Albo dwa złączone.Max pisze:zapomniałem dodać,że interesuje mnie zawsze i tylko pokój 1 osobowy
Oczekiwania wobec sanatoriów
- malgorzatas
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lis 2013 14:16
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 6
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 2 razy
Re: Oczekiwania wobec sanatoriów
-
forumowicz
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Zastanawiam sie DLACZEGO -Dlaczego Niemcy w Polsce maja byc w lepszych warunkach socjalno-bytowych NIŻ MY ..Polacy.Max pisze:myślę,że nie mam większych wymagań od Niemców przyjeżdżających do Polski do sanatorium.
Byłem kilkakrotnie i w ..Niemczech i nie było Lepszego traktowania Mnie jako Polaka w ich obiektach.
Ostatnio miałem przyjemność spędzić wakacje w grupie wieonarodowościowej i WSZYSCY a byłem jedynym Polakiem warunki mieliśmy takie same.
Czyzby to był jakis kompleks ??
Co do oczekiwań a o czym nie wspomniałem ..czystość i higiena bazy zabiegowej choć tutaj poprawia się coraz mniej zachorowań na choroby grzybicze niż było to lat temu kilka , choć zauważyłem może właśnie w Kołobrzegu mieście chyba Najbardziej ..niemieckim ,że Panie mniej przykładaja się do dezynfekcji ...urzadzeń dla .Polaków
Jednak będąc w kilku miejscowościach uzdrowiskowych miałam okazję zaobserwować fakt iż zarządcy budynków inwestują w remonty czy też budowy. Taki fakt cieszy ponieważ wiadomo, że fajniej jest mieszkać w nowoczesnym budynku, nieźle wyposażonym niż w ciasnym pokoiku rodem z PRLu. Trzymajmy więc kciuki aby ta tendencja remontowa się utrzymywał- wtedy skorzystamy wszyscy. A tak swoją drogą to pieniądze z NFZ za pobyt w sanatorium wcale nie są aż tak duże ( do sprawdzenia w ZIP), więc nie wymagajmy też wysokich standardów.
-
forumowicz
Czyli jeśli podsumuję ,to :Arka Medical i jej podobne obiekty standard jak przystało na XX w (ale tam są Niemcy i inni i to dla nich) ten standard
Ps moje wymagania dot standardu są normalne ,w końcu nie płacę chudo ZUS tylko ok 900 zł co miesiąc ,a podatki też ,więc czy mam być zadowolona ,że dali mi np pokoik z umywalką w NFZ czy ZUS? Nie ,bo NIE !I Dlatego targuję się o lepsze pokoje i lepszy obiekt
- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 47 razy
- Podziękowano: 51 razy
Warunki bytowe (JAN) też dobre, miałam przestrzenny dwuosobowy pokój z łazienką i co dla mnie najważniejsze nowe i twarde (niewyleżałe) materace w sam raz dla osób z chorobami kręgosłupa.
Czyściutko, personel uprzejmy i pomocny, ręczniki (jeden duży, drugi mały) zmieniane raz w tygodniu o wymianę pościeli można było poprosić.
Pomimo, iż na zabiegi trzeba było się przemieszczać do innych obiektów mnie to osobiście nie przeszkadzało. Osoby, które miały problemy z chodzeniem lub takie, którym nie chciało się po prostu chodzić mogły korzystać z bezpłatnego busa podstawianego pod ośrodek.
Wyjechałam bardzo zadowolona tak jak i pozostali kuracjusze tego ośrodka
-
forumowicz
-
forumowicz
TYlko napiwki a stół szwedzki dla NIch w sanatorium to dwie odrebne sprawy
-
forumowicz