Odmrażają uzdrowiska

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Anka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2010 14:35

Re: Odmrażają uzdrowiska

Post autor: Anka »

Witam
jestem w sanatorium Przy Tężni w Inowrocławiu.Tutaj obłożenie 100 %. Kuracjusze pełnopłatni nie są poddawanie testom na Covid 19 pozostali tak.
Na terenie obiektu obowiązują maseczki i dezynfekcja rąk.Są 3 stołówki i 3 pory posiłków.Stoliki na stołówkach są w miarę możliwości rozstawione.Stoliki najczęściej 4 osobowe.Wieczornych tańców nie ma.Na terenie obiektu mogą przebywać tylko osoby zameldowane.Osoby przywożące kuracjuszy nie mogą wchodzić do obiektu.Obsługa miła i sympatyczna.W Inowrocławiu grają na zewnątrz w restauracji Przy Stawku i wewnątrz w Zdrojowej/tzw tramwaj/od wtorku grają również w Dolce Vita.
Jeśli ktoś ma jakieś pytania to w miarę możliwości odpowiem

Pozdrawiam
Anka :kwiat:
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam,jak to Miło zobaczyć znowu Znajome Osoby :D Aniu :kwiat: Serdeczne Podziękowania za opinię i Życzenia dalszego Sympatycznego Pobytu-Pozdrów kogo lubisz a ja Pozdrawiam Ciebie Serdecznie :kwiat: :kwiat:
Anka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2010 14:35

Post autor: Anka »

Witaj Andrzeju
dziękuję za pozdrowienia i Ciebie również pozdrawiam bardzo serdecznie:kwiat:

Anka
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Aniu ze swojej strony dziękuję za opis pobytu w sanatorium w obecnej chwili :kwiat: , przyda się nam wszystkim . Pozdrawiam ciepło , życzę udanego pobytu i może jeszcze w międzyczasie coś dodasz ? :) :serce: :kwiat:
Awatar użytkownika
Pasjaart
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 cze 2020 17:16
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Pasjaart »

alien,wiktor64,Anka dzięki za wasze wpisy. :) Ja w tym roku nigdzie nie jadę ale podaję info jakie tutaj czytam dalej tym,którzy nie są na forum a wyjeżdżają ale już na jesieni.O ile będą wyjazdy :?: 3 osoby z moich znajomych zrezygnowały całkowicie. Dwie znajome miały powrót po pandemii na dokończenie turnusu,ale z powodu wieku i grupy ryzyka nie pojechały ponownie na te 10 dni.Też koszty podróży i inne względy brały pod uwagę.Trzecia tak się zestresowała sytuacją w kraju,że chwilę przed testem odmówiła terminu i teraz musi czekać kolejne 2-3 lata.Taka ich decyzja...Co do tańców to w Nałęczowie nadal bez baletów.
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2013 18:28
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 1 raz

Post autor: gosiam »

Wielkie dzięki za wszystkie wpisy na temat obecnych pobytow. Ja wyjeżdżam 27 sierpnia do Buska Zdrój. A może ktoś teraz przebywa w tej miejscowości lub będzie lada dzień. :?: Proszę dajcie znać jak tam teraz wygląda pobyt sanatoryjny
Awatar użytkownika
Maria K
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 maja 2015 14:34
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Maria K »

Witam, Ja jestem właśnie w sanatorium Plon w Polańczyku , pokoje są dwuosobowe , na stołówce siedzimy po dwie lub trzy osoby przy stoliku, nie ma żadnych przegród. Sanatorium ma chyba prawie komplet kuracjuszy. Na terenie sanatorium obowiązuje noszenie maseczek , dezynfekcja rąk . Ale 50%
kuracjuszy nie stosuję się do zaleceń . Na mieście tłumy , nikt chyba nie nosi maseczek , w restauracjach tłumy, nad wodą tłumy ,na rejs na statek pełne komplety pasażerów . Muzyka gra do 22 w kilku restauracjach ,oczywiście tańce też są .Tak myślę że po wakacjach będzie mnóstwo nowych zachorowań .
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 maja 2016 09:00
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 11

Post autor: alien »

Oto przykładowy stolik kuracjusza NFZ w Ciechocinku.
Załączniki
IMG_20200624_165945.jpg
IMG_20200624_165945.jpg (27.33 KiB) Przejrzano 974 razy
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Chyba przegięli 😂
gosiaczek63
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 mar 2015 19:18
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: gosiaczek63 »

Maria K pisze: 23 lip 2020 20:15 Witam, Ja jestem właśnie w sanatorium Plon w Polańczyku , pokoje są dwuosobowe , na stołówce siedzimy po dwie lub trzy osoby przy stoliku, nie ma żadnych przegród. Sanatorium ma chyba prawie komplet kuracjuszy. Na terenie sanatorium obowiązuje noszenie maseczek , dezynfekcja rąk . Ale 50%
kuracjuszy nie stosuję się do zaleceń . Na mieście tłumy , nikt chyba nie nosi maseczek , w restauracjach tłumy, nad wodą tłumy ,na rejs na statek pełne komplety pasażerów . Muzyka gra do 22 w kilku restauracjach ,oczywiście tańce też są .Tak myślę że po wakacjach będzie mnóstwo nowych zachorowań .
Kto się boi nie powinien w ogóle nigdzie wyjeżdżać. Ludzie mają dość tych obostrzeń i chcą normalnie w końcu żyć. Zachorowalność będzie normalna jak zwykle w sezonie jesienno zimowym tylko z tą różnicą, że przez teleporadę znacznie zaostrzą się choroby współistniejące a w szczególności ludzie obciążeni kardiologicznie.
ODPOWIEDZ