Dokąd to PROWADZI

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Dokąd to PROWADZI

Post autor: darek »

Zdaję sobie ,że temat który poruszam do łatwych nie należy.

Dziś media podają informację że "matka' Podcina dziecku gardło i tylko dzięki interwencji Udaje się URATOWAĆ.
W zeszłym tygodniu "matka" z "ojcem" katują maluszka -Aby Dziecko miało grupę NIEPEŁNSPRAWNOŚCI aby otrzymać bon nie 500 ale 1000 złotych przy okazji pobili Siostrę roczną
Chłopczyk Nie doczekał Orzeczenia ZMARŁ {+}

ANIOŁEK

Kolejna "matka " katuje córkę .

Czy My juz tak NISKO UPADLIŚMY
Pisze My jako Społeczeństwo .

Wielu Moich Znajomych poprzez międzynarodowe Organizacje "ZDALNIE ADOPTUJE
Dzieci w Afryce przesyłając równowartość 100 Euriszo czy US Dollar to tylko 400 złotych -Wielu Robi to bezimiennie Bo Chcą Pomóc

A U NAS co chwile dochodzi do takich DRAMATÓW

Co to Dzieciątko Ten ANIOŁEK ZAWINIŁO .........................................
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Dokąd to PROWADZI

Post autor: dani888 »

Darku bardzo ciekawy temat założyłeś bo o tym barbarzyństwie czyta się prawie codziennie .
Być może to patologia albo po prostu psychika wypaczona z racji tego jaki mamy trudny czas obecnie . Wiem , wiem - to nikogo nie usprawiedliwia ale czasem ktoś ,,siada '' psychicznie i takie są tego skutki . Dokąd to prowadzi ? Trudne pytanie okropnie bo nie znamy przyczyn takiego zachowania , poza tym jak dla mnie osobiście to jest po prostu masakra , nie wiem jak to można nazwać inaczej . Nie do przyjęcia ...bo czemu te dzieciątko jest winne ? Niczemu przecież . Lepiej byłoby dla niego aby zostało zostawione w szpitalu czy nawet umieszczone w do9mu dziecka . Może ktoś by je adoptował i dał swoją miłość . Trudny temat i może na tę chwilę zakończę . Pozdrawiam ...
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Powiadasz Danii

Psycha siada ?

Zawsze ludzie mieli PROBLEMY , nie wspominam tutaj o pokoleniu Moich rodziców czy ich Dziadkach Rodzice to tzw dzieci Wojny -Fakt zdarzały się przypadki ,że zwyrodniały Niemiec czy Inny okazywał swe kompleksy.
Ale to były czasy wojny.
Choć Osobiście byłem świadkiem mordu w Srebrenicy w dawnej Yugosławii ta ilość Kobiet i Dzieci pozostanie w mojej pamięci i zaczynam już mieć nieraz majaki.

Moje pokolenie jak każde miało Problemy ,ale osobiscie nie słyszałem aby "Matka" Zabijała swe dziecko czy okalaczała aby Dziecko miało inwalidztwo.

To raczej w drugą stronę się odbywało Ktoś oddał dziecku Nerkę , Ktoś Organizował zbiórkę rzadkiej Krwi do ..

Dziś jestem na plaży nad Polskim morzem z wnukami i Franek sobie kopie i co wykopuje ...kolejnego Pełnego Pampersa gdy zwracamy uwagę Młodym ludziom to prawie nie dochodzi do Linczu.

Bo miałem czelność zwrócić UWAGĘ ,że Mama cała wydziargana tatuażami z petem zamiast wyrzucić pampersa do kosza ostentacyjnie go zakopuje.
Gdy stoimy w jakiejś bezpiecznej odległości po lody czy gofry wbija Dżesika i Kevin bez kolejki bo Oni muszą mieć już...

W środę w jednej z knajpek była Awantura -Młodzi pogonili Dziadków z Knajpki a osławiony Kevin musiał spróbować sobie porcję i Co Dziadek 70 lat miał Walczyć z Ojcem Kevina oddał .

Obecnie jestem nad morzem gdzie jest bardzo dużo Par z dziećmi na Miły Bóg - też Staliśmy o 13,00 po flaszkę ,ale chyba robilismy to troszkę bardziej dyskretnie.

Aż boję właczyć TV czy radio ,aby znowu nie usłyszeć że jakaś Mama znowu nie zrobiła czegoś Dziwnego
RudaAndzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lis 2019 13:01

Post autor: RudaAndzia »

Dark, Dani włączę się do rozmowy, chociaż wolałabym ten temat pominąć, ale nie mogę, bo o coraz większej liczbie przypadków brutalności rodziców w stosunku do własnych dzieci słyszymy w mediach.
Temat jest bardzo trudny i złożony, ale przede wszystkim łączy się z brakiem odpowiedzialności za siebie i za drugiego człowieka,
a każdy z nas miał to wpajane przez rodziców, uważaj na siebie, ale także na siostrę i na brata, chodzi mi o moje pokolenie, ale tak też było przez wieki, a teraz to się zmieniło...
Jak bawiliśmy się to jeden drugiego pilnowała, żeby nikomu się nic nie stało, bo wtedy i ja od rodziców "manto" bym dostała, ale oberwałby każdy kto naraził na niebezpieczeństwo koleżankę lub kolegę. Teraz to tak bezstresowo wychowujemy dzieci i najważniejsze, żeby miały wszystko, bo my nie mieliśmy, bo takie czasy były, ale chyba to nie o to chodzi...
Mamy teraz też taką właśnie grupę, która bardzo chętnie bawi się w rodzinę, ale ich dojrzałość emocjonalna nie jest w stanie sprostać roli matki czy ojca, a później mamy takie tragedie, gdzie cierpi lub umiera niewinne dziecko, które nie jest w stanie się samo obronić. Przykre to, ale czy jesteśmy temu wszystkiemu zaradzić....
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 161 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Nie wychowujemy :roll: chowamy obok :? :?
Oczywiście nie wszyscy,ale...temat trudny złożony.
Awatar użytkownika
+alicja+
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 sty 2015 00:03
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 1 raz

Post autor: +alicja+ »

Dlaczego nie jeżdżę nad morze w lecie? Żeby tych skretyniałych mamusiek i tatusiów nie oglądać, a właściwie nie słuchać... 😖bo się pewien sprzęt domowy w kieszeni otwiera... 😖a zwracanie uwagi wiadomo jak się kończy...
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2020 20:53
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: ZenekM197 »

Brak wyobraźni i tyle, jak się ma trochę więcej wyobraźni to przewidzi się,
co może się stać, jak drzwi balkonowe są uchylone albo otwarte :roll:
A w wychowaniu dzieci rodzice w równym stopniu powinni uczestniczyć :twisted:
Kasa to jest problem, za dużo źle, a jak za mało to już tragedia :shock:
Kasa źle wpływa na ludzi, deprawuje i takie jest moje zdanie, a szczególnie tam, gdzie można "ugrać" więcej,
jak się decyduje o innych to zawsze można więcej "wyskubać" dla siebie. :twisted:
ODPOWIEDZ