Niedziela bez handlu

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Re: Niedziela bez handlu

Post autor: forumowicz »

Miriam , nie chodzi o to , że ktos decyduje za nas , czy mamy w niedziele iść na zakupy , czy nie - dla nas , to wolna amerykanka i rządzącym to zwisa - moja , czy Twoja , czy innych Kowalskich frekwencja w zakupach . chodzi o pracowników sklepu . ich nikt nie pytał czy chcą pracowac w niedzielę czy nie , a tutaj zdania są bardzo podzielone .
Ja nie chce , nie ide na zakupy - kasjerka nie chce - a musi iść do pracy . i tutaj jest pies pogrzebany . wielu pracowników hipermarketow przeklina ustawe , wielu składa hołd ustawodawcom wolnych niedziel .
jeszcze sie taki nie urodził , co by każdemu Polakowi dogodził . :mrgreen: :idea:

max - to nie nie moderator upolitycznił wątek , tylko my ;)
forumowicz

Felice pisze: 10 mar 2018 09:53 Waldek generalnie zakupów w niedzielę nie robię,ale jak ktoś ogranicza mnie zakazami to mi się nie podoba.
a gdybys była kasjerką i pracowała przez 4 weekendy w miesiącu , przez 12 miesięcy w roku :?:
punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
forumowicz

Max pisze: 10 mar 2018 11:00 moje zdanie się Wam nie spodoba,... jestem za 4 dniami pracy w tygodniu! tyle z mojej strony! apolityczny MAX :D
:lol: :lol: :P
w sumie - no nie bardzo mi sie podoba - pojechaliby mi po pensji :shock: :mrgreen:

:lol: :lol:
forumowicz

ja nie napisałem ze upolitycznił,tylko ze założył,po drugie Felice dobrze pisze,pracodawcy interes aby pracownik zapieprzał non stop,i najlepiej bez zapłaty za nadgodziny,dlatego dla pracodawcy kto chce trochę wolności jest wrogiem i pisiorem!
forumowicz

koniec z mojej strony,mamy wiosnę i radujmy się! w Krakowie 14 stopni pięknie! myślcie o wyjazdach do kurortów,a jak tam braknie alkoholu w niedziele ,a Biedronka zamknięta,to kuniec Świata! pozdrawiam wszystkich!
forumowicz

Waldeklat45 pisze: 10 mar 2018 11:06 Miriam , nie chodzi o to , że ktos decyduje za nas , czy mamy w niedziele iść na zakupy , czy nie - dla nas , to wolna amerykanka i rządzącym to zwisa - moja , czy Twoja , czy innych Kowalskich frekwencja w zakupach . chodzi o pracowników sklepu . ich nikt nie pytał czy chcą pracowac w niedzielę czy nie , a tutaj zdania są bardzo podzielone .
Ja nie chce , nie ide na zakupy - kasjerka nie chce - a musi iść do pracy . i tutaj jest pies pogrzebany . wielu pracowników hipermarketow przeklina ustawe , wielu składa hołd ustawodawcom wolnych niedziel .
jeszcze sie taki nie urodził , co by każdemu Polakowi dogodził . :mrgreen: :idea:

max - to nie nie moderator upolitycznił wątek , tylko my ;)

Zaraz.....Ale chyba kasjerka sama się zgłosiła do pracy w supermarkecie??? I sama przyjęła takie warunki pracy.

A teraz..... napewno jest zadowolona pracując dłużej w piątek i sobotę :roll: ??
forumowicz

tak jak pisałem kij ma dwa końce,kasjerka będzie bronić swojej racji a np Mirian swojej! dyskusja nie ma sensu!
forumowicz

Ja nie bronie żadnej racji :mrgreen:
Żadko robię zakupy w niedzielę więc dla mnie nic się nie zmieniło :lol:
Nie poumierajcie z głodu i pragnienia w tą niedzielę :lol:
Szczerze wszystkim życzę miłej niedzieli z zakupami lub bez :kwiat:
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 161 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Niedziele bez handlu są dobre ...zachód Europy i nie tylko świetnie daje sobie z tym radę :? to i my nauczymy się żyć ...inaczej.
forumowicz

tez nie bronię żadnej racji , bo jest mi to zupełnie obojętne czy sklepy w niedzielę sa czynne , czy nie :mrgreen:
staram sie tylko zrozumiec racje pracowników - zwolenników i przeciwników wolnych niedziel . ale chyba nie zrozumiem kazdego :mrgreen: :|

max - w tym co piszesz o wyjazdach do kurortow cos jest ;) wprawdzie można sie zaopatrzyc w Biedronce w sobotni wieczór , ale to lekka obawa , czy na niedziele zostanie :?: :roll: :P
ODPOWIEDZ