Zabawa w Chowanego -Film braci Sekielskich

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Zabawa w Chowanego -Film braci Sekielskich

Post autor: darek »

Pojawił się kolejny film braci Sekielskich.
Dziś na godzinę 9,00 posiada ponad 4 750 000 wyświetleń.
Zapewne dziś -jutro Ktoś zgłosi ,aby zamknąć temat ,ale zanim zostanie zamknięty pojawi się kilka przemyśleń .
Czy pojawią się komentarze ?
Należy na spokojnie zobaczyć .
I ważne Jest tylko jedno PRZESŁANIE
Kto zadba o dusze POKRZYWDZONYCH Chłopców ?
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Re: Zabawa w Chowanego -Film braci Sekielskich

A gdyby sprawa molestowania tyczyła WAS lub Waszych Najbliższych też POZOSTAWILIBYŚCIE to bez Komentarza ?
99% Facetów chętnie chciałoby mieć przyjemność z Dwoma Paniami -powszechnie uważanymi za Less .
Wiele Pań chętnie by opcowało z niezależnym Młodym wysportowanym ...

Tutaj kolejny raz pokazano jak Mężczyxni wykorzystywali młodych chłopców -DZIECI .

Zdaję sobie że [pupa] Maryny ważniejsza jest niż ..................

TEMAT do zamkniecia
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Darku :) temat do powtarzania aż do skutku i zajęcia się TYMI ZBOKAMI w habitach którzy za nić mają prawo,moralność śluby czystości i nauki czy nakazy Papieża bo są do głębi ZEPSUCI i NIEPRZYZWOICIE BOGACI chroniący się nawzajem w tych OHYDNYCH I WSTRĘTNYCH CZYNACH :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 161 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Filmu nie widzialam, a więc o filmie nie będę pisać.
Temat nagłośnienie jak najbardziej potrzebne....chorzy ludzie (dewiacje seksualne)także dotyka księży :?
Ofiary jak najbardziej muszą szukać sprawiedliwości ...trauma jaką przeszli idzie z nimi przez całe ich dorosłe życie.
Mam nadzieję że tego typu filmy pomogą im w tym trudnym temacie.. media mają ogromną moc !!!
Nigdy nie możemy być obojętni i udawać że tematu nie ma.
Awatar użytkownika
Andrzej1958
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2018 19:18
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 79 razy

Post autor: Andrzej1958 »

Darku, poza tym, że możemy wyrazić ubolewanie i współczucie ofiarom tych zbrodni, to chyba niewiele możemy zrobić.
Ale chyba nie chodziło Ci o to.

Przed filmami Siekielskich było wiele artykułów i reportaży w prasie. Efekty niewielkie, a właściwie żadne, bez odzewu. Bo czytelnictwo prasy jest niskie.
Bracia zrobili film, ale przed emisją przeprowadzili sprawną akcję informacyjną (reklamową?), że taki film powstaje i co w nim będzie. Wszyscy czekali z niecierpliwością i odzew był duży. Tak samo było z drugim filmem. Czy coś się zmieni - wątpię.
Przyznam się, po mniej więcej 15 minutach pierwszego filmu wymiękłem, nie dałem rady obejrzeć do końca. Drugiego już nie oglądałem, znam go jedynie z przekazu.
Czy jestem bardziej zły, wściekły czy oburzony niż po lekturze w prasie? Nie, nie jestem, bo bardziej się nie da. Czy coś się zmieni? Nie.
A dlaczego, to będzie niżej.

Kościół jest instytucją o feudalnej strukturze, ze ślubami posłuszeństwa przełożonym. Obowiązuje korporacyjna solidarność. Teraz usłyszymy, a właściwie już słyszymy okrągłe zdania o ubolewaniu, współczuciu dla ofiar. Będzie powołana komisja do spraw, opracowane procedury. Komisja będzie pracowała, pracowała, pracowała aż szum medialny przycichnie. Może jeden, albo dwóch najbardziej podpadniętych księży zostanie ukaranych. I nastanie cisza do następnego filmu.

Państwo też nic nie zrobi. Mamy sojusz tronu z ołtarzem. Od '89 roku, wszystkie rządy od lewicy do prawicy miały interesy do ugrania z Kościołem i Kościół to skrupulatnie to wykorzystuje. Nie ma odważnego, który by poszedł na zwarcie. Też będą okrągłe słowa, komisje. Prokuratury będą pracowały pracowały i nic z tego wielkiego się nie wydarzy. Najlepszym przykładem jest powołanie komisji do spraw pedofilii. Komisję utworzono, są etaty, biurka, pracownicy. Tylko od kilu miesięcy nie został wskazany przez prezydenta, premiera, parlament i Rzecznika Praw Dziecka żaden członek komisji. To wszystko są działania pozorne.

No i jeszcze parafianie, często bronią sprawców, zrzucając winę na ofiary.
Kiedyś mieszkałem u góralki. Takiej prawdziwej, nie z Krupówek w Zakopanem. I on powiedziała, że dla niej ksiądz jest święty tylko gdy stoi przy ołtarzu i odprawia liturgię. Natomiast dla większości jej sąsiadów jest święty przez 24 godziny.

Moim zdaniem coś może się zmienić dopiero wtedy, gdy Kościół poczuje "nóż na gardle". Tak jak w Stanach, gdy zaczęło mu grozić bankructwo.
A co my możemy zrobić? Po prostu nie płacić. Ja tak od wielu lat olewam tacę. Jak pokazują ostatnie dni, kiedy kościoły są zamknięte i nie ma tacy, to może okazać się skuteczną bronią.
Piąte przykazanie o wspieraniu wspólnoty jest tylko przykazaniem kościelnym, a nie Bożym.
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36
Podziękowano: 10 razy

Post autor: p-siak »

Nie jestem hojny,ale taca,to składanie darów/jeśli mszę celebruje np. papież,to ofiarą jest chleb,miód itd./.To jeden z elementów mszy,więc wypada coś wrzucić,choćby monetę.
Awatar użytkownika
Esterka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2019 19:01
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Esterka »

Ci którzy uwazają te czyny za zbrodnię przeciwko dzieciom wypowiedzieli się tutaj Darek .Reszta nie musi ,właściwie teź się wypowiedziała.
Awatar użytkownika
Andrzej1958
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2018 19:18
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 79 razy

Post autor: Andrzej1958 »

Esterko, to nie jest tak, że ci którzy nie zabrali głosu uważają, że nic się nie stało.
Może nie chcą napisać tylko dwóch słów: "to złe", "to niegodziwe", "to zbrodnia", bo więcej nie są w stanie.
A może tak jak ja, choć się wypowiedziałem, uważają, że ich głos oburzenia nic nie zmieni.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Pozwolę sobie zacytować słowa Głównego Bohatera.

Ileż MIŁOŚCI pokazuje Człowiek skrzywdzony .

............."Nie chcę, żeby 'poleciały głowy', nie chcę nawet skazania księdza pedofila - on dziś poniesie wystarczającą karę.
Chcę, żeby mój kościół stanął w końcu na wysokości zadania i oczyścił się z tych przestępców, którzy najbardziej mu szkodzą.
Nie chcę się dalej wstydzić, że instytucja, która ma głosić słowa Chrystusa jest tak słaba i tchórzliwa"

Czy Druga strona zrobi czy wykona podobny GEST ?
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Całkiem na serio - w elitach...

Post autor: jacky6 »

W środę, 20 maja o 21:00.