gdzie po operacji ginekologicznej?
- ulanie
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 30 cze 2014 17:14
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 4
Re: gdzie po operacji ginekologicznej?
Alice, Twoje informacje dały mi konkretną wiedzę.
piszcie proszę
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 52 razy
- Podziękowano: 91 razy
W Krynicy tylko dwa sanatoria wymienione wcześniej przeze mnie ("Lwigród" i "NŁM") posiadają oddziały i lekarzy ginekologów. W "20 Wojskowym" nie ma oddziału i lekarza tej specjalności.Alice pisze:W Lwigrodzie i Wojskowym w Krynicy na 100%.
Sporadycznie są wykonywane zabiegi na zlecenie lekarzy ginekologów z zewnątrz na zasadzie rehabilitacji ambulatoryjnej, ewentualnie pojedyncze zabiegi zaordynowane przez lekarzy (z wojskowego) innych specjalizacji ( nie ginekologów). Ale taka forma jest stosowana też w innych obiektach.
Uzdrowiska Horyniec Zdrój i Iwonicz Zdrój od dłuższego już czasu nie prowadzą rehabilitacji pacjentów po zabiegach ginekologicznych. A wszelki takie informacje są nieaktualne.
Wszystkie informacje podane powyżej zostały potwierdzone w rozmowach telefonicznych z osobami funkcyjnymi w w/w ośrodkach i uzdrowiskach.
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Zrezygnowałem z tego sanatorium również na skutek opinii kuracjuszy. Zwłaszcza jeden strasznie się pieklił że zabiegi przydzielała mu pani dr ginekolog. Innym istotnym powodem była informacja otrzymana z sanatorium że nie mają pokoi jednoosobowych co okazało się kłamstwem. To mnie zniechęciło ostatecznie.ewiko pisze:Wikul, będąc w Połczynie (GRYF)widziałam w Podhalu wielu panów co wcale nie oznacza że byli na rehabilitacji o takim profilu...Aczkolwiek mając świadomość taką jaką Ty posiadasz mogli poczuć się niezręcznie...
- margot
- W naszej pamięci

- Na forum od: 26 lip 2010 13:17
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
Obecnie taki profil ma jeszcze PATRIA i WATRA zatrudniające lekarzy specjalistów i wcześniej wymienione, pozostałe traktują jako dodatek do oferty .
Wszystko uzależnione jest od typu schorzenia - operacji ...nie wszystkie zabiegi są wskazane po ogólnym stwierdzeniu ,,operacja ginekologiczna " ...
- Felice
- Przyjaciel forum

Często na typowych oddziałach rehabilitacji ruchowej ortopeda przychodzi np.na dwie godziny,żeby skonsultować niektóre przypadki....a i to też nie zawsze.
A wracając do tematu....operacja ginekologiczna to zbyt szerokie pojęcie i tak jak pisze Margot nie wszystkie zabiegi są na "wszystko".
Muszę więc napisać tutaj...
Miałam usuwane mięśniaki, było ich osiem, wyniki w porządku, zabieg laparotomia.
Jestem 3,5 miesiąca po operacji, chciałabym jechać na poszpitalne, lekarz wypisujący wniosek powiedział mi, że mogę dołączyć prośbę o skierowanie do konkretnego ośrodka, wiem, że to wątpliwe, ale spróbować można. Dlatego chcę się czegoś dowiedzieć. Cóż, nie ukrywam, że chciałabym wszystko w jednym
- Felice
- Przyjaciel forum