Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Witam. Mam numer do sanatorium 3516 na koniec lutego, choroby reumatoidalne ,oddział NFZ- Łódzki .Czy ktoś orientuje się kiedy może być wyjazd z takim numerem?Interesuje mnie wyjazd do połowy maja ,a potem dopiero po połowie sierpnia.W okresie letnim nie dostanę urlopu w pracy.Czy starać się o wyjazd na wiosnę ze zwrotów.
Witaj Lawendo.
Ja na rehabilitację w sanatorium / Zachodniopomorskie/ czekałam 12 miesięcy i 14 mcy liczone już z wykorzystywanym turnusem/ 96 zabiegów 28 dni./. Byłam 2 razy.
Czas oczekiwania na leczenie w sanatorium średnio 24 m-ce .../ 21 dni i 54 zabiegi/.
Różnica w czasie oczekiwania oraz ilości zabiegów i ilości dni pobytu.
W jednym i w drugim opłata wg taryfikator NFZ i teraz możliwość ponownego składania po 12 miesiącach od wykorzystania.
Pozdrawiam.
Witam...
Składając , od razu lekarz rodzinny zaznaczał, że wyjazd na rehabilitację lub leczenie i tak dalej było kierowane do NFZ do balneologa .
Nie mam wiedzy jak dokładnie dzisiaj ale myślę, że logiczne zaznaczenie już u wystawiającego.
Balneolog wyznacza teraz miejsce pobytu którego nie zaznacza rodzinny bo i tak było zmieniane...
Z.ciekawości aż dopytam jak uda się dodzwonić do NFZ.
Pozdrawiam.