Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Airin56 masz rację tylko takiego skierowania nie wystawi lekarz POZ tylko specjalista aby NFZ mógł ustawić na szybka rehabilitację. Elu wypada teraz postarac sie o nowy wniosek i wtedy NFZ ponownie rozpatrzy. I jak pisze Felice wskazana byłaby tez rehabilitacja na ORO. Pomyślnego rozwiązania problemu.
Witam moja mama po pierwszej endoprotezie kolana dostała skierowanie z kliniki ortopedycznej
a oddziału szpitalnego wysłalam do NFZ przeszla weryfikacje szpital uzdrowiskowy czekala 4 miesiące .
Po drugiej operacji endoprotezy kolana już nie dostała skierowania z szpitala powiedzieli jej
że endoprotezy się nie rehabilituje sama prosiłam bo ją odbieralam .
Póżniej załatwiłam rehabilitacje z poradni ortopedycznej 1 wizyty poperacyjnej
Wiem że się należy ale nie zawsze chcą dawać więc różnie to jest pozdrawiam
piszcie dalej przydatne wpisy
Ja w tamtym roku w maju miałam wstawianą endoprotezę, co prawda biodra, po szpitalu poszłam do lekarza rodzinnego, wystawił mi wniosek do szpitala uzdrowiskowego na turnus rehabilitacyjny, NFZ zakwalifikował i już jestem po uzdrowisku. Czyli lekarz rodzinny też może. A, dołączył do wniosku wypis ze szpitala.
WieśniaczkaEla, trochę to dziwne, dużo na forum czytałam i zazwyczaj było, że gdy do oczekującego skierowania dołącza się wypis ze szpitala, to nfz przekwalifikowywało na poszpitalne i termin był szybki, kilkumiesięczny. W tym przypadku od razu powinno być poszpitalne, a chyba nie było. Może coś nie doczytali albo ktoś popełnił błąd? Przecież błędy się zdarzają. Może ponownie odwołaj się od decyzji?
Dziękuje bardzo za zainteresowanie Kochani sama osobiście wkładałam do skierowania wypis .Po pierwszej decyzji odwoływałam się na piśmie, zaznaczając że w załączeniu przedstawiam kartę wypisu ze szpitala.Tak jak pisałam nic to nie dało .Następna decyzja NFZ to zakwalifikowanie na Uzdrowiskowe leczenie sanatoryjne -Kardiologia, choroby kardiologiczne , nadciśnienie , żadnej wzmianki o ortopedii .Na dole ręcznie dopisana notatka ---Po rekonsultacji , poprzednia decyzja pozostaje utrzymana w mocy.Wzięłam ten papier i w przyszłym tygodniu osobiście pofatyguje się do siedziby NFZ.Wcześniej poproszę telefonicznie o termin audiencji u pani dyrektor.
Elu być może osoba wypisująca skierowanie jako główną chorobę wpisała kardiologię.Nie wierzę,by orzecznik wyssał sobie z palca rozpoznanie o takim profilu leczenia.Skierowanie na szpitalne leczenie jest przypisane głównej chorobie.Nawet dołączenie wypisu ze szpitala nic nie daje jak profil jest inny.Gdzieś musiała nastąpić pomyłka.
Feli , właśnie nie pamiętam co tam było w tych jednostkach chorobowych zaznaczone.Myślę że niestety masz racje i to jest pomyłka lekarza POZ.Muszę jechać do NFZ-tu i to wyjaśnić.Jeżeli tak było, to lekarz musi wypisać nowy wniosek
Witam.
Czy może ktoś się orientuje po jakim czasie od wszczepienia endoprotezy stawu kolanowego można jechać do sanatorium.
Za informację z góry dziękuję.