Proszę o rady. Pierwszy raz w sanatorium.
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
Re: Proszę o rady. Pierwszy raz w sanatorium.
-
forumowicz
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2018 19:45
- Oddział NFZ: Małopolski
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 3 razy
Nie da się spać z chrapiącym..już sto razy próbowałam i nie wysypiam się i to tragedia....
Nie taki diabeł.......hm.....i różnie bywa... niestety....i też dziwnie lub dobrze można trafić..oby Darek miał ok.czego mu życzę.... Ja teraz funkcjonowałam dzięki stoperom...... niestety musiałam.....
Trzeba było znaleźć wyjście...ale czego ja mam cierpieć, a osoba chrapiąca ma to gdzieś..i luzik......hm...
Z dogadywaniem też różnie bywa, zależy jaki człowiek...3 tygodnie da się wytrzymać....owszem, ale znaleźć trzeba sposób...i to znaleźć samemu..Ja znalazłam..i bardzo mi cudnie było i wręcz bajecznie..Ale od nas to zależy...!! Czekam na wypis i wieczorkiem powrót sypialnym..
Pozdrawiam serdecznie..
-
forumowicz
może sobie wsadzić te zatyczki we wiadome miejsce hi
no po prostu osłabienie , nie twierdzę , że współspacz ma radość z tego powodu i jeśli to jest niesamowicie kłopotliwe to zostają zatyczki do uszu i prośba o przeniesienie z pokoju.
Dariusz jesteś duży chłopak , dasz radę , powodzenia
-
Maria Maria
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 gru 2019 14:56
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 3
- Dariusz59
- Kuracjusz

- Na forum od: 14 lut 2020 17:52
- Staż sanatoryjny: 0
Pozdrawiam serdecznie.
-
alka50+
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 02 sty 2015 11:50
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 17 razy
- Podziękowano: 41 razy
Na pierwszym badaniu , powiedz lekarzowi o swoich potrzebach, co do diety i zapisze stosowną do schorzenia.
W każdym sanatorium jest dietetyk. Po wizycie u lekarza zgłoś dietetykowi i ustal sposób konsumpcji posiłków. Aby nie być zmuszonym do przychodzenia 5 x na jadalnię to tak jak dostałeś podpowiedzi: śniadanie i kolację podziel w pojemnik a obiad / powinien być gorący/ to weż ze Sobą termos i albo w niego wlejesz zupę na póżniej albo coś z II dania/ zależy jak sam zdecydujesz/.
Menu jest zawsze od śniadania wywieszane dla kuracjuszy więc możesz wcześniej zdecydować i wchodząc na jadalnię oddać do kuchni termos i obsluga włoży odpowiedni posiłek. Zapewni to i temperaturę i ułatwi przełożenie obiadku.Wszystko do uzgodnienia z dietetykiem.
Życzę dobrych zabiegów, dobrej atmosfery i wspaniałego towarzystwa. Dużo zależy też od Nas...i naszego nastawienia. ..sposobu w jaki się zwracamy.
Trudno odmówić Nam gdy Jesteśmy mili, grzeczni , gdy prosimy o coś ale i gdy okazujemy , że wiemy, że ta pomoc jest możliwa ze strony do której się z tym zwracamy. Powodzenia. Pozdrawiam. alka
doświadczeni Kuracjusze
-
Maria Maria
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 gru 2019 14:56
- Staż sanatoryjny: 3