Niektóre uzdrowiska działają !
-
Zosia
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 gru 2009 15:33
- Oddział NFZ: Podlaski
- Podziękował: 64 razy
- Podziękowano: 55 razy
Niektóre uzdrowiska działają !
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
Re: Niektóre uzdrowiska działają !
Jak tylko ogłosi, to dzwonię do Świnoujścia, gdzie w Ośrodku Sanatoryjno-Wczasowym będę robił rezerwację na turnus rehabilitacyjny od 20 lutego i tam nie muszę mieć żadnej dokumentacji medycznej.
-
Mazrena
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 14 sty 2017 16:54
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 9
- Podziękował: 11 razy
- Podziękowano: 6 razy
Re: Niektóre uzdrowiska działają !
Zosiu Pomorze w Ustce cały czas działa tj. Ośrodek rehab-wypoczynkowy czyli można jechać priv i na dofinansowanie z PCPR. Turnusy tygodniowe i 14 -dnioweZosia pisze: 04 lut 2021 22:48 Właśnie dziś zadzwoniłam do Cieplic. Chciałam popytać czy nie można by się było załapać na pobyt pocovidowy po zaszczepieniu. Otóż nie ale Pani w obsłudze klienta zaprosiła mnie do Domu Zdrojowego. Inne budynki uzdrowiska nie prowadzą działalności ale DZ tak, wprawdzie ludzi niewiele to bezpieczniej (tak usłyszałam). Trzeba mieć tylko zaświadczenie od lekarza, ze brak rehabilitacji pogorszy stan naszego zdrowia ale... jak nie będziemy mieli takiego zaświadczenia to Pan doktor w uzdrowisku takie wystawi trzeba mieć tylko jakąś dokumentację medyczną stwierdzającą jakie mamy choroby . Po dłuższej rozmowie , kiedy pytałam, czy może być np . informacja od lekarza specjalisty kierowana do lekarza rodzinnego stwierdzająca na co się leczymy Pani powiedziała, że już i specjalnych zaświadczeń nie trzeba . Zarezerwować tylko i przyjechać resztę załatwi lekarz. Zdziwienie moje było ogromne zadzwoniłam od razu do Kołobrzegu ale tam STOP takich możliwości nie ma . Czy ktoś z Was słyszał o innych takich sanatoriach , wolałabym jednak morze.