PEFRON

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Re: PEFRON

Post autor: Zosia »

Giżycko to mój drugi dom :) ale Asi chodzi o leczenie, sanatoria czy dobre turnusy rehabilitacyjne
a tu tylko wczasy można polecić :)
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Post autor: Narewka »

No tam to akurat na leczenie pulmonologiczne jest klimat nieodpowiedni.Poza tym w Wilkasach nawet nie ma takiego kierunku leczenia.
Popatrz sobie na stronę firmy MedicalChemist, oni organizują niedrogie turnusy.W kwietniu byłam z nimi w Inowrocławiu, ale mają spory wybór innych ośrodków.
Awatar użytkownika
asia13
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 kwie 2013 00:15
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: asia13 »

Dzięki Narewka :) Przejrzałam i faktycznie mają dość dużo propozycji.Przejrzę dokładniej i pewnie coś wybiorę.Pozdrawiam :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Szczawnica. Tam oferują ciekawe inhalacje mieszanką solankową plus światłolecznictwo oraz gimnastykę oddechowo-relaksacyjną.
Awatar użytkownika
aska2562
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 wrz 2015 15:23
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 18

Post autor: aska2562 »

JA PROPONUJE WIELICZKĘ ZJAZD DO KOPALNI W DZIEŃ NA 2 DO 3 GODZ I JEST ZJAZD NA NOC BYŁAM I MI POMOGŁO POZDRAWIAM :D
forumowicz

W Polańczyku jest dość czyste powietrze i z lubelskiego blisko. Wprawdzie jest to mała, blokowa dziurka, ale na wzmocnienie układu oddechowego w sam raz. Woda, górki, bieszczadzki wiatr - bardzo miło :)
forumowicz

Układ oddechowy wymaga czystego powietrza. W Polsce coraz trudniej jest wskazać miejscowość z czystym powietrzem, Dotyczy to również uzdrowisk. Przykre.
Awatar użytkownika
re12nia
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 gru 2011 20:01
Oddział NFZ: Pomorski

Post autor: re12nia »

[link]

Już kilka razy byłam w tym ośrodku nad morzem i mogę polecić. Także "Verano" w Kołobrzegu!
Ostatnio zmieniony 24 paź 2015 16:28 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto link
alka50+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2015 11:50
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 42 razy

Post autor: alka50+ »

Witaj Asiu.
Wiem,że czułaś się dobrze w Kołobrzegu więc proponuję Ośrodek Rehabilitacyjny ,,Amber,, w K-gu. Zapewne wiesz gdzie to jest /tak blisko amfiteatru /.
Zobacz proszę na ich ofertę . Dobra cena /w turnusie 14 dni 990,- zł w zależności od terminu/. Szybka była sprzedaż ale możesz zadzwonić nawet dzisiaj i dopytać o wolne miejsca.

Drugi w dobrej cenie / ale trochę wyżej/ to NAT,,Górnik,, Swietne położenie tylko popytaj o ilość zabiegów przypadającą.

Oczywiście ,, Mesko,, jeśli tylko masz szanse takie możliwości to do rozważenia i do zobaczenia ponownie.Miło pamietam tamto spotkanie z forum NS. :) :)

W gorach Krynica ,, Lwigród,, mają turnusy rehabilitacyjne...dobry obiekt. W Szczawnicy ,, Hutnik,, ale dość wysoko położony....trzeba dużo dreptać.

Oczywiście Busko Zdrój ,,Marconii,, lub 21WSZUR / tam dość dobre promocje w ostatnich 6 dniach przed rozpoczęciem turnusu ale trochę kosztuje /, ,Słowacki,, lub ,, Nida,, Musisz patrzeć na ofertę.....dość często pierwszy kwartał jest w dobrych cenach.

Pozdrawiam serdecznie.Wybierz 8-) 8-) miejsce dla Siebie......i w drogę.
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

W Kołobrzegu...Pefron ma podpisaną umowę z Kormoranem...pozdrawiam Gosia