Cieplice zdrój

W tym dziale umieszczamy informacje o sprawdzonych miejscach hotelowych i noclegowych w miejscowościach uzdrowiskowych. Specjalnie dla kuracjuszy, którzy w sanatorium wykupują jedynie zabiegi, a pobyt w uzdrowisku organizują samodzielnie.
Regulamin forum
Zamieszczamy tu informacje o sprawdzonych miejscach. Do samych namiarów koniecznie dodajemy przynajmniej krótki opis uzasadniający polecenie.
Poza tym obowiązują wszystkie zasady z regulaminu ogólnego forum dostępnego tu viewtopic.php?t=10
forumowicz

Cieplice zdrój

Post autor: forumowicz »

No może to nie będzie najtańsza oferta ale jak to się mówi coś za coś.Villa Polonia w Cieplicach ul.Cervi 2, jeszcze 2 lata temu pod nazwą Hotel Polonia.Noclegi ze śniadaniami,szwedzki stół,możliwość wykupienia obiado-kolacji.I co najważniejsze mieliśmy dosłownie dwa kroczki na zabiegi w basenie termalnym .Jedzonko bardzo smaczne ,a będąc z dzieckiem było to też dla nas bardzo ważne.Wszędzie blisko,park,deptak,Dom Zdrojowy.
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 63 razy
Podziękowano: 55 razy

Re: Cieplice zdrój

Post autor: Zosia »

Kilka dni temu Willa Polonia reklamowała się z gruponem za bardzo małe pieniądze. Od 15-11 do 28-02-2014 nocleg+śniadania+obiadokolacje 2 noclegi 299 zł a np 5 - 729 zł dla 2 osób !
forumowicz

Zosiu ,hahaha ja właśnie korzystałam z takiego wyjazdu,co jakiś czas pojawia się taka oferta,mogę powiedzieć że jestem ździebko uzależniona od tego sposobu wyjazdów :lol: :lol:
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 63 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Rozumiem i to jak dobrze :lol: :lol: ostatnio byłam w Augustowie Pałac na wodzie ale jedzenie było bardzo cieniutkie :)
forumowicz

Jak na razie nie narzekałam,mam już rezerwacje na kwiecień w Juracie.Oby pogoda dopisała.Tegoroczna wiosna zrobiła mi psikusa i wiosenny wyjazd w marcu okazał się ;) ;) zimowy :lol: :lol:
wiozi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2012 17:21
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: wiozi »

Witam cieplutko!
Ja w ub. roku w marcu korzystałam z prywatnego pobytu w Inowrocławiu, gdzie też zima zaskoczyła wszystkich, ale że był to okres świąteczny, atmosfera była cudowna. Rok wcześniej byłam na takim wyjeździe w kwietniu w Ciechocinku i tu pogoda zaskoczyła na plus - cieplutko, chodziło się w krótkim rękawku, miło, sympatycznie, po prostu pełny relaks. Wszędzie korzystam z zabiegów.
Teraz chciała bym odwiedzić Cieplice w okresie wiosennym ,myślę, że coś interesującego znajdę może w Agacie? Widoki wspaniałe, można oczy nacieszyć i naładować akumulatory na jakiś czas. Warto korzystać z takich wyjazdów tygodniowych czy dłuższych, w zależności od zasobności portfela.
forumowicz

Witaj wiozi :kwiat: Podziel się proszę gdzie mieszkałaś w Inowrocławiu,jakie były warunki,zakładając temat Inowrocław.Opis pobytu w Ciechocinku też z pewnością ucieszy nie jednego forumowicza,wszak Ciechocinek to taka historyczna perełka pobytów kuracyjnych ;) Jeśli chodzi o Agat na ul.Cervi to z tego co pamiętam to jeden z największych obiektów sanatoryjnych z pełną bazą zabiegową na miejscu.Same Cieplice pozostawiły bardzo dobre wspomnienia,piękny park Zdrojowy,park Norweski z masą wiewiórek i miejsc do spacerów.Życzę realizacji i czekamy na wpisy . :D
Anka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2010 14:35

Post autor: Anka »

Witam!
ostatnio w Cieplicach zatrzymałam się w hotelu Cieplice warunki dobre,sauna,jacuzzi,basen.Jak dla mnie to woda w basenie bardzo zimna
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Cieplice Śląskie Zdrój (Jelenia Góra)

Post autor: Dzia_dek »

Spędziłem ostatnio sporo czasu w Cieplicach i chciałbym polecić dobrą (moim zdaniem) kwaterę.
Apartamenty i Pokoje "Przy Parku".
ul Cervi 15 * Jelenia Góra (Cieplice)
Tel. 501-521-400 i 739-460-169
Budynek ma rewelacyjne położenie. Jak sama nazwa wskazuję leży przy Parku Zdrojowym. Wystarczy przejść
przez jezdnię. W ciągu kilku minut jesteśmy w stanie dojść do wszystkich "ważniejszych" punktów uzdrowiska
czyli obiektów sanatoryjnych, parków, term cieplickich, zabytkowej zabudowy placu Piastowskiego oraz sklepów.
W obiekcie wszystkie pokoje z balkonami, z łazienkami i TV oraz dostępem do sieci WiFi. W apartamentach
lodówki oraz w pełni wyposażone aneksy kuchenne, dla pozostałych pokoi, lodówka i aneks kuchenny dostępne
na parterze. Tam też ogólnodostępna pralka automatyczna z czym spotkałem się po raz pierwszy w czasie swoich
wyjazdów. Na terenie posesji niewielki, ogrodzony parking, za budynkiem nieduży teren rekreacyjny wyposażony
w altankę z ławkami, huśtawkę ogrodową, grilla i niewielki plac zabaw dla dzieci. Na miejscu wypożyczalnia rowerów.
P1000370.JPG
P1000370.JPG (140.16 KiB) Przejrzano 14702 razy
P1000381.JPG
P1000381.JPG (87.76 KiB) Przejrzano 14702 razy
P1020702.JPG
P1020702.JPG (61.18 KiB) Przejrzano 14702 razy
P1020701.JPG
P1020701.JPG (59.31 KiB) Przejrzano 14702 razy
P1020708.JPG
P1020708.JPG (64.41 KiB) Przejrzano 14702 razy
* Z powodu remontu mostu na rz. Wrzosówka na ul. Cervi nie da się podjechać od strony ul. Wolności (od term),
trzeba jechać obok dworców (PKP, PKS Cieplice), później Sobieszowska, Rataja i dojechać od Cieplickiej.
Podejrzewam, że ten remont mostu (którego w chwili obecnej fizycznie nie ma) potrwa co najmniej do przyszłego roku.
ODPOWIEDZ