Jedzenie kontra tycie

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Re: Jedzenie kontra tycie

Post autor: forumowicz »

odstaw cukier, słodycze i mięso wieprzowe.Cukier zastąp zdrowym tłuszczem,np.avokado,zważ się za pół roku.Ot dieta Maxa
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2020 20:53
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: ZenekM197 »

Max, a co zrobić z nalewkami i innymi trunkami :?: ;) 8-)
Czy są też do odstawki :?: Oj, ciężko będzie zrezygnować z dobrych trunków ;) 8-)
olka44
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 paź 2019 15:11
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 4 razy

Post autor: olka44 »

Bezpieczna dawka alkoholu nie powinna przekraczać od jednego do sześciu kieliszków tygodniowo.
Najbardziej doceniane jest czerwone wino. Jednak napoje alkoholowe zawierają dużo kalorii i jako takie powinny być wyeliminowane z diety odchudzającej.
:P
Zenku wybór nalezy do Ciebie.... ;)
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Max , dzięki za radę ale powiem Ci , że cukier u mnie to minimum , słodycze odstawione , staram się jeść wołowinę , cielęcinę , drób , ryby ale niestety sterydy robią swoje :( . Fakt , w czasie pandemii za mało ruchu a to jest ważne , wiem. Tyle , że nawet szybki spacer w masce szybko mnie uziemia ( mam POCHP i nie tylko ). Hm..za mało warzyw obecnie jem ale to wszystko chemia i po prostu aż odrzuca .
Olu , dzięki Ci bardzo , zarejestruję się na ten portal i popatrzę ./ Pozdrawiam Was :serce: :) .
RudaAndzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lis 2019 13:01

Post autor: RudaAndzia »

olka44 pisze: 10 lis 2020 23:48 Bezpieczna dawka alkoholu nie powinna przekraczać od jednego do sześciu kieliszków tygodniowo.
Najbardziej doceniane jest czerwone wino. Jednak napoje alkoholowe zawierają dużo kalorii i jako takie powinny być wyeliminowane z diety odchudzającej.
:P
Zenku wybór nalezy do Ciebie.... ;)
A podobno alkohol nie ma kalorii jak od razu łączy się go z tańcem, albo ze spacerem w dobrym Towarzystwie ;) 8-)
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Olciu moja miła a taka naleweczka dla zdrowotności raz w tygodniu też szkodzi ? Np. z aronii.... :serce:
olka44
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam wszystkich..
Danii, nie jestem tak aktywna jak Ty, po prostu nie mam zbyt wiele czasu ,żeby zajrzeć i na bieżąco odpowiedzieć..sorry.
Danii, jeden kieliszek dziennie nalewki nie zaszkodzi, aroniówka to gdzieś 150 kalorii w 100 g,a już nalewka na miodzie to 300 kalorii, dla porównania np.ciaso francuskie 370 kalorii w 100 g.
Ale moi drodzy to tak na marginesie te moje porównania, przecież nalewki pijemy dla zdrowotności, ale oczywiście z umiarem.
A co do zdrowotności zrobiłam ostatnio nalewkę z czosnku,cytryn i miodu plus spirytus. Czeka na ciężkie czasy , te covidowe. Myślę,że wcześniej czy później zachoruję, w pracy mamy drugi Wuhan.
Trzymajcie się ciepło, rozgrzewajcie się, zdrówka... :serce: :serce:
olka44
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

..Ruda masz rację, kalorie można spalić, czy to w tańcu czy na spacerze..
Aby spalić np.. 459 kcal należy ćwiczyć:
Bieganie 14 km/h (bardzo szybko) przez 28 minut...
a co to tańców z dobrym tancerzem przez cały wieczór to można spalić kalorie nie tylko alkoholowe, ale i ze śniadanka , obiadu i dobrej kolacji.. :) :)
RudaAndzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lis 2019 13:01

Post autor: RudaAndzia »

Olka i o to mi chodziło, jak naleweczki to taniec i tylko i wyłącznie w dobrym Towarzystwie :serce:
Zastanawiałam się nad tą ilością kalorii, bo jeden kielunio naleweczki i obiadek już jest wykluczony, czyli odchudzanie zapewnione ;) 8-) Muszę się nad tym dobrze zastanowić bo oszczędność czasu większa, mniejsze zakupy, a i przyjemniej, cieplej i humor lepszy 8-) :lol:
olka44
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ruda..jak można spalić w tańcu kalorie..to po się ograniczać ,..tylko te nieograniczenia musiały trwać cały rok..żyć tańcem :lol:
ODPOWIEDZ