W sytuacji takiego przekazu udostępnia się źródło.Hipster pisze:NFZ przeznaczy w nowym roku kilkanaście milionów zł więcej na lecznictwo uzdrowiskowe.
Bez tego jest to informacja wyssana z palca.

W sytuacji takiego przekazu udostępnia się źródło.Hipster pisze:NFZ przeznaczy w nowym roku kilkanaście milionów zł więcej na lecznictwo uzdrowiskowe.
Spokojniejacky6 pisze:W sytuacji takiego przekazu udostępnia się źródło.Hipster pisze:NFZ przeznaczy w nowym roku kilkanaście milionów zł więcej na lecznictwo uzdrowiskowe.
Bez tego jest to informacja wyssana z palca. :

Czas oczekiwania na co? na wyjazd? To nic nie daje bo nadal obowiązuje Rozporządzenie Ministra Zdrowia z 18.10. 2010 r.Hipster pisze:... tym sposobem da się skrócić czas oczekiwania do 12-14 miesięcy. Na razie dobre i to
Hipster w "Planie finansowym NFZ na 2016 r." nie znalazłem nawet jednego słowa na temat zwiększenia środków na lecznictwo uzdrowiskowe. Znalazłem natomiast komentarz, do tego planu, specjalistów z "Business Centre Club" i wg nich jednym z minusówHipster pisze: Patrz - Plan plan finansowy NFZ na 2016 r., na przykład na stronie centrali NFZ.
Wypowiadać się można, ale cóż z tego skoro w Polsce przeznacza się niecałe 7% PKB na ochronę zdrowia.Hipster pisze:"Chcemy zlikwidować NFZ i wprowadzić system budżetowy. Nie zgadzam się ze zdaniem, że to powrót do PRL, bo budżetowe finansowanie ma miejsce w Szwecji, Hiszpanii, Włoszech.Ten kierunek musi być realizowany odpowiedzialnie."
Wypowiedź ministra zdrowia Radziwiłła podczas ostatniego zebrania sejmowej Komisji Zdrowia.
Nie wiem czy to powód do radości? Czy ktoś się zastanowił jakie to będą koszty? /np. odprawy/Hipster pisze:Kończy się królowanie NFZ

Chętnie podyskutuję, ale gdzie konkrety, czyli przepisy?Obywatel pisze:Wchodzą nowe przepisy dotyczące korzystania z leczenia uzdrowiskowego z NFZ.
Czy lepsze? Zależy, jak dla kogo.
Przeznaczono mniej pieniędzy na finansowanie wyjazdów. Jednocześnie przewiduje się znaczne skrócenie czasu oczekiwania na przyznanie skierowania. Będzie solidniejsza i precyzyjniejsza selekcja kandydatów do wyjazdu?
Ano, zobaczymy?