Sklepy i zakupy internetowe, czy korzystał ktoś?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Re: AliExpress chiński sklep,czy korzystał ktoś?

Post autor: Hipokryt »

Szanowny Moderatorze - a niech już tak zostanie :D :kwiat:
Po takiej małej zmianie liczymy na bardziej ożywioną dyskusję w tym temacie :D

A co z poniższym postulatem naszego "Przyjaciela forum" :?: Jak sprawić, aby wreszcie był zadowolony :?: ;)
zbigniew165 pisze: 20 gru 2020 20:57 Poproszę Moderatora forum o zablokowanie lub usuniecie tego tematu jako kryptoreklamy jakiegoś chińskiego sklepu.
Jeżeli chcą się reklamować, to niech wykupią u Administratora reklamę na forum. :!:
forumowicz

Re: Sklepy i zakupy internetowe, czy korzystał ktoś?

Post autor: forumowicz »

Jak to co,kupujemy reklamę na forum
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Max - teraz to sobie Pan "jaja robisz" z naszego "Przyjaciela" :lol:
A przecież tak robić nie wypada, bo nie tylko nic on nam ciekawego nie wniesie do tematu, ale również zniechęci się do robienia zakupów na portalach internetowych na literkę "A" :lol:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Ostatni czasy coraz więcej zakupów czynie poprzez internet.
Ale są to i tego już się Nauczyłem zakupy towarów które widziałem ,które są realne.
Nawet pozwoliłem sobie na zakup Mebla dla Mamy bo sklep zamknięty.

Do dziś natomiast wielu się ze mnie śmieje jak kupiłem sobie 5 x koszulkę XL tzw Polo.
Jako że posiadam ponad wymiarowe gabaryty w tzw Barach czy Klatce nie wspominając o obniżonej tarczycy czy wzroście to pozostaje dziwna rozmiarówka
Skoro piszę w zamówieniu XL czy 2XL dla wzrostu 190 cm to niech nie wysyłają dla wzrostu 180 Bo cała tarczyca na wierzchu ;)
Podobnie z obuwiem osobiście nie znam swego rozmiaru bo jest to zakres od 43 do 46 choć buty ze znanej polkowickiej sieciówki od tego znannego producenta to w 90% rozmiar 44 w internetach od 43 do nawet ostatnio po 3 wymianie było 48 :lol:
Wnuk już się pośmiał -Dobrze że można bezpłatnie wymieniać ,ale skolei czas bo skoro kupiłem to

Siostra kupiła przez Internet prześcieradło na gumce miało być 160 x 200 nie zmierzyła tylko od razu do prania jak każdy produkt .
Po wypraniu okazuje się że Ktoś zamiast 160 do opakowania włożył 140 i co z produktem ?
Cóz pomyłka za 50 zeta mozna i tak sprzedawać
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Tak trzeba kupować, mierzyć w galerii,kupić w internetach, takie czasy.
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2020 20:53
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: ZenekM197 »

Darek, ale czadu dałeś :lol: :lol:
Dobrze, że chodziło o prześcieradło z gumką, a nie o majtki na gumce, bo dopiero byłby cyrk :lol: :lol: ,
a odsprzedawać majtek trochę facetowi nie wypada ;) 8-) :lol:
Max, to będę musiał pojechać do Gdańska, żeby zmierzyć marynarkę, bo tam jedynie można taką zakupić :lol: :lol: , pamiętaj, że można towar po przyjęciu przesyłki przymierzyć i zwrócić, pozostaje tylko kwestia opłaty za przesyłkę zwrotną, bo niektóre firmy życzą sobie zwrotów na koszt klienta i wtedy trzeba rozważyć, co lepsze wyjazd ;) do Gdańska czy opłata za zwrotną przesyłkę :roll:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Max-R pisze: 21 gru 2020 19:06 Tak trzeba kupować, mierzyć w galerii,kupić w internetach, takie czasy.
Drogi Max-ie

Ok

Już byłem zdecydowany.
Wybrałem sobie buty -Dziś Firmy L za prawie 200 złotych ok rozmiar 44 w w samych Katowicach jest wg Pani 6 sklepów
w pierwszym słownie 1 para niby 44 ,ale ten przed mną miał chyba z 48 rozmiar bo prawy to mimo 15 stopek latał jak lewy no ok
odwiedziłem 3 sklepy gdzie niby ten prawy był Funkel nówka ale za to lewy odwrotnie
Cena w Sklepie 199 i Był
A w internetach tańszy chyba o 20 zeta ,ale koszt niecałe 10 zeta i dostępność przez Świeta do 5 dni Ok

Marynarka ta niby każualowa
Super
Max ja duzy jestem w dwóch Tych największych Galeriach niby była rozmiar 66 Bo Klata Wielka Tarczyca no i łapy Długie -chodzi o rękawy.
Jest w tej Polskiej Sieciówce 66 rozmiar ale cholera Brązowa a jak Kofam Brąz
Pan z jednego z Sklepików sugeruje że może ściągnąć Duża z Krakowa ale okazuje się że została Kupiona

Oczywiście zakupy w tych Internetach to Agd RTV czy ew meble
ok

Ale ubrania naprawdę Bardzo się różnią w rozmiarówkach lub są po prostu Nie do stępnę
Gość

Post autor: Gość »

Zobaczcie jak potwierdza się teoria, że natura nie znosi próżni.
Przyszły czasy paskudne, a my jesteśmy przygotowani do zakupów zdalnych. Kurierzy pracują jak szaleni, zarabiają godziwe pieniądze, ludzie mają pracę w setkach sklepów internetowych. Paczkomaty znanej firmy pękają w szwach, a odbiór jest już tak banalnie prosty, że wystarczy jedno kliknięcie i w czarodziejski sposób otwiera się nasza skrytka. Nie lubimy Paczkomatu? Kurier przyniesie paczuszkę pod drzwi i nawet pokwitowania odbioru nie wymaga.
Można powiedzieć, że ten system sprawdza się jak nigdy.
Inna sprawa, że trzeba kupować mądrze, co wskazaliście w poprzednich postach.
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Taa...dlatego ja przez internet nie kupuję odzieży czy obuwia . Chodzi przede wszystkim o te rozmiary , numery . Poza tym lubię na żywo zobaczyć , dotknąć a bardziej zmierzyć :lol: , wtedy nie kupię kota w przysłowiowym worku . Przez internet można kupić co najwyżej książkę , pozdrawiam :) .
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No proszę jak ładnie ten temacik się rozwinął po lekkim liftingu :D
Tym razem nie będę zanudzał moimi zakupami na znanym portalu z Państwa Środka ;) Dziś dostałem od nich małą niespodziankę z okazji Świąt w postaci muzycznego prezentu. Podzielę się również z Wami tym teledyskiem :lol: Jak się podoba :?: :lol:
https://youtu.be/_i3TME6QoeU
ODPOWIEDZ