23 Wojskowe Sanatorium Lądek Zdrój pawilon II

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
ALEXANDER
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 04 lut 2012 14:32

Re: 23 Wojskowe Sanatorium Lądek Zdrój pawilon II

Post autor: ALEXANDER »

Zakład lecznictwa uzdrowiskowego: ODDZIAŁ SANATORYJNY 2
Adres: LĄDEK-ZDRÓJ, JADWIGI 2A
PROSZĘ O OPINIE O TYM OBIEKCIE . POKÓJ 1 OSOBOWY Z BALKONEM. NA STRONIE WWW . MAŁO ZDJĘĆ ..
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Post autor: emik »

Alexsandrze, na 3 stronie dość dokładnie opisałam strukturę i wyposażenie pokoi w pawilonie II oraz pozostałe rzeczy. Jedynek jest bardzo mało i pani w BOK-u powiedziała mie, kiedy dzwoniłam, że w związku z tym nie są rezerwowane, a decyzję, kto tam mieszka podejmuje ordynator czy dyrektor. NIe wiem dokładnie, jak to jest. Faktem jest, że jedynek jest tylko kilka. Pozdrawiam.
jagoda***
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2012 23:21

Post autor: jagoda*** »

Aleksandrze, jeżeli chcesz mieć 1, to lepiej przyjechać dzień wcześniej, 45 zł za nocleg i może się uda. Wiem że przydział pokoju 1 osobowego należy do Dyrektora? albo dobrej woli BOK . Miałam przydział do paw. II a wylądowałam w paw. I, bo podobno nie było miejsc w II.Przyjechałam o 16 w dniu rejestracji. Za wszystko się płaci, za to przyjedzie się później, wcześniej wyjedzie, za telewizor, za czajnik... Ręczniki przypominają czasy Gierka - hehe.
ALEXANDER
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 04 lut 2012 14:32

Post autor: ALEXANDER »

bardzo mi te wasze wypowiedzi pomagają ...JADĘ 1 RAZ...nie jestem snobem ale mam swoje nawyki wolę dopłacić i mieć jedynkę święty spokój..a tak nie wiadomo na kogo się trafi.. czyli ręczniki lepiej zabrać swoje :) .. nie mogę się połapać z tych opisów pawilon 2 to tgz.nowy ? a jeden to lotnik ? tak jest na stronie.. ja mam napisane oddział sanatoryjny 2 .. to to samo co pawilon 2 tgz.nowy ? ..wiadomo że wolałbym ładny nowy (już nie mówię luksusowy ) pokój.. :)
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

Witam! 2 to pawilon ..Nowy ... aby dostac jedynke musisz być dobe prędzej i to też o przyzwoitej godzinie .Jesli masz trochę podejścia do kobiet ;) załatwisz ją sobie .W biurze obsługi kuracjusza siedzą dosyć przystępne kobiety wiec dasz radę . :D Pokoje są mieszane więc zależy jak trafisz przed czy po remoncie .Byłam w Ladku cały miesiąc ...luty .Przeżyjesz wystarczy dobre nastawienie do otoczenia i będzie dobrze. Masz w obiekcie siłownie ....super ja tam chodzilam 2 razy dziennie ... Pozdrawiam B
jagoda***
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Re: 23 Wojskowe Sanatorium Lądek Zdrój

Pozdrowienia z Lądka Zdroju!
Załączniki
DSC03399.jpg
misio
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 lis 2011 16:10

Post autor: misio »

jagoda***, wysłałem Ci wiadomość na Pw, wiadomości odbieram a z wysyłaniem problem :(
może mi kabelki w jaskini zamarzają :o
jagoda***
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Jaskinia Niedźwiedzia- coś pięknego.
36m.jpg
36m.jpg (10.44 KiB) Przejrzano 16072 razy
Awatar użytkownika
Ela50+
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 17 maja 2009 14:21
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Ela50+ »

Mam wpis w internecie, że od 08.07. do 29.07. mama sanatorium - Oddział sanatoryjny 1 ul.Jadwigi 2. Jadę pierwszy raz . Nie wiem jak to wszystko się załatwia. Czy dobrze znakazłam , ze chodzi o ten obiekt. Prosze o jakieś inf. osoby , które były w tym sanatorium. Ela
arta Opole
Na forum od: 26 cze 2012 11:16

Post autor: arta Opole »

W Lotniku - pawilon I zabiegi odbywają się w brudnych, zagrzybionych pomieszczeniach. Mi trafił się Pawilon II tzw. nowy, który jest po delikatnym remoncie. Obsługa miła.
Uwaga: Starsze pielęgniarki w pawilonie I - Lotnik podglądają panów podczas kąpieli w wannach RS.
Podczas 3 tyg. turnusu panowała epidemia - wirusa jelitowo-żołądkowego (wymioty, biegunka), który dopadł prawie każdego kuracjusza i trzymał przez 2 dni. Przechodziło z jednego na drugiego. Pewnej niedzieli wezwano dodatkowo sprzątaczki do odkażania pokoi, mimo, że kobiety normalnie mają wolne. Wezwano Sanepid. Sanatorium nie radziło sobie z tą chorobą. Jedzenie w Ośrodku średnie, bardzo słabe śniadania.
Winda psuła się prawie codziennie, osoby starsze musiały pokonywać mnóstwo schodów na 3 piętro. I te ganianie z pawilonu do pawilonu na zabiegi. Jakby nie można było zaplanować inaczej - przecież bazy zabiegowe są w każdym pawilonie. Ale ponoć "komputer" tak planuje. Nie miła p. Ordynator, gdy zgłasza się jakąś potrzebę.
Po za tym okolica uzdrowiskowa Łądka ładna, zwłaszcza wiosną i latem.
ODPOWIEDZ