NOCNE GADANIE
- grazynamackowiak
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 11 maja 2014 19:33
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowano: 31 razy
- dani888
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 12 lis 2019 20:15
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 2
Re: NOCNE GADANIE
Piszę tak bo pewnie sama za długo nie posiedzę . Jutro (niedziela
I znów pobudka o 6-ej rano , koszmar ...
Śniadanko o 7-ej więc nie ma zmiłuj się , jeszcze kilka dni i skończy się to wszystko .
Jest fajnie ale ten budzik mnie wykończy chyba
Ale już nie marudzę , spokojnej nocki kochani i do miłego , pozdrawiam
- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 47 razy
- Podziękowano: 52 razy
Dzisiaj mocno chłodno i pochmurno.
Z nadzieją, że się wypogodzi życzę miłego dnia
Dani i sama widzisz jak to jest. Człek taki rozedrgany, chce do domku i nie chce
Zasmakowałaś życia sanatoryjnego więc po powrocie do działania
- grazynamackowiak
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 11 maja 2014 19:33
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowano: 31 razy
Pogodnie ,korzystanie z plenerku ,niedziela wolne od pracy
Świętujemy ,gościnnie w domku
Dani odliczanie dni , do zakończenia kuracji ZUS, duża ilość zabiegów
Ewasz kawusia
Pozdrawiam , nocne marki
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Właśnie w piątek dowiedziałem się ,że niestety ABY ZOSTAĆ Szanownym Emerytem będę musiał czekać dodatkowo 5 lat .ewasz pisze: 03 wrz 2020 20:34 Jako, że wrzesień to wszyscy poszli do szkoły i jeszcze odrabiają lekcje. Tylko ja emerytka leniuchuję. No cóż, trza się było wcześniej urodzić![]()
![]()
Spokojnego wieczoru i dobrej nocy![]()
Gdy rozpoczynałem pierwszą Pracę miałem umowę że będę Pracował do określonego Czasu wieku Wszystko było ok przez pierwsze no 18 lat .
Obecnie jako Niepełnosprytny wg posiadanej wiedzy myślałem ,że nadal obowiązuje przepis że Osoby zaliczone wg ZUS do tzw starych grup 1 i 2 mających orzeczenie na stałe przechodzą na Emeryturę w wieku 60 lat.
Urocza Pani z delegatury ZUS ,która mnie poinformowała ,że Stan przejścia na Emeryturę został przesunięty na 65 lat.
Pani również poinformowała mnie o czym chyba mało Osób wie ,że został wydłużony czas Emerytur z 200 na 240 miesięcy czyli de fakto Perspektywiczne emerytury zostały zmniejszone .
EWA
Mimo wszystko chyba w Bloku w którym mieszkam na 22 lokatorów Jako jedyny nie doczekam Emerytury
16 sasiadów już jest Emerytami mimo ,że 12 z nich jest młodszych ode mnie
Kolejnych dwóch 44 latków juz odcina kupony do .... a reszta to Młodzież ale z Perspektywami Same Strażnki
-
Gość
Witajcie kochani
Dziś słoneczko króluje na niebie ale chłodno
Zapraszam na kawę i herbatkę

oraz coś wesołego na dobry humor
Na ławce w parku siedzi staruszek i strasznie płacze. Podchodzi do niego
przechodzień i zapytuje:
- Dlaczego płaczesz?
- Synu mam 88 lat, dwa tygodnie temu ożeniłem się z najseksowniejszą laską
w okolicy, ma 22 lata, 90/60/90, super gotuje, kochamy się kiedy chcę,
wieczorem mi czyta...
- No to o co chodzi?
- Nie pamiętam gdzie mieszkam!
Co robi blondynka gdy dostanie narty wodne?
- Szuka pochyłego jeziora.
Moja żona odeszła z frajerem którego poznała przez internet. Ale ja głupi byłem, mogłem już dwa lata temu założyć stałe łącze w domu!
Miłego dnia kochani i słonka na niebie Wam życzę
-
Gość
Witaj Darku.darek pisze: 06 wrz 2020 22:01
Właśnie w piątek dowiedziałem się ,że niestety ABY ZOSTAĆ Szanownym Emerytem będę musiał czekać dodatkowo 5 lat .
Gdy rozpoczynałem pierwszą Pracę miałem umowę że będę Pracował do określonego Czasu wieku Wszystko było ok przez pierwsze no 18 lat .
Obecnie jako Niepełnosprytny wg posiadanej wiedzy myślałem ,że nadal obowiązuje przepis że Osoby zaliczone wg ZUS do tzw starych grup 1 i 2 mających orzeczenie na stałe przechodzą na Emeryturę w wieku 60 lat.
Urocza Pani z delegatury ZUS ,która mnie poinformowała ,że Stan przejścia na Emeryturę został przesunięty na 65 lat.
Pani również poinformowała mnie o czym chyba mało Osób wie ,że został wydłużony czas Emerytur z 200 na 240 miesięcy czyli de fakto Perspektywiczne emerytury zostały zmniejszone.
I widzisz sam, wszyscy udają zdziwionych ale nie ma nic za darmo.
PO podniosła wiek emerytalny o 2 lata a PiS żeby zyskać wyborców go obniżył, ale tylko wirtualnie. Po obniżeniu wieku emerytalnego zdali sobie sprawę jaką zrobili głupotę ale już się do tego nie przyznali. Zaczęli ludziom wciskać że "owszem możecie iść na emeryturę od 65 ale dobrze by było żebyście jednak dalej pracowali. Zasłaniając się fikcyjnymi danymi GUS, że niby dłużej żyjemy wydłużyli czas emerytur o 40 miesięcy a co za tym idzie niższe emerytury. PO wydłużyło nam pracę o 24 miesiące a PiS zabrał nam 40 miesięcy czyli o 16 więcej. I wszyscy ich chwalą
Ja mogłem iść na emeryturę już 2 lata temu od 60-ki bo spełniam wszystkie wymogi do 98-go roku czyli 25 lat pracy i 15 w warunkach szkodliwych.
Miła pani w ZUS-ie poinformowała mnie w tedy że owszem mam do tego prawo ale dostanę 80 % emerytury a moje lata szkodliwe, a jest ich 30, pójdą w kocioł. Z jednej strony dają marchewkę a z drugiej widać bat nad głową.
To tak jak z cenami, mówią że nic nie drożeje i pokazują tylko wybranych którzy chwalą PiS a idziesz do sklepu i na chleb i masło 100 zł musisz mieć!
Pozdrawiam