4 miesiące wcześniej

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
bogjan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2012 14:24

Re: 4 miesiące wcześniej

Post autor: bogjan »

Felice pisze:
Felice pisze:Ja mam do Buska wojskowy październik.
Bogjan nie nabijam sobie niczego.Odpowiedziałam zgodnie z Twoim pytaniem,że mam do Buska przydział na październik.Dziś dostałam potwierdzenie tego co było w przeglądarce pocztą.
Jednak moderator ma inne zdanie,bo wasze posty skasował i przeczytaj poprzedni mój post.
Awatar użytkownika
serendipity
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 gru 2011 18:45
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: serendipity »

Bogjan, nigdy nie jest tak, że nie można zmienić. Dostałeś skierowanie dużo wcześniej, więc masz bardzo duże możliwości, jeśli Ci nie pasuje. Zadzwoń do nfz, jak się nie da (bo często się nie udaje dodzwonić), to pojedź, albo po prostu napisz. Ja zmieniałam przydział dwa razy, dzwoniłam, mailowałam, korespondowałam pocztą polską i się udało:) Naprawdę masz dużo czasu, wystarczy się postarać:)
bogjan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dobrze piszesz,wszystko wiem tylko o to mi chodzi że tak wcześniej dostałem.Byłem w sanatorium w ciagu 25lat chyba 30 razy i wiem całą procedure zamiany i nawet rezygnacji.Na pewno nie zrezygnuje z Buska i to jeszcze z "Słowackiego".W Busku byłem 5 razy i wiem,że mam super sanatorium i obiekt.Niektórzy by tam pojechali w ciemno w to miejsce.A niektórzy zazdroszczą!!!!!!
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Osobiście zawsze się cieszę jak kogoś coś fajnego spotka. Uważam, że "życz drugiemu to i Tobie będzie życzone" :)
Fajny przydział, życzę udanej kuracji :)
Jeśli zaś chodzi o przydział to dostałam równe 3 miesiące wcześniej :) w zeszłym roku.
Pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
serendipity
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 gru 2011 18:45
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: serendipity »

Bogjan, to jeśli chciałeś się tylko pochwalić fajnym dla Ciebie przydziałem, to po co ta reszta i zamieszanie? Gratuluję i regeneruj siły po raz trzydziesty:)
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

bogjan -piszesz że przez 25 lat byłeś 30 razy w sanatorium :o .Czegoś tu nie rozumiem , skoro czeka się na skierowanie średnio ok 2 lat -wyjątkiem jest śląskie gdzie czeka się obecnie do 30 msc ,a kolejny wniosek można złożyć dopiero po 12 msc. od ostatniego pobytu.Razem daje ok.42 msc.
Gdybyś jeździł co roku to wychodzi mi 25 razy w ciągu 25 lat-bo częściej chyba jest to niemożliwe :roll:
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

kolejny wniosek można złożyć dopiero po 12 msc. od ostatniego pobytu
To bzdura. Wniosek można złożyć następnego dnia po powrocie. Około 18 m-cy po powrocie można dostać drugie sanatorium. Tak mówią przepisy
bogjan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

jan19557 pisze:kolejny wniosek można złożyć dopiero po 12 msc. od ostatniego pobytu
To bzdura. Wniosek można złożyć następnego dnia po powrocie. Około 18 m-cy po powrocie można dostać drugie sanatorium. Tak mówią przepisy
Wniosek składam następnego dnia,a były lata ,że jeżdzilem 3-4 razy w roku,a bylo też ,że zostawalem na drugi turnus,3 dni przepustki i wracałem.Co mówią przepisy to ja wiem.Żadne 18-miesięcy po powrocie to jest wymyślone przez panie z NFZ.W dobie komputerów teraz jeżdże raz w roku i też jestem zadowolony.
bogjan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

stokrotka pisze:bogjan -piszesz że przez 25 lat byłeś 30 razy w sanatorium :o .Czegoś tu nie rozumiem , skoro czeka się na skierowanie średnio ok 2 lat -wyjątkiem jest śląskie gdzie czeka się obecnie do 30 msc ,a kolejny wniosek można złożyć dopiero po 12 msc. od ostatniego pobytu.Razem daje ok.42 msc.
Gdybyś jeździł co roku to wychodzi mi 25 razy w ciągu 25 lat-bo częściej chyba jest to niemożliwe :roll:
Wytłumaczone!!!
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

bogjan -dlaczego tak ostro mi" wytłumaczyłeś" -po co aż tyle wykrzykników. :o
Przepisy sobie a życie sobie.Na Śląsku nie złożysz wniosku szybciej niż po upływie 12 msc. od powrotu.Jak złożysz wcześniej dostaniesz odmowne -tak niestety tutaj jest.
Wniosek odsyłają i finito.Sprawa druga to lekarze....nie wypiszą wniosku prędzej -chyba że to lekarz innej specjalizacji wypisuje drugi-kolejny wniosek.
Śląski NFZ to państwo w państwie.
Tak ładnie opisujesz swoje pobyty-wyjazdy sanatoryjne.Że nawet kilka razy w roku.Takie coś to nie dla pracujących.Skąd brać tyle urlopu?
W dobie komputerów pracują też panie ze śląskiego NFZ i jestem już 26 msc. od powrotu ,a do weryfikacji zostało mi jeszcze 6 msc. -potem kolejne miesiące -rachunek prosty.Kto nam pomoże ? takich jak ja jest wiecej -to wszyscy mieszkający tutaj.
Powtarzam państwo w państwie :(
ODPOWIEDZ