Sanatorium Uzdrowiskowe ,,Muszyna'' w Muszynie
Re: Sanatorium Uzdrowiskowe ,,Muszyna'' w Muszynie
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
- Palka87
- Kuracjusz

- Na forum od: 09 kwie 2018 18:04
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 23
Właśnie jestem w Instytucie Zdrowia Muszyna i chciałam się z Wami podzielić tym co tutaj zastałam. Od razu powiem , że nie jest to moje 1 sanatorium w którym jestem więc jakieś porównanie mam
1. więc czajniki są na korytarzach , ale można mieć swój tyle, że niby się płaci wtedy za prąd... O_O , telewizja jest płatna- płaci się za kabel (61 zł) kanały są standardowe,w pokoju oprócz telewizora jest też mały radio budzik. Internet wi-fi jest podobno tylko w jednym miejscu w ośrodku ( w jadalni ), w pokoju można mieć neta ale trzeba mieć kabel lub też wykupić go sobie na recepcji (cena chyba ok.21 zł). Na korytarzu na 4 piętrze jest "kącik internetowy" tzn , jest komputer stacjonarny ( nie wiem ile ma lat ale wygląda jak eksponat muzealny
2. pokoje są 1 osobowe, 2 osobowe, i apartamenty, ogólnie to ja jestem zadowolona z mojego pokoju, może to nie są jakieś hotelowe pokoje ale są czyste i najważniejsze rzeczy w pokoju są zapewnione. Każdy pokój ma balkon a na nim sznurki do prania .
3. jeżeli chodzi o sale do ćwiczeń itp. to są to pomieszczenia wyposażone w sprzętu który według mnie już swoje przeszedł
4.jedzenie - PYSZNE
5. jeśli chodzi o jakieś "wieczorki zapoznawcze, potańcówki itp, to tutaj za bardzo nie ma tego, wszyscy chodzą na piwo i tańce do knajpki obok ośrodka
6. jeżeli chodzi o samą Muszynę, atrakcje itp. to miasteczko jest małe i można je obejść w pół godziny ale jest urokliwe i ładne, ciche i spokojne. Są tu ogrody sensoryczne , ogrody magiczne "miłosne" (ten ogród jest w połowie wykończony), ogród Biblijny, maleńki cmentarz żydowski, baszta , liczne źródełka i szlaki rowerowe i nie tylko...
To tyle jeżeli chodzi o jakieś sprawy formalne i najważniejsze dla kogoś kto tu przyjeżdża po raz 1
Oczywiście to jak się będziemy czuć w sanatorium zależy nie tylko od warunków ale przede wszystkim od ludzi i od nas
Jeśli ktoś z Was będzie miał jakieś pytania bo np. zapomniałam o czymś napisać , to postaram się odpowiedzieć na nie
Życzę Wszystkim miłego pobytu
-
forumowicz
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
- Maryann