Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Zakład lecznictwa uzdrowiskowego: ODDZIAŁ SANATORYJNY 2
Adres: LĄDEK-ZDRÓJ, JADWIGI 2A
PROSZĘ O OPINIE O TYM OBIEKCIE . POKÓJ 1 OSOBOWY Z BALKONEM. NA STRONIE WWW . MAŁO ZDJĘĆ ..
Alexsandrze, na 3 stronie dość dokładnie opisałam strukturę i wyposażenie pokoi w pawilonie II oraz pozostałe rzeczy. Jedynek jest bardzo mało i pani w BOK-u powiedziała mie, kiedy dzwoniłam, że w związku z tym nie są rezerwowane, a decyzję, kto tam mieszka podejmuje ordynator czy dyrektor. NIe wiem dokładnie, jak to jest. Faktem jest, że jedynek jest tylko kilka. Pozdrawiam.
Aleksandrze, jeżeli chcesz mieć 1, to lepiej przyjechać dzień wcześniej, 45 zł za nocleg i może się uda. Wiem że przydział pokoju 1 osobowego należy do Dyrektora? albo dobrej woli BOK . Miałam przydział do paw. II a wylądowałam w paw. I, bo podobno nie było miejsc w II.Przyjechałam o 16 w dniu rejestracji. Za wszystko się płaci, za to przyjedzie się później, wcześniej wyjedzie, za telewizor, za czajnik... Ręczniki przypominają czasy Gierka - hehe.
bardzo mi te wasze wypowiedzi pomagają ...JADĘ 1 RAZ...nie jestem snobem ale mam swoje nawyki wolę dopłacić i mieć jedynkę święty spokój..a tak nie wiadomo na kogo się trafi.. czyli ręczniki lepiej zabrać swoje .. nie mogę się połapać z tych opisów pawilon 2 to tgz.nowy ? a jeden to lotnik ? tak jest na stronie.. ja mam napisane oddział sanatoryjny 2 .. to to samo co pawilon 2 tgz.nowy ? ..wiadomo że wolałbym ładny nowy (już nie mówię luksusowy ) pokój..
Witam! 2 to pawilon ..Nowy ... aby dostac jedynke musisz być dobe prędzej i to też o przyzwoitej godzinie .Jesli masz trochę podejścia do kobiet załatwisz ją sobie .W biurze obsługi kuracjusza siedzą dosyć przystępne kobiety wiec dasz radę . Pokoje są mieszane więc zależy jak trafisz przed czy po remoncie .Byłam w Ladku cały miesiąc ...luty .Przeżyjesz wystarczy dobre nastawienie do otoczenia i będzie dobrze. Masz w obiekcie siłownie ....super ja tam chodzilam 2 razy dziennie ... Pozdrawiam B
Mam wpis w internecie, że od 08.07. do 29.07. mama sanatorium - Oddział sanatoryjny 1 ul.Jadwigi 2. Jadę pierwszy raz . Nie wiem jak to wszystko się załatwia. Czy dobrze znakazłam , ze chodzi o ten obiekt. Prosze o jakieś inf. osoby , które były w tym sanatorium. Ela
W Lotniku - pawilon I zabiegi odbywają się w brudnych, zagrzybionych pomieszczeniach. Mi trafił się Pawilon II tzw. nowy, który jest po delikatnym remoncie. Obsługa miła.
Uwaga: Starsze pielęgniarki w pawilonie I - Lotnik podglądają panów podczas kąpieli w wannach RS. Podczas 3 tyg. turnusu panowała epidemia - wirusa jelitowo-żołądkowego (wymioty, biegunka), który dopadł prawie każdego kuracjusza i trzymał przez 2 dni. Przechodziło z jednego na drugiego. Pewnej niedzieli wezwano dodatkowo sprzątaczki do odkażania pokoi, mimo, że kobiety normalnie mają wolne. Wezwano Sanepid. Sanatorium nie radziło sobie z tą chorobą. Jedzenie w Ośrodku średnie, bardzo słabe śniadania.
Winda psuła się prawie codziennie, osoby starsze musiały pokonywać mnóstwo schodów na 3 piętro. I te ganianie z pawilonu do pawilonu na zabiegi. Jakby nie można było zaplanować inaczej - przecież bazy zabiegowe są w każdym pawilonie. Ale ponoć "komputer" tak planuje. Nie miła p. Ordynator, gdy zgłasza się jakąś potrzebę.
Po za tym okolica uzdrowiskowa Łądka ładna, zwłaszcza wiosną i latem.