ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
anusiaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2012 20:52
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 1 raz

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: anusiaa »

Witam z nr 98645 tez w tej kolejce.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Anusiaa miło, że z nami "stoisz" w tej kolejce, pozdrawiam 😃
kasia72
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 11 cze 2012 11:13

Post autor: kasia72 »

Samosia pisze: 07 mar 2021 10:08 Kasia72 wyjazd do sanatorium to jak wygrana w lotto...albo trafisz super miejsce z super zabiegami albo trafisz do miejsca na tzw.końcu świata z trudnym dojazdem,ze słabymi zabiegami itp...Można mieć jednak na troszkę wpływu i spróbować zadzwonić i pytać o zwroty i wybrać to co nam odpowiada a nie to co nam wybierze NFZ🤔🤔🤔
Mam pytanko jak sie dzwoni po zwroty to zaraz coś proponują jeśli tak czy zaraz trzeba dać odpowiedz ,bo przed pdjęciem decyzji chciałabym sprawdzić co mi zaproponowali.Szukałam inf o najgorszych sanatoriach ale nie znalazłam.Moze ktoś mi napisze jakich unikać. :D
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Kasia72 ja dzwoniąc o zwrot od razu mówię, że potrzebuję jechać nad morze z pulmonologi. Pani sprawdza w systemie i mówi jakie ma zwroty.
Wybierasz sobie obiekt i uzdrowisko i jeżeli nie masz orientacji co do wybranego obiektu prosisz o pół godziny na zastanowienie się i po sprawdzeniu na forum dzwonisz jeszcze raz i potwierdzasz lub nie swój wybór.
Jeżeli chcesz się dowiedzieć jakich sanatoriów unikać radzę wczytać się w temat "Oceń sanatorium", bo tam opisujemy wszystkie obiekty sanatoryjne po każdym pobycie w danym sanatorium.
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy

Post autor: Samosia »

Witajcie.....Połowa marca a nadal nic się nie zmieniło....nadal postój na mojej reumatologii :( :o
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: berbla65 »

Jak to możliwe ,że ,,stoisz w miejscu"? :?: Dziś mój numer to 96 542 czyli o 6 000 mniej od 17.02 :cry: pozdrawiam :P
Benek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 25 wrz 2017 21:52
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Benek »

Witajcie ! U mnie tez sie zatrzymalo od 22.10.2020 i do dzis nic sie nie zmienia , jak to sie dzieje ze od konca numerki spadaja , naprawde nie rozumiem tego.
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy

Post autor: Samosia »

Barbla65 sama niewiem jak to się dzieje,że jedni nadal czekają aż kolejka ruszy a innym już numerki ruszyły🤔Wczoraj rozmawiałam z moją mamą...wniosek złożony w sierpniu 2020r na starcie owsze numerki spadały,potem pażdziernik i stop ale gdy tylko ogłszono,że ruszaja to i kolejka ruszyła jednak od zeszłego tygodnia znów się zatrzymało...dodam,że mama to też śląski NFZ 🤔🤔🤔
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Musimy wiedzieć że Obecnie co wspominał Ktoś z MZ
Priorytetem są z zakresu Pumolgii oraz Osoby ,którym przerwano leczenie dziś wracają Ci którzy mieli już bilety na wyjazdy pażdziernik -listopad-grudzień .

Dodatkowo musimy wiedzieć że ZROBIŁ się duzy zator w zakresie skierowań na tzw Poszpitalne , oprócz tego musimy Pamietać o Osobach Niepełnosrawnych z tzw 1 Grupą
One wg informacji mają pierwszeństwo do Rechabiltacji ( Mowa o ustaleniach po strajku )

Generalnie obecnie MUSIMY się uzbroić w cierpliwość Zator jest na ponad 5-6 miesięcy
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: berbla65 »

Hmmm, nie zaliczam się do żadnej z tych kategorii pierwszeństwa do przydzału sanatorium ;) czekam z reumatologii - nie mam grupy inwalidzkiej , nie jestem po szpitalu :roll: ..tylko sprawdzam w przegladarce a tam codzienny spadek numerów :| znajome są obecnie w sanatorium w Polańczyku - jest tam ok 30 % kuracjuszy na leczeniu- zabiegi wszystkie do obiadu lub nawet do ( 9- tej) maja wykonane- bardzo malo kuracjuszy ;) pozdrawiam oczekujących :P
ODPOWIEDZ