Krynica Wosjskowe 4-25-10-2015

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
elfoj
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 23 lip 2013 21:10
Oddział NFZ: Pomorski

Re: Krynica Wosjskowe 4-25-10-2015

Post autor: elfoj »

Czy ktoś może doradzić jak dostać się z przystanku przy Hawanie do Wojskowego. Są tam jakieś taksówki albo ryksze :?: :D
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Są taksówki i musisz wziąć,bo pod górkę z bagażem niekoniecznie radzę,a taksówka raptem za dyszkę podwiezie pod drzwi.Postój jest op drugiej stronie ulicy od przystanku na którym wysiądziesz.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Będac pierwszy raz w Krynicy , drałowałam z walizą z dworca PKP do wojskowego , nie powiem dobra była zaprawa ;) , ale cóż to dla harcerza :)
elfoj
Kuracjusz
Kuracjusz

Wielki dzięki wszystkim za wiadomości niezmiernie pożyteczne. :D
I jeszcze jeśli chodzi o wyjścia wieczorne, które miejsca warto odwiedzić?
:)

Poproszę podpowiedź :lol:
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

elfoj :kwiat: Poświęć sobie jeden wieczór na zwiady.......gdzie Ci będzie pasowało to tam będziesz pobierał zabiegi parkietoterapii :D
Każdy ma swoje gusta i upodobania i z tym nie należy dyskutować ,tylko to uszanować ;)
Mnie najbardziej odpowiadały dwa lokale.....Prezydent i Artystyczna :D

Pozdrawiam i życzę udanego turnusu :kwiat:
Awatar użytkownika
Marlenka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 lip 2015 20:09
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Marlenka »

danusia64 pisze:elfoj :kwiat: Poświęć sobie jeden wieczór na zwiady.......gdzie Ci będzie pasowało to tam będziesz pobierał zabiegi parkietoterapii :D
Każdy ma swoje gusta i upodobania i z tym nie należy dyskutować ,tylko to uszanować ;)
Mnie najbardziej odpowiadały dwa lokale.....Prezydent i Artystyczna :D
Dokładnie to samo chciałam napisać :D Musisz sobie zrobić spacerek po wszystkich "tanc-budach" i sama zadecyduj. W wojskowym, w kawiarni Szejk są dancingi, ale musisz sobie zarezerwować stolik, bo tam zawsze full (w mojej prywatnej ocenie wystrój troszkę przypomina fabryczną stołówkę). Niewiele dalej jest Artystyczna - jak dla mnie najlepsza w Krynicy, ma 2 sale w pierwszej muzyka na żywo i słynny Łysy a na dole dyskoteka mieszana (dysko polo, latino, stare przeboje itp, itd). Dalej w Patria jest Piekiełko (troszkę małe ale ok), i na końcu Zacisze (jeżeli nie przeszkadzają Ci na żyrandolach ozdoby świąteczne sprzed kilku lat i zapach stęchlizny to możesz się tam dobrze pobawić ;) ). Idąc w drugą stronę masz Klub w hotelu Prezydent -lokal "z klasą", solistka pięknie śpiewa, praktycznie same pary, więc dobrze jest przyjść z własnym towarzystwem (to najdroższy lokal w Krynicy). Jest jeszcze Continental (świeci pustkami), Chyba w Leśniku też grają (nie wiem nie dotarłam). Jest oczywiście słynna Hawana (o niej napisano już tyle że nie będę się powtarzać jak dla mnie -średnio ) i obok Hawany jest Piwniczka (fajnie grają świetnie się tam bawiłam ale salki porozrzucane tak że praktycznie nie widzisz parkietu) No i ostatni z drugiej strony Hawany Góral ( mała salka i bal staruszków). Wisłę właśnie zamknęli (nie będę z tego powodu płakać)

Prawie we wszystkich lokalach grają do 23-ej i na 23 masz się stawić w Wojskowym ;)

Pozdrawiam (moje plany na jutro i w piątek Artystyczna - stolik zarezerwowany :lol: a w sobotę żegnaj Krynico...) :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Marlenka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 lip 2015 20:09
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Marlenka »

elfoj pisze:Czy ktoś może doradzić jak dostać się z przystanku przy Hawanie do Wojskowego. Są tam jakieś taksówki albo ryksze :?: :D
Wojskowy organizuje dowóz na dworzec w dniu wyjazdu, przystanek Hawana jest po drodze koszt 6 zł, ale nie wiem jak jest z przyjazdem, możesz zadzwonić i zapytać. Na przystanku Hawana prawie zawsze stoi jakaś taksówka :D
elfoj
Kuracjusz
Kuracjusz

Jesteście super!!! Krynicę mam już w pigułce :D Bardzo, bardzo dziękuję wszystkim :kwiat:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Dziewczyny w kwestii Krynickich knajpek mam takie samo zdanie.Najchętniej Prezydent i Artystyczna.Ale ja zawsze robię sobie taki spacer szlakiem rozrywkowo-gastronomicznym zeby wiedzieć czego i gdzie mam się spodziewac.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Zaraz, zaraz, elfoj pyta o "wyjścia wieczorne". Czemu jednoznacznie to kojarzycie z tańcami? Innych celów wyjść wieczornych nie ma? Koncerty, zwykła degustacja kawy albo soku owocowego, po prostu wieczorny spacer, normalna randka i wiele innych możliwości jest.
ODPOWIEDZ