sanatorium nad morzem
-
forumowicz
Re: sanatorium nad morzem
-
forumowicz
Witaj Peoniupeonia56 pisze:Robcio61 ,co Ci szkodzi spróbować ,jeśli masz jakieś wyniki lub testy alergologiczne dołącz je do dokumentacji medycznej![]()
Ja już trzykrotnie byłam nad morzem, lekarz rodzinna wskazała morze i tak otrzymałam, orzecznik nawet się tym nie zainteresował gdzie chciałabym pojechać, dopiero pani przydzielająca turnus zapytała mnie gdzie i kiedy chcę wyjechać.
A grzeczność i urok osobisty zawsze popłaca
Pozdrawiam
W błąd wprowadza innych osoba ,która uważa ,że ma absolutną rację .Szok
PO 1 tak jak piszesz orzecznik :NIE PRZYZNAJE żadnych mniejscowości tylko dział w ZUS ,który tym się zajmuje .
Po 2 nie ma przepisu ,który by NAKAZYWAŁ ,że musi być to być obowiązkowo miejscowość jak najbliżej miejsca zamieszkania.
Po 3 jeśli 751,1 km od mojego miejsca zamieszkania jest blisko to gratuluje znajomości przepisów i bla bla nia
Taką odległość bym pokonała ,ponieważ tak daleko wysyłał mnie ZUS .
Jeśli ma się taką wiedzę jak Casandra gratulują ,najlepiej wkleić przepis a nie podważać czyjeś doświadczenia.
Gdzie tutaj pisze ,że ZUS nie wyśle te 500 km od domu np?
Peoniu pozdrawiam serdecznie
Robcio61 zrób tak jak Peonia radzi ,kto ryzykuje w kozie nie siedzi powiadali
-
forumowicz
Osoby mające jakiekolwiek pojęcie o temacie - a dużo ich tu zagląda- doskonale o tym wiedzą. I nie piszą, bo jak widać nie ma po co.
Szkoda, że merytoryczna dyskusja schodzi do podziemia. Niedługo tu tylko o przepisach kulinarnych będzie można poczytać.
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
Lekarz orzecznik zaznaczył że mam wyjechać nad morze.Lekarz kierujący wypełniając druk nie sugerował rejonu.Oczywiście mowa o prewencji z ZUS.Inaczej wyglądał wniosek do NFZ tam lekarz zaznaczył nadmorskie.Casandra pisze:Lekarz kierujący na prewencję napisał czy lekarz orzecznik?
-
forumowicz
- Fionka
- Przyjaciel forum

-
forumowicz
tak ZUS-ie pracują też ludzie
jedni są bardziej skłonni do odstępowania od procedur inni mniej. Zależy to od wielu czynników, tez od nadzoru.
Skoro w Wałbrzychu pani powiedziała, ze głowę by jej urwali za wysłanie nad morze widocznie rygor jest większy niż w Łodzi. Zresztą z tego co wiem ze źródeł zaufanych
A miesiąc dla ZUS-u nie ma znaczenia.
- Fionka
- Przyjaciel forum

-
forumowicz
A poza tym - na ostatniej prewencji były osoby z łódzkiego ZUS-u kierowane. Mówiły że raczej maja prawo wyboru miejscowości. Nie wnikałam czy dotyczy to odległości ponad 200km ale w promieniu tych dwustu na pewno mogły wybierać. Co do wyboru terminu to nie wiem.
-
kryzny
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 20 sty 2015 09:26
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5