Przesunięcie terminu

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
forumowicz

Re: Przesunięcie terminu

Post autor: forumowicz »

Dzień dobry, Arturze, napisz pisemko do NFZ z prośbą o przesunięcie terminu wyjazdu jako podkładkę dołącz oświadczenie od pracodawcy o nie możności otrzymania urlopu w tym okresie i czekaj na odpowiedź nie kombinuj ;) w moim regionie taka sprawa jest do załatwienia a przecież przepisy dla wszystkich są takie same. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Remik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 lip 2016 18:11
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Remik »

Wielkopolska mi załatwiono już po telefonie taką sprawę kazano dosłać uzasadnienie na piśmie .Nie widzieli problemu w końcu przesuwają człowiekowi termin do tyłu nie przodu więc powinno i u Ciebie być pozytywnie.
forumowicz

:) U mnie też bez problemów .Nawet wystarczy uzasadnienie na piśmie ,bez podkładki w formie zaświadczeń :) :kwiat:
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 sie 2013 14:37
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Dagna »

A w mazowieckim ktoś kiedyś tak przesuwał? Dajcie znać - bo wydaje mi się, że u nas tak jak Felice pisze - od razu jako rezygnację potraktują.
forumowicz

Jedyne wyjście ! w mazowieckim należy zamienić te osoby na lepszy model ( bardziej życiowy ) ;)
Awatar użytkownika
Remik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 lip 2016 18:11
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Remik »

No to zadaj im to jako pytanie jak powiedzą ,że tak potraktują to powiedz ,że się zastanawiasz tylko a nie decydujesz
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 sie 2013 14:37
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Dagna »

OK jak się dodzwonię to zapytam i napiszę.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Ja miałam taki przypadek, że nie miałam urlopu na kuracje. Był to koniec roku, więc wykorzystałam cały. Jeszcze przed otrzymaniem przydziału, napisałam do NFZ-tu prośbę przesunięcie ewentualnego wyjazdu na rok następny. Jakież było moje zdziwienie , kiedy za kilkanaście dni listonosz wręczył mi przydział .Termin... początek grudnia , Boże Narodzenie poza domem. Zwrotów w tym czasie było co niemiara . Cóż było robić , wzięłam urlop bezpłatny , spakowałam walizę i ....w drogę. Teraz z perspektywy czasu , stwierdzam że był to jeden z najlepszych moich wyjazdów....
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

W świętokrzyskim kolega chciał przesunąć poszpitalne z sierpnia na wrzesień - powód - może prozaiczny wesele bardzo bliskiej osoby - nie ma problemu - wyjazd w grudniu lub styczniu ...wszystko zależy od NFZ :roll:
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 5 razy

Post autor: Princi »

Jestem z mazowieckiego i przesuwałam wyjazd do sanatorium z NFZ na leczenie uzdrowiskowe. Zaostrzyły się dolegliwości bólowe i lekarz wystawił mi zaświadczenie,że w tym stanie rehabilitacja nie jest wskazana. Mąż odwiózł skierowanie z pisemkiem od lekarza w którym było napisane żeby przełożyć wyjazd o 3 m-sce. W bardzo krótkim czasie przyszło pocztą drugie skierowanie z uwzględnieniem nowego terminu. Niestety albo stety miejscowość i ośrodek pozostały takie same. :kwiat:
ODPOWIEDZ