mega pisze: 27 mar 2020 16:06
Darek - teraz do specjalisty się nie dostaniesz , rehabilitacje odwołane - do wniosku o przedłużenie świadczeń nie będzie za bardzo co dołączyć.
ZGADZAM się
Obecnie Lekarze specjaliści są dostępni TYLKO w szpitalach i na SOR .
Zawieszona jest Praca wszystkich Poradni przy Klinicznych i przy Szpitalnych
Ale musimy pamiętać ,że wniosek dot wypisania, czy przedłużenia wg przepisów wypisuje Lekarz Pierwszego Kontaktu ( Nieważne czy Tyczy to ZUS,KRUS,czy Mopsów lub innych ) i może to przygotować zdalnie bo posiada wszelką wiedzę n/t Naszego stanu zdrowia ( w swoim systemie komputerowym ,który miał działać już od 2015 roku ).
Nawet rozmawiałem z lekarzem rodzinnym telefonicznie bo wnioskowałem o przedłużenie recept , podałem na podstawie e-mail co chciałem a Lekarz odesłał mi tajemne 4 cyfry ,które podałem w Aptece oraz pesel też Telefonicznie i syn na podstawie hasła odebrał regulując
Zadałem też Pytanie Mojej Rodzinnej o Wniosek o przedłużenie Orzeczenia i karty
Pani Doktor poprosiła jedynie o scan ostatniego pobytu i na tej podstawie wypisze wniosek
Ale to dopiero po 1 kwietnia -Orzeczenia posiadam do 30 kwietnia
Wniosek wyślę pocztą Priorytetem-Poleconym plus muszę doręczyć Ksera wypisów - wprawdzie Pani w sekretariacie dotychczas potwierdziła za zgodność ,ale teraz zaniechano -wystarczy do wniosku dołączyć wypisy
Bo tak ma pracować Orzecznictwo w Moim Mieście