Jedna recepta w miesiącu

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Jedna recepta w miesiącu

Post autor: medi »

Małż jaki jest każda mężatka wie ....najmądrzejszy. Ostatnio musiałam poprosić o wypisanie recepty na antybiotyk dla mojego męża. Pytałam czy nic więcej nie potrzebuje bo często się zdarzało że po dwóch dniach przypominał sobie że mu czegoś zabraknie -standard .Niestety sytuacja się powtórzyła .No i za prośbę o wypisanie leków dostałam taką zjebkę od pani rejestratorki że do dziś się trzęsę (muszę przyznać że nie zostałam jej dłużna).I tu mam pytanie ,czy to prawda że jest zarządzenie NFZ-tu że tylko jedną receptę w miesiącu można wziąć ?
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: Jedna recepta w miesiącu

Post autor: ANDY12345 »

A jak się dwa razy w miesiącu rozchorujesz to na drugą po poradę i leki pójdziesz do znachora ? Z tego co wiem ograniczenia wprowadzili na zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Medi, o czymś takim nie słyszałam. To wymysł "przepracowanej" rejestratorki.
Wychodząc ze szpitala 16.10.br. dostałam 2 słownie: dwie recepty.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Bzdura totalna i myślę że wymysł pani rejestratorki. Sama ostatnio trzykrotnie dzwoniłam do mojej pani doktor i za każdym razem otrzymywałam receptę.
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

W takich przypadkach to bardziej niż Forum pomoże infolinia NFZ 800 190 590 , czyli Telefoniczna Informacja Pacjenta ☺
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2020 20:53
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: ZenekM197 »

Przepraszam, ale teraz to recepty są wystawiane w systemie i nie bardzo rozumiem w czym problem, bo załóżmy, że lekarz się śpieszy i za szybko kliknie i zatwierdzi w systemie e-receptę to co ma zrobić :?: , chyba logiczne, że wystawi i zatwierdzi w systemie drugą receptę :oops: :x
Chociaż tak naprawdę to nie wiem, czy tak jest, ale wyobrażam sobie, że tak powinno to działać, tym bardziej teraz, kiedy panuje pandemia. :twisted:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

Jak mi się nie podoba to się mogę przepisać do innej przychodni oni pacjentów mają aż nadto usłyszałam A na mój nacisk zareagowała tekstem "jak będę chciała to przepiszę" Zaczyna się robić fajnie w naszej pseudo służbie zdrowia.
Gość

Post autor: Gość »

Przepraszam że się wtrącę, ale problem jest tak absurdalny, że aż wierzyć się nie chce.
A co, gdy antybiotyk nie zadziałał i trzeba nowy przepisać? A jakieś nowe objawy i nowy lek potrzebny? A jak jest kilka chorób i leki nie kończą się tego samego dnia? Tak mi przychodzą do głowy pierwsze lepsze powody...
A już argumentacja "jak się nie podoba'' - rodem z epoki słusznie minionej :o :o
Aż by się chciało zrobić reklamę takiej placówce :evil:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Jak widzicie przykład idzie z góry... z samej góry :roll: . Ciekawe jakby zakręcić jej wodę albo odciąć prąd :lol: .
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2020 20:53
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: ZenekM197 »

Medi,
U mnie w przychodni jest o tyle dobrze, że nawet leki od specjalistów, jak poproszę to nikt nie robi mi łaski i z wypisaniem recepty nie ma problemu. Jeszcze z receptami nie jest najgorzej, ale gorzej ze skierowaniami do specjalistów i na rehabilitację, ale jak się trafi na dobry humor to wszystko da się od razu załatwić :P
ODPOWIEDZ