St. Lukas Świeradów Zdrój turnus 01.08=25/08

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
MagdaWielkopolska
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 01 cze 2016 15:49
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 2

Re: St. Lukas Świeradów Zdrój turnus 01.08=25/08

Post autor: MagdaWielkopolska »

witaj Popromienna!!!!
Jadę do tego ośrodka po Tobie, we wrześniu mam turnus. Opinie też czytałam, ale raczej nie przerażają mnie. Zazwyczaj jest tak że ile osób, tyle opinii tak więc zero stresu :D :D :D :D :D
Życzę Ci udanej kuracji i poznania superowych ludzi :-)
No i nieśmiało liczę, że podzielisz się tym, co widziałaś :-)
Pozdrawiam
Popromienna
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 12 lip 2016 21:41
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: Popromienna »

Malgorzatas, ja mam przydzial z zusu do Lukasa, ale nie omieszkam zajrzec do domu zdrojowego! Remik, Dzieki za info!
Popromienna
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

:kwiat: MagdaWielkopolska, jasne, dam znać jakie wrażenia! ;)
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Będziesz zadowolona to dobre sanatorium...Ja byłam w Wacławie to jest na drugiej stronie ulicy...
Pozdrawiam Ciebie. ...I po przyjeździe napisz czy miałam racje ;)
Popromienna
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Fajnie, zaczynam się cieszyć na ten wyjazd :) znacie może jakieś inne fora sanatoryjne, gdzie kuracjusze anonsuja terminy swoich wyjazdow? Fajnie byloby poznac kogos kto jedzie na ten sam turnus, a tutaj jak na razie odważnych brak :) ale i tak się cieszę, że jest odzew z Waszej strony! :kwiat:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Witaj Popromnienna :kwiat: ja nie znam..od początku jestem na NS :kwiat:
Ale to normalne..tym się nie zrażaj...dużo ludzi nie wie o tym forum...część nie chce się ujawniać...zdobędą informacje danego kurortu co jadą i potem się nie odzywają aż do następnego skierowania...tak to działa...ale tam w pierwszym dniu pobytu zapoznasz znajomych w kolejce do lekarza..i utworzycie paczkę na wszystkie imprezy...a jest tego dużo...byłam to wiem ;) Zapomnisz o forum i NS....jeszcze jest czas może ktoś się odezwie i zaloguje....do Świeradowa mało ludzi jedzie...a to taka piękna miejscowość....pozdrawiam Ciebie
kamma
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 cze 2016 20:12
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: kamma »

Hej, odzywam się po dłuższej przerwie, bo obecnie jestem w Wysowej, ale Świeradów zdecydowanie lepszy :) i tu i tu z ZUSu, więc mogę pozazdrościć tym, co jadą do LUCASA. Co do imprezek, to poza Domem Zdrojowym, gdzie dzikie tłumy mogę polecić obie Magnolie- też fajna muzyka, a jak zbierze się doborowa ekipa to się wybawicie bez deptania po stopach ;) oczywiście również polecam wycieczki, biesiady i inne atrakcje. Pozdrawiam :kwiat:
Popromienna
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dzięki Kamma!
Powoli zaczynam się pakować, wyjazd w poniedziałek 5 rano ;) Mam jeszcze pytanie, czy ktoś z Szanownych forumowiczów orientuje się jak to jest z opłatą klimatyczną? Czy osoby ze skierowaniem z ZUS płacą całość za każdy dzień turnusu (3zł x 24 dni = 72zł!!!) czy jakąś część? Pomocy!
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Betina71 »

Popromienna pisze:Dzięki Kamma!
Powoli zaczynam się pakować, wyjazd w poniedziałek 5 rano ;) Mam jeszcze pytanie, czy ktoś z Szanownych forumowiczów orientuje się jak to jest z opłatą klimatyczną? Czy osoby ze skierowaniem z ZUS płacą całość za każdy dzień turnusu (3zł x 24 dni = 72zł!!!) czy jakąś część? Pomocy!
Nie będziesz nic płaciła jeśli jedziesz z ZUS-u a nawet to ZUS zwróci Tobie za koszt przejazdu w obie strony do uzdrowiska.
Pozdrawiam i wspaniałego pobytu zyczę i wszystkiego naj naj :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Popromienna
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

I jeszcze jedno pytanie - jak to jest z tym nocnym obchodem i przymusem bycia w pokoju o 22? To tak serio?? I czy ktoś się orientuje jak wygląda dostęp do internetu w ST Lucas? Zamierzam zabrać swój laptop, czy tam net jest free czy trzeba cos dopłacĆ? wIEM ŻE bombarduje masą pytań, ale ekscytacja rośnie w miare zblizania sie godziny 0 :) i pytania tez sie nowe nasuwją. Bądźcie wyrozumiali :) :kwiat: :serce:
ODPOWIEDZ