Dom Zdrojowy Świeradów Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
ana
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 12 lut 2009 18:19

Re: Dom Zdrojowy Świeradów Zdrój

Post autor: ana »

Witaj jola,
Zazdroszcze ze jesteś tam a Ja już po, :( :(
zabiegi i reszta OK, czuje sie lepiej i jakie wspomnienia ;) ;) pozdrawiam
Jola
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 03 sty 2009 19:07

Post autor: Jola »

Witaj Ana !już jestem właśnie wróciłam na święta ,masz racje fajnie było szkoda tylko ze w Zdrojowej był remont i nie było gdzie chodzić się pobawić! ale Leo było blisko i Fortuna też jakoś daliśmy sobie radę .Z pobytu jestem generalnie zadowolona (przepiękna nartostrada i kolej gondolowa ) lecz bardzo raziło mnie to że wszędzie niemieckie piorytety na stołówce również dało się to zauważyć,nigdzie nie spotkałam się z czymś takim a nie jest to mój pierwszy pobyt w uzdrowisku!!!!gdzie przebywają obcokrajowcy najbardziej szkoda mi było ludzi z ZUS-u i NFZ ja byłam prywatnie ale miałam wątpliwą przyjemność spożywania posiłków w innej części stołówki. Ty napewno nie odczuwałaś tego bo myślę że w Wacławie nie było takich " uprzywilejowanych gości" ale cóż ! Sam Dom Zdrojowy ok! pokoje czyste Panie pokojówki sympatyczne Pan Heniu na recepcji również -zresztą wszyscy recepcjoniści byli bardzo sympatyczni.Pozdrawiam.
pannazklasa
Na forum od: 12 cze 2009 00:24

Post autor: pannazklasa »

Witam!
Od 2 lipca do 22 lipca mam zaplanowany pobyt w tym sanatorium i chcialabym zorientowac sie jakie sa warunki?
Jestem skierowana przez NFZ mam 21lat i glownie chodzi mi pokoje, lazienki oraz o ktorej mozna wracac do sanatorium czy np mozna gdzies w nocy wychodzic itp
pannazklasa

Witam!
Od 2 lipca do 22 lipca mam zaplanowany pobyt w tym sanatorium i chcialabym zorientowac sie jakie sa warunki?
Jestem skierowana przez NFZ mam 21lat i glownie chodzi mi pokoje, lazienki oraz o ktorej mozna wracac do sanatorium czy np mozna gdzies w nocy wychodzic itp
pannazklasa

he. no wlasnie zostalam skierowana do Domu Zdrojowego. Kurde jak mi sie ten wyjazd nie widzi..ale tylko ze wzgledu na to ze moja mama naciska to tam jade:P

o 22.. katorga..:| trzeba bedzie zagadac z pielegniarkami zeby byly jakies przepustki:):P
pannazklasa

ta... ;p
m.n
Na forum od: 04 lip 2009 21:31

Post autor: m.n »

Witam! Mam skierowanie z zusu do tego sanatorium na 27 lipiec! waham sie czy jechać z kilku powodów;
1)mam dobrą rehabilitacje na miejscu
2)opinie nie są zbyt korzystne!!!
3)to ewentualnie będzie mój pierwszy wyjazd do sanatorium
itp. itd.
Moze ktoś w mocno nieprzeterminowanym wieku :oops: (ja 24l) wybiera sie w tym terminie??? Wiadomo...w zwartej grupie raźniej ;)
jjb
Na forum od: 07 lip 2009 09:23

Post autor: jjb »

Wróciłam 30.06. Mieszkałam w Słoneczku. Warunki mieszkaniowe bardzo dobre. Budynek był niedawno remontowany. Miałam skierowanie NFZ bezpośrednie. Bywali tacy, ktorzy mieli skierowanie do Domu Zdrojowego, ale ich przydzielono gdzie indziej. Standard mieszaniowy wszyskich sanatoriów NFZ podobny. Niestety nie wszystkie mają zabiegi na miejscu. Słoneczko nie miało. Wszyscy muszą chodzić do zakładu radoczynnego, borowinowego i na bicze. Do "Goplany" do kriokomory a do Domu Zdrojowego na gimnastykę i na zabiegi prądowe i inne kąpiele. Goplana ma niektóre zabiegi u siebie, inne sanatoria też mają. Chodzenie w sanatorium wskazane! Planowanie jest dobre. Jak kto niesprawny mieszka tam gdzie są zabiegi. Dancingi w różnych restauracjach, w różne dni. Trzeba się czasem nabiegać. Grają codziennie w Zdrojowej ale jest tam ... Facet-orkiestra nawija ciągle piosenki biesiadne. W sumie było OK. Więcej napiszę jak ktoś zapyta. Pozdrawiam
boski1973
Na forum od: 19 lip 2009 13:30

Post autor: boski1973 »

Witam.
Ja również dostałem skierowanie na 27.07 :)
Też mam obawy ale jadę.
Za stary (36l) chyba nie jestem? :)
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
atkabe
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 30 lip 2009 09:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: atkabe »

Mam ZUS-owskie skierowanie do Świeradowa na 20 sierpnia. Ludkowie mili, podzielcie się wiadomościami, bo niewiele z postów moich poprzedników wynika. Jadę na rehabilitację nie na balety. I szukam opinii od kuracjuszy zdrowotnych (że tak powiem), a nie tych rozrywkowych. Chociaż może można połączyć dwa w jednym :P :roll:
ODPOWIEDZ