Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
alaxa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2016 09:35
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: alaxa »

Ruszyła prewencja, mój mąż dostał właśnie skierowanie do Iwonicza od 17 marca. Od lipca ub roku jest na świadczeniu rehabilitacyjnym. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
andrzej590
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2017 12:58
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: andrzej590 »

Do kiedy ma swiadczenie.
Gość

Re: Sanatoria zus

Post autor: Gość »

Wczoraj dostałem skierowanie z ZUS do AmerPol Polańczyk na 22.03 ale muszę odmówić ze względu na panującego wirusa w pracy jest nas 6 osób z wynikiem pozytywnym.
Gość

Post autor: Gość »

Dodam jeszcze że komisję miałem w sierpniu 2019 po czym odwołane skierowanie na 15.03.2020 a teraz sam niestety muszę odwołać. Na schorzenia ruchowe z zus jest najwięcej dlatego taka kolejka. Pozdrawiam i życzę udanych turnusów
alaxa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Na świadczeniu jest do końca czerwca. Najpierw dostał na pół roku, później lekarz wystawił wniosek wnioskując na 4 miesiące, ale zaocznie dostał jeszcze na pół roku, czyli do końca czerwca. Pozdrawiam
alaxa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tak napisałam ...że może być mało czytelne...czyli dostał dwa razy po pół roku.. i zaocznie, nie stawiał się na komisję, . Ja składałam w styczniu wniosek na prewencję, ale już musiałam się stawić na komisję. Nawiasem mówiąc...też dostałam, tyle, że u mnie na pewno będzie to odległy termin :D
Teri65
Na forum od: 11 mar 2021 17:44
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Teri65 »

Witam, informacje o wyjeździe otrzymałam telefonicznie. Test zrobiony. 15-03-2021 wyjazd do Albatros-Krynica Morska.
Zuzza
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 lut 2021 18:40

Post autor: Zuzza »

bo pewnie ktoś zrezygnował i nie było czasu wysłać skierowania.
kazimierz1
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 cze 2013 20:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: kazimierz1 »

Witam. forumowiczów.....ja dostałem pismo z ZUS-u 27 pażdziernika 2020 r. Napisano mi że stwierdzono potrzebę rehabilitacji w systemie stacjonarnym.(Reumatologia) Komisja była zaoczna.No i teraz nie wiem co dalej, zwolnienia już nie mam....przerwałem....przypadkowo musiałem mieć operację oka.Czy mogę mieć nadzieję na wyjazd? Pozdrawiam oczekujących......
ancik7628
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2020 11:04
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: ancik7628 »

Dzień dobry. Czy ktoś mi może powiedzieć, ile dni przed wyjazdem zus doręcza skierowania? Bo wydaje mi się, że 10 dni przed to trochę za późno i w dodatku do samego centrum epidemii czyli do pomorskiego🤪🤪
ODPOWIEDZ