Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Jury nie jest mi potrzebne,oceniać nie ma co.
Na pewno są lepsi ode mnie którzy zasługują na obserwację i aplauz
Więc proponuję skupcie swoje obserwacje na innych kuracjuszach którzy będą przebywać w waszych terminach
Nie masz za co przepraszać,jest wszystko OK.
W Perle byłam 3 razy.Jeden raz byłam dzień wcześniej za opłatą komercyjną w wysokości 80 zł z śniadaniem - szwedzki stół.
Zawsze przyjeżdżam wcześnie rano,czyli o 7.W tym roku recepcja zaczęła przyjęcia 0 8 rano i było już sporo ludzi.Czym późniejsza godzina to robi się większy tłok.O 11 byłam już po wizycie lekarskiej,pielęgniarskiej,rozpakowana i wyruszyłam na spacer.
Czym wcześniej tym lepiej bo jest możliwość otrzymania lepszego pokoju,wybór godziny posiłków i oczywiście możliwość otrzymania co lepszych zabiegów.Koleżanka przyjechała po południu i dostała zabiegi te które zostały.
Możesz sobie poczytać mój opis z pobytu w opiniach o sanatoriach.Zrobiłam dość dokładny opis,nawet tego dlaczego zależy mi na pokoju od strony południowej.
W każdym sanatorium jakim byłam zawsze rano otrzymywałam klucz do pokoju.
Widzę ,że zostałem wyprzedzony choć pytanie było skierowane do Anny.
Ja też miałem przyjemność bycia w Perle chyba z 4 razy bo o Kombatancie nie wspominam choć to ten sam obiekt.
Fakt teoretycznie ale teoretycznie lepiej być rano choć ta reguła nie zawsze się sprawdza.
Dlaczego poprzedni lokator teoretycznie ma opuscić pokój do godziny 10,00
Ale jak to wśród Polaków jest niektórzy ociagają się wprowadzając Bardzo nerwową Atmosferę wśród Pań sprzątających.
Wielu Kuracjuszy przetrzymuje pokoje bo pociąg czy autobus mają o 12 14 czy 17 nie wspominam juz o tzw pociagu krakowskim via Gdańsk-Warszawa- Dęblin(kierunek na Lublin) do Krakowa.
Podczas mojego ostatniego pobytu własnie kuracjusze z tego pociagu ZABLOKOWALI chyba z 40-50 pokoi i Była potrzebna Pomoc Panią sprzatającym .
Ludzie wchodzili do pokoi o godz 17,00 ..obiad był wydawany na skierowane bez pokoju.
Generalnie nie ma reguły choć oczywiście lepiej być w okolicach Recepcji przed przyjazdem pierwszych pociągów o ile jest taka możliwość .
a co wizyty u Pielęgniarki to idzie to Bardzo Sprawnie o ile znowu nie Natrafimy na Zator a co do Lekarza WYZNACZMY SOBIE jakie chcemy zabiegi i Negocjujmy
Nie dajmy sobie wcisnąć 10 zabiegów baleonologicznych i 20 Gimnastyk plus 10 basenów
Zgadzam się Darku z Tobą odnośnie zabiegów.Za każdym razem jestem mądrzejsza i ostatnio to ja wskazywałam panu doktorowi jakie zabiegi chcę i otrzymałam tak jak sobie tego życzyłam.Natomiast za moich bytności w tym obiekcie dużo osób wyjeżdżało już wieczorem dzień wcześniej lub rano w dniu kończącym pobyt,gdyż obecnie można podróżować pociągami jadącymi w ciągu dnia.Ci co zostawali czekając na ten wieczorny pociąg o którym piszesz zwozili bagaż na dół gdzie był on zamykany w wydzielonym pomieszczeniu.Z kuchni są wynoszone termosy z kawą i herbatą,cukier,mleczko i są stawiane na ławach w holu dla wyjeżdżających jak i dla przyjeżdżających.Można sobie na sofach nawet i cały dzień siedzieć jeżeli jest taka potrzeba.
Może ten problem z pokojami został rozwiązany,chyba,że ja takie szczęście miałam ? Ja byłam w 2013,2016,2017 i za każdym razem kluczyk bez żadnych problemów otrzymywałam zaraz po przyjeździe.
Zgadzam się że dużo ludków jedzie rannymi pociagami kierunek Poznań Wrocław Katowice Kraków.
Ale no właśnie ale część ludzi podporządkowuje się i znosi bagaże do tego pokoju obok Stołowki.
ale sa i tacy ,którzy ostentacyjnie przetrzymują nie tylko do 10,00 ale i dłużej bo musza się odświeżyć
Tak Było ostatnio październiku .
Razem ze mną podróżowała Pani nocnym pociągiem via Szczecin i do Kołobrzegu podmiejskim .
Nie ukrywam ,że udało mi się jako jednemu z pierwszych ..dopaść taksówkę i pojawiłem się bardzo szybko a że miałem ..Rezerwowany pokój to szybciutko załatwiłem sprawę przed resztą z Mojego pociągu.
I Owa Pani fakt coś zamieszała na Dworcu czy z Taxi dostała pokój po 15,00 bo do 13,30 szukano poprzedniej Pani która zamknąwszy pokój poszła pożegnać się z morzem zostawiając bagaże bo NIKT jej nie pomóg znieść do ..przechowalni