Pobyt w usteckiej PERLE

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
betris_74
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 10 wrz 2013 19:54
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0

Pobyt w usteckiej PERLE

Post autor: betris_74 »

Witam!chcę sie podzielić wrażeniami z pobytu w Ustce,sanatorium,,PERŁA".Ośrodek bardzo przyjemny,czysto,ciepło i przyjemnie.Miałam pokój jednoosobowy, więc totalny luzik, tv płatne dodatkowo 50 zł,parkig za darmo. Jedzenie naprawde smaczne i urozmaicone,porcje wystarczajace jak dla kobiety,mężczyzni mogą odczuwać czasem niedosyt.Polecam wtedy smaczną rybkę w małej smażalni w Porcie,taki nieduży lokal po schodkach z kołem ratunkowym nad wejściem,w środku wystrój nie bardzo(duży ekran nad barkiem z kamerką na molo) ale ryba przepyszna i Tania,zupa rybna -wyśmienita.Nie pamietam nazwy smażalni:(,poznacie po tym ekranie zajmujacym 1/3 powierzchni:).jesli chodzi o zabiegi-są ok!, lekarz dokładnie badał i rozmawiał nie spiesząc się nigdzie,na miejscu,kawiarnia z codziennymi tańcami-super!gorzej z męskim towarzystwem..panów wciąż mało..Wiek kuracjuszy w znacznej mierze oscylował miedzy 60 a 70 rokiem życia.Kelnerka-Magda-przemiła czarnulka :),Panowie z recepcji-bez szemrania wpuszcali po cichutku nawet po 22 :D . Recepcjonistki-miłe panie,nikt się nie wtrącał i nie sprawdzał obecności w pokojach.Jedyny lokal działający po sezonie w mieście to Laguna gdzie można potańczyć i poznać usteckie twarze :lol: Szczerze powiem,że byłam pozytywnie zaskoczona warunkami, jedzeniem,nawet ta odległosc od miasta nie nastręczała trudności bo była okazją do długich spacerów.Korzystalismy z pobliskiego basenu w hotelu,za 12 zł.półtorej godziny luksusu ,woda 29 st.,sauna sucha i mokra.polecam,warto się wybrać!wogóle pobyt wspominam pozytywnie,aczkolwiek wiem ze w znacznej mierze zależy to od towarzytwa i ludzi na jakich się trafi.Prawdą jest to ,że to kuracjusze tworzą klimat:)))
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Re: Pobyt w usteckiej PERLE

Post autor: Narewka »

Byłam w Perle kilka lat temu i też miło ten pobyt wspominam. :)
irenae
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2012 22:01
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękowano: 3 razy

Re: Pobyt w usteckiej PERLE

Post autor: irenae »

WITAM !!!

Byłam w Perle w Ustce w styczniu/lutym 2012r. i też bardzo miło wspominam tam pobyt.
Jedyny minus to,że ośrodek jest położony na końcu miasta około 2,5 km, ale spacer przy morzu to sama przyjemność.

POZDRAWIAM :) :) :) IE.
ODPOWIEDZ