Odmrażają uzdrowiska

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 maja 2016 09:00
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 11

Re: Odmrażają uzdrowiska

Post autor: alien »

Brawo! Oby więcej takich jak Ty,to damy radę...wirus odpuści i będziemy szczęśliwi.
janusz46
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 21 lis 2015 18:30

Pobyt w czasie pandemi

Post autor: janusz46 »

Witam. Mam nr.5700 w kolejce chciałbym się dowiedzieć jak teraz wygląda pobyt w sanatorium.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Pracuję już trzy miesiące w ośrodku wczasowym nad morzem i oczywiście nikt tutaj nie chodzi w maseczkach. Przez nasz ośrodek przewinęło się już ok. tysiąca wczasowiczów z dziećmi, które mają po kilka miesięcy życia. Żadnego wirusa tutaj nie ma i ikt nawet o nim nie wspomina.
Dzieci bawią się razem na placach zabaw, a o kąpieli w basenie już nawet nie będę pisał.
Przyjeżdżają ludzie z całej Polski, a najwięcej ze Śląska i żadnego zachorowania.
Z samochodu przyszli wczasowicze wychodzą w maseczkach, ale już po zameldowaniu się w recepcji maski idą w odstawkę i nikogo w niej nie ujrzysz na terenie ośrodka, a nie wspomnę o plaży, czy jedynym w naszej miejscowości sklepiku spożywczym , gdzie ustawiają się długie kolejki.
Dodam, że kawiarnia na basenie na wolnym powietrzu pełna i leżaki przy basenie też. Odstępy normalne i nikt ich nie mierzy.
Ja na pewno tak jak "alien" z sanatorium na pewno nie zrezygnuję, a będę dzwonił o zwrot nad morze w listopadzie, bo w październiku jadę komercyjnie do Kołobrzegu.
Jestem w grupie wysokiego ryzyka, bo mam astmę i oczywiście wiek.
Na pewno w październiku w Kołobrzegu nie będę tańczył w masce, nawet przy policji.
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Odmrażają uzdrowiska

Post autor: jacky6 »

Z dnia na dzień,
z godziny na godzinę...
Zmienia się sytuacja...
Kto wie czego się wkrótce doczekamy...
Czego dożyjemy.

:mrgreen:
To przyjemnie czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Janusz ,forumowicze kilkanaście postów wcześniej opisali mniej więcej obecną sytuację w ośrodkach. Aktualnie masz zapewne duże szanse na otrzymanie czegoś ze zwrotów,zadzwoń do swojego oddziału NFZ i spróbuj się zorientować.
Pozdro All
Awatar użytkownika
Pasjaart
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 cze 2020 17:16
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Pasjaart »

Nie wiem jaka wygląda sytuacja w sanatoriach jak ma się pobyt,ale jedna z kawiarni otworzyła dancingi na powietrzu dla wszystkich chętnych.Mowa o Nałęczowie...ludzie tańczą bez maseczek,ale kierowniczka owej kawiarni kazała kelnerkom brać od chętnych zaświadczenie,że bawią się w ich lokalu na własne ryzyko.Wiadomo,że niektórzy się trochę tym denerwują ale mają wybór-albo podpisać albo opuścić teren należącego do lokalu.
Awatar użytkownika
Yaga
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 lut 2015 14:59
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Yaga »

Witajcie ostatnio byłam w Szczawnicy i mam wiadomosć dla zainteresowanych tańcami :) .Są tance obok kolejki na Palenicę w ogródku piwnym od 18 do chyba 24 Muzyka dla każdego.Tłoków na dechach nie było może w sobotę więcej .Jedni kończyli to drudzy wchodzili.W Halce nie grają jak jest gdzie indziej to nie wiem.A Krynicy Zdrój na Górze parkowej od 14 do 17.tyle się do wiedziałam.pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

No tak a potem płacz i zgrzytanie zębami jak korona ,,chwyci '' :roll: .
U nas nawet sklep zamknęli , personel na kwarantannie i poszukiwania osób , które robiły tam zakupy , a oczywiście wałęsali się bez maseczek :oops: .
Zdrówka moi mili :) .
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dani...dobra lektura i internet...domek,zacisze...przecież każdy ma wybór? W sumie po co sanatorium i pokusy...
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

Post autor: malgonia »

Może najlepiej zostac w domu, nie wychodzić, jedzenie zamawiać przez internet i czekać ale na co, na smierć. Żyjmy i dajmy zyc innym, kto chce niech zakłada zamordniki na twarz i nosi cały dzień, tylko powinny być profesjonalne bo szmaty nie pomogą na nic :D pamietacie po co ludzie nosza maseczki nie wiem i to były słowa prawdy
ODPOWIEDZ