ilosc zabiegow
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 88 razy
Re: ilosc zabiegow
Otóż wiele ośrodków dodatkowo dokłada zabiegi Wiadomo ,że limit dla NFZ wynosi-54 a ZUS 96 .
Dlaczego
Chodzi o nowe kontrakty a nigdy nie wiadomo kto jest kim, mnie również zdarzyło się ,że siłownię miałem jako dodatkowy zabieg a Wszyscy kuracjusze w wolnych chwilach wtedy kiedy chcieli mogli korzystać czy to z rowerka , bieżni czy innych urzadzeń
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
- Ramona2
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 18 paź 2014 18:51
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 8
Pozdrawiam
- grazynamackowiak
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 11 maja 2014 19:33
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowano: 31 razy
miałam 96 razem super zabiegi a kuracjusze sanatoryjni 54 pozdrawiam
- danusia57
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2012 13:10
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 8
To jak inni mają po 70-80 zabiegów
pozdrawiam
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 88 razy
Jest określona liczba NIE MNIEJ niż 54 zabiegi dla kuracjuszy wypoczywających na turnusach 21 dniowych nie zależnie czy sanatoria czy po szpitalne.
Istnieją od ZASADY wyjątki są ośrodki ,które w ramach tzw wewnętrznej promocji dokładają .
Są to zabiegi z grupy tych najtańszych bez kosztowych - Gimnastyka , inhalacje czy wody.
ale te same winnych są kwalifikowane jako Baleoonologiczne .
Co do zabiegów nie ma standardu i czasu trwania Zabiegów narzuconych przez NFZ i tak masaż może trwać od ...10 do nawet 30 minut, nie wspomnę tutaj o borowinie mamy zabieg ,który określany jest borowiną a są to tylko ...plastry a i całe okłady.
Ważnym jest ,aby zabieg trwał nie mniej niż Napisane jest na skierowaniu Kilkakrotnie jako zadymiarz zrobiłem burę o Masaż podwodny ,który wg wszystkich kanonów ma trwać od 10-Kołobrzeg 15-Krynica po 20- Busko minut ja miałem i 7-9 minutowe -OBECNIE Ja włączam Stoper w swoim zegarku i czekam na rozpoczęcie a jeżeli Jest źle wykonany od razu idę do planowania ze skargą ..co zyskuje ??
TYTUŁ PIENIACZA ,ale i wykonane profesjonalnie i wg norm zabiegi Za które to JA PŁACĘ
A co do innych grup będących na leczeniu to bodajże ZUS ma bodajże około 100 zabiegów
- Maria K
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 18 maja 2015 14:34
- Staż sanatoryjny: 7
Okłady borowinowe 10 min.
Picie wody liczone jako zabieg przepisany od lekarza,po zwróceniu uwagi pani doktor że wodę sobie wykupie sama ,dostałam gimnastykę grupową.
Na salę gimnastyczną otwartą dwie godziny dziennie mogli wchodzić tylko ci co mieli gimnastykę jako zabieg od lekarza.
Żadne zwracanie uwagi i awantury z obsługą nic nie dawały,zyskałam tylko miano pieniacza.
Co do trwania zabiegów laserem lub krio to nie mogą trwać dłużej jak 3 min. pytałam już parę razy i wszędzie tak mi mówili,a korzystam z nich już od paru ładnych lat.
- Nutka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 20 lut 2015 19:53
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Podziękował: 29 razy
- Podziękowano: 6 razy
Ja będąc w Nowych Łazienkach Mineralnych w Krynicy dostałam 60,a jakże,takie szczodre uzdrowisko......
Z tym,że 20 miałam na picie wody
Maria K w Leśniku miała szansę na zamianę na gimnastykę........tam nie było o czym i z kim dyskutować
było to obowiązkowe,wliczone w kartę jako zabieg.
Gwarantowane przez NFZ 54 zabiegi to fikcja,śmiech i porażka.
- Maria K
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 18 maja 2015 14:34
- Staż sanatoryjny: 7
Po wykupieniu karnetu do pijalni musiałam go pokazać pani doktor,na dowód że nie oszukuje.
- Nutka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 20 lut 2015 19:53
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Podziękował: 29 razy
- Podziękowano: 6 razy
Pewnie ta miła pani doktor,znając Twoje schorzenia, dała Ci taką gimnastykę,której nie mogłaś wykonywać