Pogaduchy

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: Pogaduchy

Post autor: Felice »

Mój wk...w tez osiągnął zenit.
Żałuje, że nie mogę i nie jestem na siłach by iść w tych marszach, To już nie chodzi tylko o aborcję, to już walka w sumie o normalność.
Mam nadzieję że przyniesie cała akcja jakiś skutek,pozytywny skutek. Dziś jest żle, smutno i byle jak 🥺
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Dzień dobry :kwiat:
Spóźniona ,dopiero zagościłam ,jestem w pracy ;)
Smutne co napisane ,szara rzeczywistość :( :o
Andy ,nie zapomniał ,kakao serwuje :o
Po śniadanku ,dopiero następna kawusia ,teraz spokojnie się zrobiło :)
Smutno wszędzie ,trzeba to wszystko przetrwać :roll:
Trzymajmy się w zdrowiu ,to nam pozostało 8-)
Miło spędzajcie dzień ,pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Żadna władza nie jest wieczna. Dzielenie ludzi jak to było wcześniej czy to nauczycieli czy pielęgniarek czy lekarzy może władzy jakiś skutek przyniosło, ale teraz poruszyło całe społeczeństwo, wszystkie grupy zawodowe i tutaj się bardzo człowieczek zagalopował.
Komuniści też mówili że władzy raz danej nie oddadzą..... jak zwykle czas robi swoje. Obyśmy nie musieli długo czekać na normalizację.
Grażynko na zdrowie :)
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Witam Was :D
Zgadam się z Wami bo mnie też wk..w złapał. Co gorsza to Prokurator Generalny straszy organizatorów marszów 8. letnim więzieniem :evil: :evil:
Nie mają sobie nic do zarzucenia i zaczynają używać przemocy psychicznej ... :evil: :evil:
Obrazek
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Ewaszku ,szkoda nerwa ,trzeba się oszczędzać :(
Czas pokaźe ,jak to wszystko się skończy :o
Po pracy ,telewizji nie chce się włączać ;)
Wybrałam plenerek ,zbiory jabłek :o
Wypogodziło się ,pogodnie 8-)
Hello pogaduchy :kwiat:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Grażko a u mnie rozpadało się na dobre :|
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Ewasz Prokurator Generalny może tylko straszyć ludzi nie znających prawa i słabszych psychicznie.
To straszenie oparte jest tylko na Rozporządzeniu , a nie na Ustawie i każdy Sąd umorzy postępowanie, bo mamy zagwarantowane w Konstytucji prawo do zgromadzeń i wyrażania swoich praw nawet na ulicy. :)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 270 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

A ja , wprawdzie nie udzielam się w tym temacie , ale zakupiłysmy dzisiaj z synowa , maseczki z symbolem protestu :) zatem piszę o tym :)
Gość

Post autor: Gość »

Dobry wieczór. To trudny temat - ale bardziej łączy niż dzieli. Nawet tutaj na Forum. Nawet moja nastoletnia córka spytała czy może iść na jutrzejszy wiec...nawet baner zrobiła
Brakuje mi słów od wielu lat i mam nadzieję, że tym razem banda patałachów dojdzie do ściany. Nie jestem za aborcją, mówię stanowcze nie dla usunięcia ciąży powstałej w wyniku bezmyślności, chęci zabawy , braku kontroli. Ale nie rozumiem i nie zrozumiem jakim trzeba być potworem aby skazywać człowieka na noszenie pod sercem płodu , który nie ma szansy na przeżycie, szansę na przeżycie owszem ma ale oznacza to dożywotnią opiekę w takim fantastycznie wspierającym niepełnosprawnych ludzi kraju jak nasz. Czy ktokolwiek kto optuje za życiem poczętym bierze pod uwagę traumę matki? To sadyzm w czystym wydaniu. Powiedziałam kiedyś pewnej Pani , która chciała mnie wpisać na listę różańca i modlitw za takich "nienarodzonych" - powiedziałam jej krótko - mogę pomodlić się za dzieci już żyjące ....w rodzinach patologicznych, w domach dziecka, dzieci nie kochane, głodne , dzieci niepełnosprawne.
Rzygać mi się chce tym bardziej, że taki temat jest poruszany teraz , przy wzroście zachorowań, przy braku dostępu do lekarzy (wczoraj w Świdnicy człowiek ze złamaną nogą leżał 5 godzin (sic!) na chodniku bo w całym powiecie nie ma pracowników karetek! Kiedy debile zmarnowali ostatnie 6 miesięcy wiedząc, że przyjdzie druga fala....wstyd mi za tych co murem stoją za tymi zerami - i z punktu widzenia polityki i po prostu reprezentowania niby inteligentnej części społeczeństwa.
8 lat....może 15 akurat do emerytury doczekam ....może 700 złotych dostanę. Jestem tak zła ...że niech się nikt nie waży donosić jak to my tu politykujemy - NIE wyrażamy swoje uczucia na to co się dzieje w kraju w którym wszyscy żyjemy!
Ufff.....mam ochotę generalnie coś rozwalić. A tu po tym wirusie nawet alkohol nie wchodzi a przydałoby się znieczulić.... :evil:
RudaAndzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lis 2019 13:01

Post autor: RudaAndzia »

Dobranoc Pogaduchy 🌃🌙
Postawy ludzi są różne, ale nawet jeżeli ktoś nie chce się wypowiadać to i tak myśli i ma swoje zdanie na te trudne tematy, a zresztą co tu gadanie pomoże to nie wiem, bo logiki w pewnych kwestiach to tu nie widać wcale. Czekanie chyba tylko spokojne nam pozostaje, a wyjście na ulicę i manifestowanie czy też rozwiąże i załatwi sprawy, które nie są łatwe, a dla niektórych są trudne, wstydliwe i bolesne. Myślę, że teraz cały świat nam się przygląda :mrgreen:
ODPOWIEDZ