Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Witajcie forumowicze,zwróciłem się do was licząc na mądrość wszystkich,jeszcze mam rok do emerytury,ale dobrze wiedzieć z niezależnych stron co w trawie piszczy.Pozdrawiam i liczę na jeszcze więcej informacji.
Zgadza się,tylko nie w czerwcu. A to dlatego
– Ustalenie emerytury w czerwcu może spowodować przyznanie niższego świadczenia emerytalnego niż w pozostałych 11 miesiącach. Emerytura może być o ok. 6-8 proc. niższa niż ta ustalana w kwietniu czy w maju i nawet o kilkanaście procent niższa niż emerytura ustalana w lipcu – dodaje Radca Prawny
Poczytaj Leszku o tym i przemyśl tak,by nie stracić.
Leszku 1958,tak dziewczyny mają racje oby tylko nie składać w ogóle w czerwcu o emeryturę i nie pozwól tego zrobić kadrowej,korespondowałam z ZUS i to może być różnica nawet o 10%,a do tego wniosek trzeba złożyć po dacie urodzenia bo wtedy zyskuje się w tabeli życia,a do tego jak pracujesz to dobrze składać wniosek po m-c urodzenia pod koniec,tak abyś otrzymał wynagrodzenie za prace i emeryturę,jeśli ur.się w czerwcu to jak popracujesz np.do 26 lipca to dostaniesz wynagrodzenie za 26 dni i cała emeryturę tylko musisz mieć świadectwo wystawione tak aby pozostał choć jeden dzień lipca i w lipcu musisz dostarczyć świadectwo do ZUS I najlepiej po dacie ur.ciekawe jak wypiszą nowe tabele dożycia które w chodzą od 1 kwietnia myślę ,że obecny rok tak jest bardzo wyśrubowany,,,,,,ze tylko może być lepiej.
Jeśli ktoś przejdzie na emeryturę w czerwcu to dostaje tylko waloryzację roczną w ubiegłym roku była 106,37%, a jak w lipcu to dostaje roczną i za I kw.2018 w poprzednim roku było 113,02%,czytałam dużo informacji gdzie piszą o dużej waloryzacji,ale to będziemy wiedzieli roczna pod koniec maja,a kwartalna na koniec czerwca,i dla nas czekających na wyliczenie emerytury fajnie by było by wskaźniki były wysokie a tabele dożycia niskie.