DŁUGOPOLE-ZDRÓJ, Sanatorium "DĄBRÓWKA" od 8.09.2016

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Alicja1691
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 kwie 2015 20:12
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Re: DŁUGOPOLE-ZDRÓJ, Sanatorium "DĄBRÓWKA" od 8.09.2016

Post autor: Alicja1691 »

ewasz pisze:Qrde a ja byłam w Długopolu 22 lipca i nawet wchodziłam do "Dąbrówki" zobaczyć jak jest w środku. Byłam tylko jedno popołudnie, wypiliśmy z małżem kawę w Horusie, pospacerowaliśmy po parku i nie tylko, napstrykałam masę zdjęć i wróciłam do Lądka. Dłgopole spodobało mi się :) Pozdrawiam :kwiat:
Ciekawa jestem też tej kawiarni Horus , podobno trochę na uboczu , ale warta odwiedzenia :?: Dzięki za odzew :kwiat:
Bekas
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 13 lip 2016 01:07

Re: DŁUGOPOLE-ZDRÓJ, Sanatorium "DĄBRÓWKA" od 8.09.2016

Post autor: Bekas »

Witam, właśnie się zdziwiłam, że nie ma mojego postu - od razu po powrocie na gorąco napisałam; widać nie byłam zbyt uważna i nie sfinalizowałam kliknięciem wysyłki. Piszę więc jeszcze raz. Dla mnie Długopole to super miejsce na relaks i regenerację sił. Ja jednak z tych, co nie lubią jak się dużo dzieje, kupy luda i gwaru, wolę powolny rytm.
Długopole to istotnie mała wieś, w większości porusza się na odległościach maks 500 metrów. Park zdrojowy mały, ale bardzo zadbany, pielęgnowany.
Sanatoria dość kameralne. 3 budynki, w bliskiej odległości od siebie, od zakładu przyrodoleczniczego. Najlepsze wrażenie robi Dąbrówka, chociaż to głównie efekt pięknego położenia (trochę powyżej parku zdrojowego), ładnej fasady z dużym tarasem, duża przestrzenna stołówka. Na korytarzach i w pokojach niespecjalnie widać różnicę. Jest schludnie, może nie pachnie czystością i czasami trzeba sobie coś przetrzeć, ale spoko. W pokojach proste wyposażenie, ale jest wszystko co trzeba, no może szafa ubraniowa słabo pomyślana jeśli w pokoju mieszkają 2-3 osoby dzielą wspólną szafę. Jest mały tv, kącik kuchenny (czajnik, szklanki, sztućce), ręczniki.
Obsługa - wszędzie bardzo miła, trochę ludzie narzekali na lekarzy, że delikatnie mówiąc mało kontaktowi (rekomendowana pani doktor) i czasem na masażystów (ale też tylko po pierwszym kontakcie, zyskują w mi