Jednak moderator ma inne zdanie,bo wasze posty skasował i przeczytaj poprzedni mój post.Felice pisze:Bogjan nie nabijam sobie niczego.Odpowiedziałam zgodnie z Twoim pytaniem,że mam do Buska przydział na październik.Dziś dostałam potwierdzenie tego co było w przeglądarce pocztą.Felice pisze:Ja mam do Buska wojskowy październik.
4 miesiące wcześniej
Re: 4 miesiące wcześniej
- serendipity
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 gru 2011 18:45
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 5
- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 47 razy
- Podziękowano: 52 razy
Fajny przydział, życzę udanej kuracji
Jeśli zaś chodzi o przydział to dostałam równe 3 miesiące wcześniej
Pozdrawiam
- serendipity
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 gru 2011 18:45
- Oddział NFZ: Dolnośląski
Gdybyś jeździł co roku to wychodzi mi 25 razy w ciągu 25 lat-bo częściej chyba jest to niemożliwe
- jan19557
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 15 sie 2012 13:01
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 22
- Podziękowano: 3 razy
To bzdura. Wniosek można złożyć następnego dnia po powrocie. Około 18 m-cy po powrocie można dostać drugie sanatorium. Tak mówią przepisy
Wniosek składam następnego dnia,a były lata ,że jeżdzilem 3-4 razy w roku,a bylo też ,że zostawalem na drugi turnus,3 dni przepustki i wracałem.Co mówią przepisy to ja wiem.Żadne 18-miesięcy po powrocie to jest wymyślone przez panie z NFZ.W dobie komputerów teraz jeżdże raz w roku i też jestem zadowolony.jan19557 pisze:kolejny wniosek można złożyć dopiero po 12 msc. od ostatniego pobytu
To bzdura. Wniosek można złożyć następnego dnia po powrocie. Około 18 m-cy po powrocie można dostać drugie sanatorium. Tak mówią przepisy
Wytłumaczone!!!stokrotka pisze:bogjan -piszesz że przez 25 lat byłeś 30 razy w sanatorium.Czegoś tu nie rozumiem , skoro czeka się na skierowanie średnio ok 2 lat -wyjątkiem jest śląskie gdzie czeka się obecnie do 30 msc ,a kolejny wniosek można złożyć dopiero po 12 msc. od ostatniego pobytu.Razem daje ok.42 msc.
Gdybyś jeździł co roku to wychodzi mi 25 razy w ciągu 25 lat-bo częściej chyba jest to niemożliwe
Przepisy sobie a życie sobie.Na Śląsku nie złożysz wniosku szybciej niż po upływie 12 msc. od powrotu.Jak złożysz wcześniej dostaniesz odmowne -tak niestety tutaj jest.
Wniosek odsyłają i finito.Sprawa druga to lekarze....nie wypiszą wniosku prędzej -chyba że to lekarz innej specjalizacji wypisuje drugi-kolejny wniosek.
Śląski NFZ to państwo w państwie.
Tak ładnie opisujesz swoje pobyty-wyjazdy sanatoryjne.Że nawet kilka razy w roku.Takie coś to nie dla pracujących.Skąd brać tyle urlopu?
W dobie komputerów pracują też panie ze śląskiego NFZ i jestem już 26 msc. od powrotu ,a do weryfikacji zostało mi jeszcze 6 msc. -potem kolejne miesiące -rachunek prosty.Kto nam pomoże ? takich jak ja jest wiecej -to wszyscy mieszkający tutaj.
Powtarzam państwo w państwie