Zabawa w Chowanego -Film braci Sekielskich

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Esterka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2019 19:01
Oddział NFZ: Mazowiecki

Re: Zabawa w Chowanego -Film braci Sekielskich

Post autor: Esterka »

Sloneczko pisze: 20 maja 2020 18:35 Andrzeju :kwiat: Jak ktoś pisze o jakiś wybrańcach na forum to jestem ciekawa :?
Tyle latek tu jestem i o tym nie wiedziałam :roll:
O wybrańcachz forum ,na forum :o piszę?
Świetne rozumienie wpisu.
Gratuluję
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Dziękuję Esterko :kwiat: ;) :P
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Pozwoliłem sobie odczekać .
W ciągu ostatnich kilku dni wyemitowano dwa materiały n/t Pedofili .
Dwa skrajne materiały w jednym Ofiarami były małe dzieci .
Materiał ukazywał zło w Kościele .

Drugi materiał pokazywał Pedofilię w stosunku do Dzieci ,ale Już wg ich mniemania DOROSŁYCH.
Sam W. Lubański ,aby móc zagrać ze starszymi przerobił -podrobił Legitymację.
Osobiście miałem "Lewa " Legitymację aby iśc do kina na Film +18
KTO takiej nie miał ?

Wiem ile młodocianych Dziewczynek takich po 14-15 lat oferuje Usługi seksualne w Galeriach Handlowych
Był nawet Film -GALERIANKI.
Dziś nawet w dobie Pandemii
Dzieci zamiast być w DOMU cały dzień Siedzą w Galeriach.

Nie BRONIŁBYM aż tak tych Dziewczyn - które wyglądają jak Młode studentki a mają 15-16 lat

Co Zrobili tegoroczni maturzyści w Dniu otwarcia Galerii ?
Okradli bo kilku złapano jeden ze sklepów CCC - skradziono ponad 15 par Modnych drogich powyżej 200 złotych Butów tzn ..wymieniono stare na Nowe.

Ktoś pisze że to Soroz ?? dał na lewaków i stację ,która zrobiła Program ok
Mógł dac i Lenin czy inny

Czas temu był Pierwszy Film o molestowanych dzieciach .
Szumnie Stwierdzono że to CZAS KAMPANI Czas Nagonki na Kosciół Katolicki .

Ileż było rozmów n/t Sławnych Zakonnic z Zabrza
ok

Sprawa ułaskawionego Księdza KTÓRY DAWAŁ "Ciumki"
Nie chciałbym ,aby taki Ksiądz Dawał Ciumki Moim Wnukom.

Choć Mam w Rodzinie i Księdza ,który znany Jest Jankowi i Frankowi i Lgną do Niego bo to Brat Prababci
Wszystko jest

Przeprowadziłem z Wujem wiele Rozmów Trudnych Rozmów i On Sam Stwierdził że JEST Żle ,że My Polacy nie za Bardzo słuchamy Nauk Papieża Franciszka i to Jest Smutne.

Najsmutniejsze jest to ,że takie Postępowania są AKCEPTOWANE Nieraz TOLEROWANE .

Tyle lat Mówi się o Pedofili i co Nawet nie ma Ośrodków odosobnienia nie ma Leczenia Nie ma Kar .
Taka Osoba Nie ważne KIM JEST powinna być WYKLUCZONA ze społeczeństwa Niech siedzi w Najcięższym więzieniu ze stawką Żywieniową jak My w Szpitalach 4,5 - Niech PRACUJE na swe utrzymanie.

Kończąc wg Mojej Oceny nie można porównywać i chować pod stół ZŁO .

Przewrotnie zadam Pytanie .

Jak Ty Babciu -Dziadku Zachowałbyś się gdyby to Twojego Wnuka /Wnuczkę Zgwałcił -KTOŚ
Awatar użytkownika
Esterka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2019 19:01
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Esterka »

darek pisze: 22 maja 2020 18:46 Pozwoliłem sobie odczekać .

Jak Ty Babciu -Dziadku Zachowałbyś się gdyby to Twojego Wnuka /Wnuczkę Zgwałcił -KTOŚ
Babcia czy dziadek by grzmiał, że sam ,(a )się o to prosileś (łaś) i polecieliby zwiększyć datek i bić głową do ziemi w pokłonach :evil:
Awatar użytkownika
Andrzej1958
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2018 19:18
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 79 razy

Post autor: Andrzej1958 »

Estrko moi dziadkowie pewnie by tak mówili.
Dzisiejsi są już trochę inni. Ja dziadek, do pokłonów nie jestem skory.
I wcale nie z powodu zwyrodnienia kręgosłupa.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam,już to wprawdzie pisałem ale gdzieś poleciało i w nocy się troszkę zamotałem-wszyscy zapewne znacie mój pogląd na temat pedofilii-filmy poruszają bardzo istotny problem który niektórzy obiecywali wypalić ŻELAZEM i CO-ano NIC-wyemitowano natomiast Gotowca i Gniota o pedofilii w lokalach w Sopocie- po CO-ano po to aby przykryć filmy Sekielskich,odwrócić uwagę od pedofilii w kościele,a potem chwalić się w necie olbrzymią oglądalnością-to dopiero jest podejście do tak OBRZYDLIWEGO PRZESTĘPSTWA jakim jest Pedofilia-bez względu na stan,zajmowane stanowiska i wszystkie inne kryteria-następnie pokazówka jak to prokurator generalny .....natychmiast zajmuje się sprawą-ale tą ostatnią sprawę z Sopotu to prokuratura bada już bodajże od 5 lat,a do tych w habitach nie wolno docierać i ścigać bo dyrektywa tegoż samego Generalnego do prokuratur mówi co innego,ile trwa głośno zapowiadane powoływanie komisji ds,pedofilii jest już......jeden powołany członek-na co czekamy-ano na wybory żeby nie narazić się Suwerenowi i NIE stracić punktów-to są Wszystko WSTRĘTNE MANIPULACJE i nikt tu nie dba o OFIARY i IM NIE POMAGA,TO JEST PO PROSTU...OBRZYDLIWE :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Dlatego kilkaset lat temu było prościej, ukradłeś ucięto palec, drugi raz ukradłeś obcięto dłoń. Fakt że i wtedy mamona i układy broniły przed karą, ale ta jak już ją wykonano była dotkliwa. Możemy się zastanawiać czy jest to moralne kogoś okaleczać czy pozbawiać życia, ale z drugiej strony jak mają żyć ofiary ciężkich przestępstw wiedząc że sprawiedliwość tych oprawców nie dosięgnie, nie mówiąc o jakimkolwiek zadośćuczynieniu. Co daje więzienie ? niejednokrotnie luksus, w wypadku przestępstw na dzieciach możliwe że 4 litery w inny sposób przetrzepią. Już dawno, jeszcze za Tuska miała być kastracja farmakologiczna dla pedofilów i gwałcicieli, i co ? i nic bo możliwe że leki i tak nie działały, mieli być w więzieniu jak i po wyjściu poddawani resocjalizacji, i co ? i nic. Dalej uprawiają swój proceder, a nawet posuwają się do morderstwa. W obecnym czasie na pewno jest o wiele więcej przemocy w rodzinie, ale jak zwykle nikt nic nie widział i nie słyszał. Niestety jest duże przyzwolenie na popełnianie przestępstw przeciwko dzieciom jak i kobietom. Sami nie tak dawno byliście świadkami wypowiedzi ministra, że klaps to nie przemoc.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Re: Zabawa w Chowanego -Film braci Sekielskich i don Stanislawo

Kolejny dokument na TVN o 22.40 w sprawie jednych z ciężkich przestępstw popełnianych na dzieciach i klerykach i nie tylko. Ciągłe zamiatanie tematu przypomina mi rozliczanie komunistów.
Jeżeli tak bogobojny - podobno kler tak się zachowuje to kto w ogóle wierzy w Boga, bo na pewno nie oni. A najgorsze jest to że wmieszany został w to Jan Paweł II... czy zmarły może się obronić ? Miały być powołane komisje i wyjaśniane sprawy, a dalej hierarchowie się śmieją i robią po swojemu. To są afery rozciągnięte na cały świat i zamieszany jak na razie w reportażu jest tylko Dziwisz, ale podejrzewam że będą przeciągać do śmierci udziałowców i sprawa sama się ukręci. Nie zmienia to faktu, że świat przypatruje się Polsce nie tylko w tej sprawie.
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

Nie wiedziałam, bo bym sobie oglądnęła "ciekawe" kino ;)
A najgorsze jest to że wmieszany został w to Jan Paweł II...
A dlaczego najgorsze Andy ;) .... przecież nie od dziś wiadomo, że nasz Papież ( z całym szacunkiem dla Niego)
lubił zamiatać pod dywan afery związane z tym procederem ;) Budując solidarność i nawracanie ludzi na katolicyzm
w czasie komuny łatwe nie było, ale na tym nie buduje się chrześcijaństwa .... czkawką odbija się do do dziś :roll:
A Dziwisz :?: .... aż się zdziwisz ,że poznasz prawdę :twisted: ..... dużo by mówić,ale o polityce się nie dyskutuje tutaj :roll:
W końcu kościół i polityka, to jedno ;)
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie o polityce , ale o zachowaniu ludzi którzy nam "dyktują" jak mamy żyć, wielkich moralizatorów :evil: .
Czy zamiatał to nie wiem, ale jakieś wiadomości na pewno docierały, obecnego papieża też okłamują. Dopiero jak się po świecie rozniesie to zaczyna się mówić. Dla mnie to sprawy karne, a że jak widzimy góra jest najbardziej zamieszana, to nie możemy podciągać to tylko pod politykę czy kościół, bo to są ludzie i to ludzie nimi kierują ... jednakże każdy ma swoje zdanie i nie będę go negował.
Ja już dwa dni temu oglądałem na TVN 24, a teraz nadali z przyczajki :roll:
ODPOWIEDZ