Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Szczerze mówiąc też zastanowiła mnie ta komisja w domu. Rozumiem że lekarz napisał Ci, że nie możesz sama dojechać do swojego oddziału ZUS. To jak sobie wyobrażasz dojazd do sanatorium, zabiegi, czy choćby normalne funkcjonowanie w tym sanatorium ? Jeżeli zostanie Ci przyznane świadczenie rehabilitacyjne i jednocześnie sanatorium to musi się to wszystko zmieścić w jednym czasie. ZUS ma zachowane miejsca na taką ewentualność, tylko pytanie czy dasz radę?
Nika zapomnij nikt nie wyśle koleżanki w takim stanie . Skoro Mary nawet na komisje nie może jechać . Nie znam przypadku ,aby ZUS zaraz po operacji wysyłał do sanatorium. Dostanie świadczenie 6 miesiecy i pod koniec wyślą do sanatorium . Tak może być choć nie musi . Bo ja sam składałem o sanatorium .
Lady84 pisze:Na pewno zdam relację. A komisję mam w domu ponieważ poprzednie terminy były wyznaczane gdy byłam w szpitalu stad zus chce mnie odwiedzić w domku.
Ja jednak myślę ,że Twój stan zdrowia nie pozwala na dojazd do ZUS.Pozdrawiam
A czy wiek ma jakiekolwiek znaczenie. Nie jestem nierozsądna tylko chce żyć pełnią życia. Czuje że dam sobie radę nie lubie się poddawać walczę o siebie. Nie będe narzekać i leżeć trzeba być silnym
Lady 84...a kto mówi o bezczynnym siedzeniu w dom?.Czy uważasz,że tylko w sanatorium możesz podjąć rehabilitację? W domu codziennie możesz ćwiczyć,chodzić na spacery,z kijkami...ruch jest w każdej sytuacji wskazany i nie jest to bezczynność tylko swoista rehabilitacja.
Piszesz,że lekarz kazał Ci podjąć rehabilitację,to dlaczego nie dał na nią skierowania? Po każdej operacji kręgosłupa ( i nie tylko) do łóżka chorego przychodzi rehabilitant z wykazem ćwiczeń i szczegółowymi instrukcjami jak żyć,co robić,jak funkcjonować.Poza tym ważne jest to,co zrobiono w trakcie zabiegu.
Rehabilitant w szpitalu był u mnie tylko raz gdy stawiał mnie na nogi nie dal mi żadnych ćwiczeń tylko powiedział czego mi nie wolno przez następne 6 tygodni. Miałam usuwany dysk i wstawiany stabilizator . mam ogólnie stwierdzoną dyskopstię wielopoziomową. Co do ruchu chodzę na spacery pomimo że minęło 2 tygodnie od operacji i ból jeszcze jest ale nie poddaje się.