Zapach Kobiety

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 93 razy

Re: Zapach Kobiety

Post autor: Dzia_dek »

Proszę bardzo, napisać zawsze można, ale to wcale nie oznacza,
że zapach będzie odpowiadał i podobał się każdej Kobiecie. I tak:
późna wiosna, lato, wczesna jesień: Escada - "Agua Del Sol" lub "Especially"; Lancome - "La Vie Est Belle"
późna jesień, zima, wczesna wiosna: Thierry Mugler - "Angel" lub "Alien"; Estee Lauder -"Beautiful".
Myślę, że osobom znającym się na rzeczy, nie trzeba tłumaczyć dlaczego taki podział na pory roku i perfumy. :)
Gość

Post autor: Gość »

Perfumy są tylko dodatkiem i podkreślają te najważniejsze : feromony – to naturalnie występujące związki zapachowe wydzielane przez żywe organizmy (w tym ludzi), służące do niewerbalnej komunikacji z innymi. Feromony to podstawa komunikacji zapachowej. Osobniki tego samego gatunku komunikują się za ich pomocą w celu wymiany informacji. ;) Jak ich nie wyczujesz to kobieta pachnie niestety tylko perfumami i odwrotnie :lol:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Dla mnie jednym z najpiękniejszych zapachów kobiecych (myślę o wodzie toaletowej) to !,,IN LOVE AGAIN.. 1998 Yves Saint Laurent Jest ich kilka więc dodam zielone opakowanie z czerwonym serduszkiem .Dla mnie bomba i zapach i cena :) drugi może mniej ale również ładny to Beverly Hils firmy Giorgio dla równowagi cen (żółte opakowanie)moje to YSL Jazz
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Lubię DKNY i to kilka zapachów,ostatnio nabyłam By Tempted. Na co dzień DKNY Women.
Wieczory lubię w towarzystwie Miss Dior Cherie. Na urodziny dostałam Paco Rabanne Lady Million i też nie wyrzuciłam. :?
Perfumy to nastrój,pogoda,pora roku i pora dnia i styl bycia.Tak myślę.
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

"Pani pachnie jak tuberozy.
To nastraja i to podnieca.
A ja lubię zapach narkozy,
A najbardziej - gdy jest kobieca "

Julian Tuwim

No cóż perfumy to mój "konik" i pewnie jeszcze wielu z Was a ładnie pachnący facet....to osobowość, charakter, kultura ....
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Maryann »

No właśnie.. Podział na pory roku jak najbardziej ważny, ...a jak to jest z tym wiekiem? Andrzej napisał, że ceni u kobiet używanie perfum dobranych do wieku. Czy to naprawdę jest tak istotne?? Ja nie zważam na to zupełnie, preferuję raczej zapachy lżejże.. a mam wrażenie że właśnie te polecane dla Pań ..powiedzmy dojrzałych.. to bardzo ciężkie, duszące zapachy.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 161 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Jaki piękny pachnący temat :D
Na co dzień zapachy lekkie... sportowa elegancja ;) kilka różnych marek.
:serce: Chanel Allure kocham miłością pierwszą :D :serce:
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Cieszę się że zainteresował Was temat :) Maryan-jak się jest w takim wieku to nie trzeba zważać jeszcze na rodzaj perfum ;) były czasy że kupowałem dla młodszych perfumy i były to zapachy lżejsze,czasami owocowe a te drugie to niekoniecznie duszące ale słodkie np,Organza,Ewidence-nigdy nie sugerowałem się firmą a tym czym pachnie przewietrzony próbnik i potrafię je zapamiętać mimo kilku zaproponowanych,ważne jest to aby nie przedobrzyć i dobrze się z ich aureolką czuć :) Zbyszek pisze o porach roku i rodzajach używania-jeżeli kogoś stać to może sobie zmieniać bo to bardzo przyjemny wydatek,sam osobiście jestem wierny od wielu lat-Dolce Gabana,kiedyś była jeszcze Zebra-bardzo mile ją wspominam :) kupowało się w pewexie Masumi i Chanelkę 5 choć Polskie Perfumy wysyłaliśmy w świat-teraz skolko ugodno
forumowicz

Post autor: forumowicz »

La Vie Est Belle- tak ok,
Angel - tak ale od czasu do czasu
Poeme - Lankome wielkie wyjście,
Mademoiselle - tak, tak, tak,
Davidoff - niezmiennie
Black Opium YSL - z przyjemnością
no i wspomniana Bottega Veneta

:lol: :serce:
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Maryann »

Ja nie jestem stała w uczuciach do zapachów :lol:, zmieniam jak .. parasolki .. :lol: mam jedne tylko, które kupuję od lat Rumeur 2 Rose Lanvina.Z tych, które wymieniłas bibi tylko Mademoiselle. :D
ODPOWIEDZ