnie. 80 procent ludzi z dawnych lat bądź od lat wielu nie pisze bądź usunęła konto. A było przecież tak pięknie..
Pielęgnujmy istniejące przyjaźnie i budujmy nowe patrząc do przodu nie wstecz. Kto wie ile fantastycznych osób jeszcze poznamy?
Nie rozumiem Pani toku rozumowania,

Fakt odniosłem się raz ,drugi trzeci do Historii.

Fakt z uporem maniaka wolę Historię niż Dzisiejsze Obrażanie czy wyzywanie.
Dla wielu Ważne JEST dziś i TERAZ .

Dlaczego Nie umiecie ZAKOPAĆ TOPORA i cofnąć się krok w Tył
Dlaczego Nie umiemy wszyscy nie Hejtować i Napieprzać na Kogoś

Miesiąc Temu Pase Był
Max
Ja jestem Ciągle Bo wielu Forumowiczów mnie nie nawidzi za PRAWDĘ ,którą pisze prosto bez Ogródek
Teraz Grupa Trzymająca Władzę Obrała Sobie Marka - Hipokryta.
Za Miesiąc na Forum nie będzie już NIKOGO kto by przeszkadzał.
Pani Przyjaciel - Życzył Najgorszego Mojemu Serdecznemu Koledze Andrzejowi za To nie Przeprosił zmienił Nick.

Proszę zrozumieć Osoby ,które załozyły konto 5-10 lat temu sa Nadal ,ale unikają wpisów bo i po co
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

forumowicz pisze: 26 mar 2020 13:37 ...................
Właśnie....dobrze napisałaś "unikajmy polemiki z ludźmi nie z naszej bajki" ale też nie popierajmy głośno tych, którzy
nazywają innych tymi idiotami. Jeden krzyknie "idiota" a dziesięciu poprze:"ooo tak idiota.....masz rację, ty to jesteś wielki :P
Dziwisz się, że są tacy jak nazwałaś "osobnicy", którzy przestają pisać lub usuwają konta bo dziesięciu plus jeden inny osobnik zaszczuł biedaka?
Rzeczywiście było kiedyś pięknie :P
I cieszę się, ze znam wielu forumowiczów z którymi utrzymuję kontakt od 2013 roku.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Słoneczko spójrz na pewne rzeczy z pewnym dystansem, bez napinki. Zanim ktoś nazwał kogoś innego idiotą wielokrotnie znosił uszczypliwości,prowokacje,często niestety też zawoalowane chamstwo. Nic w życiu nie jest tylko czarne i tylko białe. Ironia i prześmiewanie ubrana w ładne słowa nadal jest tylko ironią i prześmiewaniem.
Nie zawsze tylko dosadne słowa uderzają...
ODPOWIEDZ