Dokąd to PROWADZI
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Dokąd to PROWADZI
Dziś media podają informację że "matka' Podcina dziecku gardło i tylko dzięki interwencji Udaje się URATOWAĆ.
W zeszłym tygodniu "matka" z "ojcem" katują maluszka -Aby Dziecko miało grupę NIEPEŁNSPRAWNOŚCI aby otrzymać bon nie 500 ale 1000 złotych przy okazji pobili Siostrę roczną
Chłopczyk Nie doczekał Orzeczenia ZMARŁ {+}
ANIOŁEK
Kolejna "matka " katuje córkę .
Czy My juz tak NISKO UPADLIŚMY
Pisze My jako Społeczeństwo .
Wielu Moich Znajomych poprzez międzynarodowe Organizacje "ZDALNIE ADOPTUJE
Dzieci w Afryce przesyłając równowartość 100 Euriszo czy US Dollar to tylko 400 złotych -Wielu Robi to bezimiennie Bo Chcą Pomóc
A U NAS co chwile dochodzi do takich DRAMATÓW
Co to Dzieciątko Ten ANIOŁEK ZAWINIŁO .........................................
- dani888
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 12 lis 2019 20:15
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 2
Re: Dokąd to PROWADZI
Być może to patologia albo po prostu psychika wypaczona z racji tego jaki mamy trudny czas obecnie . Wiem , wiem - to nikogo nie usprawiedliwia ale czasem ktoś ,,siada '' psychicznie i takie są tego skutki . Dokąd to prowadzi ? Trudne pytanie okropnie bo nie znamy przyczyn takiego zachowania , poza tym jak dla mnie osobiście to jest po prostu masakra , nie wiem jak to można nazwać inaczej . Nie do przyjęcia ...bo czemu te dzieciątko jest winne ? Niczemu przecież . Lepiej byłoby dla niego aby zostało zostawione w szpitalu czy nawet umieszczone w do9mu dziecka . Może ktoś by je adoptował i dał swoją miłość . Trudny temat i może na tę chwilę zakończę . Pozdrawiam ...
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Psycha siada ?
Zawsze ludzie mieli PROBLEMY , nie wspominam tutaj o pokoleniu Moich rodziców czy ich Dziadkach Rodzice to tzw dzieci Wojny -Fakt zdarzały się przypadki ,że zwyrodniały Niemiec czy Inny okazywał swe kompleksy.
Ale to były czasy wojny.
Choć Osobiście byłem świadkiem mordu w Srebrenicy w dawnej Yugosławii ta ilość Kobiet i Dzieci pozostanie w mojej pamięci i zaczynam już mieć nieraz majaki.
Moje pokolenie jak każde miało Problemy ,ale osobiscie nie słyszałem aby "Matka" Zabijała swe dziecko czy okalaczała aby Dziecko miało inwalidztwo.
To raczej w drugą stronę się odbywało Ktoś oddał dziecku Nerkę , Ktoś Organizował zbiórkę rzadkiej Krwi do ..
Dziś jestem na plaży nad Polskim morzem z wnukami i Franek sobie kopie i co wykopuje ...kolejnego Pełnego Pampersa gdy zwracamy uwagę Młodym ludziom to prawie nie dochodzi do Linczu.
Bo miałem czelność zwrócić UWAGĘ ,że Mama cała wydziargana tatuażami z petem zamiast wyrzucić pampersa do kosza ostentacyjnie go zakopuje.
Gdy stoimy w jakiejś bezpiecznej odległości po lody czy gofry wbija Dżesika i Kevin bez kolejki bo Oni muszą mieć już...
W środę w jednej z knajpek była Awantura -Młodzi pogonili Dziadków z Knajpki a osławiony Kevin musiał spróbować sobie porcję i Co Dziadek 70 lat miał Walczyć z Ojcem Kevina oddał .
Obecnie jestem nad morzem gdzie jest bardzo dużo Par z dziećmi na Miły Bóg - też Staliśmy o 13,00 po flaszkę ,ale chyba robilismy to troszkę bardziej dyskretnie.
Aż boję właczyć TV czy radio ,aby znowu nie usłyszeć że jakaś Mama znowu nie zrobiła czegoś Dziwnego
-
RudaAndzia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 lis 2019 13:01
Temat jest bardzo trudny i złożony, ale przede wszystkim łączy się z brakiem odpowiedzialności za siebie i za drugiego człowieka,
a każdy z nas miał to wpajane przez rodziców, uważaj na siebie, ale także na siostrę i na brata, chodzi mi o moje pokolenie, ale tak też było przez wieki, a teraz to się zmieniło...
Jak bawiliśmy się to jeden drugiego pilnowała, żeby nikomu się nic nie stało, bo wtedy i ja od rodziców "manto" bym dostała, ale oberwałby każdy kto naraził na niebezpieczeństwo koleżankę lub kolegę. Teraz to tak bezstresowo wychowujemy dzieci i najważniejsze, żeby miały wszystko, bo my nie mieliśmy, bo takie czasy były, ale chyba to nie o to chodzi...
Mamy teraz też taką właśnie grupę, która bardzo chętnie bawi się w rodzinę, ale ich dojrzałość emocjonalna nie jest w stanie sprostać roli matki czy ojca, a później mamy takie tragedie, gdzie cierpi lub umiera niewinne dziecko, które nie jest w stanie się samo obronić. Przykre to, ale czy jesteśmy temu wszystkiemu zaradzić....
- +alicja+
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 sty 2015 00:03
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 4
- Podziękowano: 1 raz
co może się stać, jak drzwi balkonowe są uchylone albo otwarte
A w wychowaniu dzieci rodzice w równym stopniu powinni uczestniczyć
Kasa to jest problem, za dużo źle, a jak za mało to już tragedia
Kasa źle wpływa na ludzi, deprawuje i takie jest moje zdanie, a szczególnie tam, gdzie można "ugrać" więcej,
jak się decyduje o innych to zawsze można więcej "wyskubać" dla siebie.