Zacisze Kudowa Zdrój - od 24 sierpnia do 14 września 2017

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Ania 60
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 15 lip 2016 23:09
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Zacisze Kudowa Zdrój - od 24 sierpnia do 14 września 2017

Post autor: Ania 60 »

Droga Ewo.
Byłam w sanatorium Zacisze na przełomie pażdziernika i listopada 2012r.Byłam bardzo zadowolona mimo iż przeczytałam dużo negatywnych opinii.Pokoje są różnej wielkości ja dostałam 4 os z balkonem mieszkałyśmy we trzy wszystkie ze świętokrzyskiego.Pokoje są z przedpokojem i dużą łazienką.w pokoju są wygodne łóżka duża szafa, czajnik, talerzyki, szklanki,radio.Za TV trzeba zapłacić jak w każdym sanatorium ale szkoda czasu na oglądanie lepiej ten czas przeznaczyć na spacery po pięknym parku zdrojowym i uroczej Kudowie.Rejestrację zaczynają o 14-ej więc lepiej wcześniej nie przyjeżdżać aby uniknąć czekania, chyba że można zakwaterować się dzień wcześniej,można zadzwonić i się dopytać.To że małżeństwa są rozdzielane to prawda ale nie celowo,na moim turnusie było połowę małżeństw i za mało pokoi 2 os.Posiłki są z kateringu ale bardzo smaczne i w wystarczającej ilości,kelnerki bardzo miłe .Z zabiegów byłam zadowolona choć trzeba chodzić do zakładu przyrodoleczniczego niezbyt daleko co zupełnie mi nie przeszkadzało mimo takiej pory roku ,a po tygodniu wchodziłam już po schodkach bez zadyszki.Tak więc warunki są dobre jak będzie dobre towarzystwo jak u nas to będziecie zadowoleni .Nie wiem jacy ludzie piszą tak negatywne opinie i czego oczekują przecież to nie wczasy w Gołębiewskim.Dla mnie to był najlepszy pobyt w sanatorium a byłam już czterokrotnie, 24 sierpnia jadę do Polanicy Zdroju a więc będziemy niedaleko w tym samym czasie może nawet nasze drogi i spojrzenia gdzieś się spotkają może pojedziemy na tą samą wycieczkę.Życzę wam udanego pobytu w Kudowie.
ewacz
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 29 cze 2017 16:59
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: ewacz »

Pele pisze:
ewacz pisze:Pele, bardzo dziękuję za odpowiedź. Jadę z mężem. Troszkę poczytałam, ale w sumie nie ma wielu informacji. Powiem szczerze, że jestem przerażona po lekturze. Nie piszesz dlaczego tylko 30 minut...
Pozdrawiam :)
Jestem już po innym sanatorium, które dostałem od swojego NFZ zamiast sławnego Zacisza w ramach skargi.
Myślę że masz już pogląd po przeczytaniu forum i zdania kuracjuszy którzy tam przebywali. Nie wiem czy skargi na Zacisze przyniosły jakiś efekt, bardzo mnie to ciekawi, ale z jednych z odpowiedzi NFZ Dolnośląskiego wynika, że nie mają wpływu na personel i ich kulturę osobistą , a w ogóle "to wężykiem..wężykiem panie Majster.." jak w kabarecie. :lol: Tak to w tym całym rejonie jest. Ja już nie dam się w tamte rejony wysłać. Chyba tylko prywatnie, w sprawdzone miejsca. Pseudo sanatoria należy omijać. Mimo wszystko trzymam kciuki i nie dawać się szczególnie tym "przełożonym".
Te 30 minut to wynik spotkania z kulturalną przełożoną i ich podejścia. Wróciliśmy z powrotem do domu. Skarga była rozpatrzona w parę dni , nowe skierowanie, a odpowiedzi z dolnośląskiego trwały ze 2 miesiące.
Pozdrowienia.
Pele, dziękuję bardzo za te dodatkowe informacje. Cieszę się, że Wasza interwencja odniosła skutek i mieliście możliwość pojechać w inne miejsce:). Jeśli do tego byliście zadowoleni to już naprawdę fajnie. A gdzie byliście? (jeśli mogę zadać takie pytanie)
Ja, po swoim pobycie, napiszę do Ciebie o odczuciach.
Pozdrawiam:)
ewacz
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Aniu, cieszę się, że zechciałaś podzielić się ze mną swoimi wrażeniami z pobytu w Zaciszu, tym bardziej że są tak "świeże". Bardzo Ci dziękuję:)
Cieszę się, że to Kudowa i termin jeszcze fajny. I mam nadzieję, że będzie ok. Choć wiele potrafię znieść to nieuprzejmości i cwaniactwa nie toleruję. Właśnie tego obawiam się najbardziej...
Może faktycznie uda nam się spotkać. Na pewno odwiedzimy Polanicę.
Pozdrawiam Cię cieplutko:)
Agata Gdynia
Na forum od: 25 lip 2017 20:55
Oddział NFZ: Pomorski

Post autor: Agata Gdynia »

:kwiat: Witajcie mam sortowanie do Zacisza od 4 sierpnia 2017..:)może ktoś też jedzie w tym terminie?Pozdrawiam serdecznie Agata
Pele
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 kwie 2017 15:25
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Pele »

ewacz pisze:
Pele, dziękuję bardzo za te dodatkowe informacje. Cieszę się, że Wasza interwencja odniosła skutek i mieliście możliwość pojechać w inne miejsce:). Jeśli do tego byliście zadowoleni to już naprawdę fajnie. A gdzie byliście? (jeśli mogę zadać takie pytanie)
Ja, po swoim pobycie, napiszę do Ciebie o odczuciach.
Pozdrawiam:)
Dostaliśmy sanatorium w Polańczyku w Bieszczadach. Fantastyczny ośrodek Solinka , z pięknymi widokami i wszystkimi zabiegami na miejscu.
A do Kudowy to pewnie wybierzemy się, ale tylko prywatnie do sprawdzonego ośrodka, by nie być "popychadłem" jak w Zaciszu.
Mam nadzieje, że tamtejsza obsługa wzięła sobie skargi do serca i będziesz miała lepiej.
pozdrowienia :kwiat:
ewacz
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Dzień dobry Pele:)
Tak Polańczyk to cudowne miejsce. Napiszę, jak było u nas:) Pozdrawiam
Ania 60
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 15 lip 2016 23:09
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Ania 60 »

Witam cię Ewo.Mam najświeższe informacje z pobytu w Zaciszu.W pierwszej połowie czerwca przebywał tam mój brat z żoną ,byli zadowoleni mieszkali w jednym pokoju personel był miły,jest nowy lekarz i daje dobre zabiegi.Wyżywienie dobre,nie narzekali na nic i pięknie spędzili czas.Myślę że nie macie się czego obawiać, a jeśli chciałabyś zapytać o coś konkretnego to napisz na maila [email].com Pozdrawiam Ania
ewacz
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Dzień dobry Aniu:)
Bardzo dziękuję, że zechciałaś podzielić się ze mną wszystkimi informacjami na temat Zacisza. Tym bardziej, że Twój brat wrócił zadowolony, a to napawa optymizmem. Jestem pozytywnie nastawiona i wierzę że będzie fajnie. Najbardziej zależy mi na zabiegach, a reszta jest dodatkiem. Pozdrawiam Cię cieplutko:)
Stanislaw1
Na forum od: 29 gru 2017 21:05
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: Stanislaw1 »

Otrzymaliśmy (małżeństwo heteroseksualne) skierowanie do Kudowy Zacisze na 24-stycznia 2017. Po przeczytaniu wielu opinii, po prostu, nam się odechciało. Największy problem, i chyba nie do przeskoczenia, to brak gwarancji otrzymania dwójki. Wojsko, 12 chłopa w izbie, akademik, 6 chłopa, szpital, 3 ludków na sali, ale to normalka, i przeżyłem. Nie wyobrażam sobie separacji, i to na 3 tygodnie, z moją małżonką. Mamy ochotę zrezygnować, ewentualnie poprosić o sanatorium, w innym terminie, np. nad morzem. Odpada jazda (z Bydgoszczy) "w ciemno", i może "nóż-widelec" uda się. I co, jeżeli separacja, dymać ponownie do Bydgoszczy? Już nie ten wiek... Poradźcie, co zrobić.
ODPOWIEDZ