Willa Fortuna Kołobrzeg

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Re: Willa Fortuna Kołobrzeg

Post autor: darek »

Alicjo
Zgadzam się
Nawet popieram
Zadam Tylko Ci Pytanie czy Byłaś w Willi Fortuna dawnym Kolejarzu ?
Jako Kuracjusz ?

Jak miałem przyjemność być raz w 2012 roku czas Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej w Polsce.
Cała Polska Świętuje - mecze etc a Pani Pilegniarka wchodzi do pokoju jest cichutko bo to mecz o pietruszkę i chce wyłączyć Tv bo po 22,00

Co do powrotu zdarzało się po tzw Tańcach w Sanie -odległość ..10 minut spacerkiem dojść i pocałowac klamkę wejściową
Dobrze że ciepło było w nocy i z nie szczęśnkami po odstaniu i braku możliwości dostania się do Budynku przesiedzieliśmy nie jedną Noc pilnując Sanitariuszki ( Pomnika )
Nawet byliśmy ..legitymowani .. Nie zdziwiło to mundurowych a ..Państwo z Kolejarza ..rozumiemy miłego oczekiwania do 7,00 ;)

Może teraz poprawiło się i pojawiła się tam troszkę EMPATII
Administrator mocno oszczędzał na kosztach stąd obiekt na czas nocy był we władaniu Personelu Medycznego
Recepcja kończyła pracę o 21,45 a Pani Pielęgniarka zalezy ,która czekała do 22,10 max bo później ...
dormo
Na forum od: 21 lut 2019 16:13
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: dormo »

GIENIA pisze: 21 lut 2019 16:40 Ponieważ nie można tutaj wklejać obcych linków , wyślę Ci na priv ... jest kilka świezych opinii... chyba Cię nie pocieszą :roll:
Dziękuję :) To właśnie te opinie mnie hmm.. zaniepokoiły ;) Najgorzej odbieram fakt zakwaterowania 3 osób w małym pokoiku. Chyba wyrosłam już z totalnego skoszarowania :) No i niezbyt dobre opinie o bazie zabiegowej ( te opinie są dość stare) Ale za to lokalizacja jest niezła bo blisko do morza . Wyżywienie to kwestia subiektywna , no chyba że jest maksymalnie podłe :)
k-2
Na forum od: 23 paź 2016 22:47
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: k-2 »

mam skierowanie do szpitala uzdrowiskowego Willa Fortuna w Kołobrzegu - turnus od 26.01.2020.
Chciałbym dowiedzieć się o warunki zakwaterowania. Jakie są realne szanse na pokój 2- osobowy?
Liczę na informacje z ostatnich miesięcy
Pozdrawiam !
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Powinno byc SZPITAL SANATORYJNY Willa Fortuna.

Obiekt znam od lat .
Pamiętam Znajoma Kolegi z pokoju w latach 80-tych prawie 40 lat temu Musiała MELDOWAĆ się w pokoju 21,50
Pamietam i byłem w obiekcie w roku 2012

Jest kilka pokoji 2 osobowych ,ale od czasów kiedy w Kołobrzegu są tylko DWA Obiekty kierujące do tzw SZPITALI SANATORYJNYCH a Willa dzięki BARDZO DOBRY DIABETOLOGOM utrzymuje statut SZPITALA SANATORYJNEGO a co jest związane z wyższymi Stawkami za Pobyt .

Do Willi dziwnym trafem kierowane jest coraz więcej ..Małżeństw na Leczenie Szpitalne
Dziwna zależność i ONA i ONA są na poszpitalnym na to samo schorzenie :) :)
Była Pani z ...PROSTATĄ ,
Był Pan z ....Usuniętą ..Macicą

Doktorzy różne wnioski pisza i to PRZECHODZZI

Co do Pokoi
NIKT nie zagwarantuje NAWET Małżeństwom pokoi w dwójkach bo jest ich więcej

Kiedyś wspominał o tym na Forum Narewka jej Znajomi małżeństwo było w pokoju 3 osobowym ( Oczywiście każde wg swojej plci :)
Podczas tegorocznego mego pobytu w Kołobrzegu Znajomi Małżeństwo Oboje z CT-1 własnie opowiadało mi ,że SINGLI na ich turnusie było Dużo 2 Panie i 1 Pan Reszta same małżeństwa
Chyba NFZ Lubią Wille wysyłając tam Małżeństwa lub Zarządca prosi o nie
BO Zawsze łatwiej mieć do czynienie z Parą

Możesz mieć PROBLEM z Koleżankami Bo One Mogą być Obstawione przez Mężów
Zreszta Przegląd będzie na Posiłkach
k-2
Na forum od: 23 paź 2016 22:47
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: k-2 »

Dzięki za odpowiedż!
Niestety nie jest budujaca.