Iwonicz Zdrój "Piast"

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Re: Iwonicz Zdrój "Piast"

Post autor: Dzia_dek »

Gaba pisze:Jak mogłam to pomogłam. ;) - po to, to forum jest :) no nie Zbyszku? Aga! będzie dobrze-nastawienie ważna sprawa!
Oczywiście :!: Nie może być inaczej jak tylko dobrze. Gabrysiu :) masz oczywiście rację. Po to forum jest by sobie pomagać i siebie wzajemnie wspierać.
Info dla Agi - Pralki i suszarki masz w obiektach: "Górnik", "Excelsior" i "Pod Jodłą".
Z "Piasta" do tego ostatniego najbliżej i z górki :lol: Opłata za pranie i suszenie to kilka złotych.
Aga-a
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 07 paź 2014 14:38
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Aga-a »

Na taką informację czekałam, jest dostęp do pralki i suszarka za parę złotych...
Jest szansa na domknięcie walizki :D
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc a po powrocie opiszę swoje wrażenia.
Aga-a
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 07 paź 2014 14:38
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Aga-a »

Byłam, zobaczyłam i... już bym tam wróciła :D
Baza zabiegowa i personel tam pracujący super, wyżywienie domowe, wszystko gotowane na miejscu, w niedzielę do obiadu i kolacji domowe ciasto. Przez trzy tygodnie nie było powtarzającego się obiadu. Za 7 zł. na kuracjusza to personel kuchni powinien dostać medal z NFZ! I co więcej nie było problemów z dokładką :)
Personel w sanatorium bardzo życzliwy i pomocny, ja mogę tylko w samych superlatywach się wypowiadać.
Pokoje czyste, starannie sprzątane. Jeden duży ręcznik kąpielowy jest, więc można troszkę bagaż zmniejszyć.
Budynek pochodzi z połowy lat sześćdziesiątych i część umeblowania pochodzi chyba z tamtych czasów, ale jak ktoś powiedział nie ma to większego znaczenia, trzy tygodnie minęły nie wiadomo kiedy. A że towarzystwo i pogoda dopisały to był to fantastyczny pobyt. :D Bliskość Krakowiaka też jest na plus :D
Reasumując, jak ktoś dostanie skierowanie do Piasta, można śmiało jechać.
Pozdrawiam forumowiczów i raz jeszcze dziękuję za okazane przed wyjazdem wsparcie.
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

Aga-a pisze:Byłam, zobaczyłam i... już bym tam wróciła :D
Reasumując, jak ktoś dostanie skierowanie do Piasta, można śmiało jechać.
Pozdrawiam forumowiczów i raz jeszcze dziękuję za okazane przed wyjazdem wsparcie.
Aga-a
Cieszę się,że jesteś zadowolona z pobytu w Piaście. To miłe,że chcesz tam wrócić raz jeszcze.
Grono sympatyków Iwo chyba... rośnie. ;) :lol:
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Ja w Iwo nie byłam,ale jest numerem pierwszym na liście.Zdecydowanie chcę zostać sympatykiem tego miejsca,ale póki co jakoś mi pod górkę :(
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Post autor: Narewka »

Do Piasta też jest pod górkę, chociaż tylko z jednej strony.Z drugiej około 70 schodów. Bylam w Piaście dwa razy i też nie narzekałam.
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

A do Krakowiaka jak szybko...z górki. ;) :lol:
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

Super się czyta pozytywne opinie. Aga-a cieszę się ,że jesteś zadowolona. Jeśli będę miała możliwość pojechać do sanatorium z ZUS, to jestem skłonna wybrać tak tu chwalony na forum Iwonicz :kwiat: :D
Gosica33
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2014 19:49
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Gosica33 »

Jak tak zachwalacie Iwonicz to proszę o info lub podesłanie linka do warunków w "Sanvicie" i proszę nie chodzi mi o jedzenie czy bazę zabiegową bo to już wyczytałam, zależy mi na informacjach: łazieneczki czy jest miedniczka, klamerki jakiś sznureczek?, jaki wybrać pokój żeby był z balkonem? czy w pokojach są kubeczki i sztućce? jak z praniem? itp. dziękuję z góry i pozdrawiam :-)

p.s. byłam w Iwoniczu w Górniku i bardzo sobie zachwalam ten obiekt natomiast co do samego Iwonicza to Rymanów pod względem urokliwości według mojej opinii lepszy ;)
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gosica33 pisze: ... natomiast co do samego Iwonicza to Rymanów pod względem urokliwości według mojej opinii lepszy ;)
Może Rymanów ma więcej romantycznych miejsc ;) . Sądzę ,że po rewitalizacji Iwonicz też będzie miał swój urok. :kwiat:
ODPOWIEDZ