Oddział rehabilitacji pulmonologicznej w Polsce.
- Narewka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 33
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowano: 16 razy
Re: Oddział rehabilitacji pulmonologicznej w Polsce.
Byłam w Rabce i to w listopadzie, kilka lat temu, , sanatorium Cegielski.Pierwsze dni wchodzilam pod górkę, trzymajac się parkanu, bo tak ciężko bylo, ale pod koniec po juz bez problemu nawet wyżej wchodzilam.A tam było tak wspaniałe powietrze, ze oddychałam pełną piersią.
-
forumowicz
W tym przypadku ma to być odpowiednio dobrana gimnastyka oddechowa, wtedy pomoże.Niania pisze:Gimnastyka to teraz jest wszędzie...
Nie grupowe wciąganie i wypuszczanie powietrza, tylko gimnastyka oddechowa, najlepiej indywidualna. Lekarz powinien zaordynować wyraźnie - gimnastyka oddechowa.
Sylaba a czy my mamy wpływ na to co lekarz przepisze -chyba nie zawsze. Byłam już 9 razy w sanatorium i nie zawsze było tak jak by się chciało odnośnie do zabiegów zlecanych przez lekarza. Zawsze prosiłam o masaż klatki piersiowej i zawsze słyszałam brak już miejsc. Można wykupić była podowiedz lekarza. A gimnastyka indywidualna to nie słyszałam by ktoś dostał. Zawsze grupowa.Sylaba pisze:W tym przypadku ma to być odpowiednio dobrana gimnastyka oddechowa, wtedy pomoże.Niania pisze:Gimnastyka to teraz jest wszędzie...
Nie grupowe wciąganie i wypuszczanie powietrza, tylko gimnastyka oddechowa, najlepiej indywidualna. Lekarz powinien zaordynować wyraźnie - gimnastyka oddechowa.
Narewka właśnie słyszałam że tak klimat najbardziej leczy.Napisz coś więcej może być na poczte.Narewka pisze:Byłam w Rabce i to w listopadzie, kilka lat temu, , sanatorium Cegielski.Pierwsze dni wchodzilam pod górkę, trzymajac się parkanu, bo tak ciężko bylo, ale pod koniec po juz bez problemu nawet wyżej wchodzilam.A tam było tak wspaniałe powietrze, ze oddychałam pełną piersią.