Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Nigdzie nie użyłam określenia szpital sanatoryjny. Napisz dokładnie gdzie dopatrujesz się tego mojego braku wiedzy.
"Gwoli wyjaśnienia startują ośrodki rehabilitacyjne i szpitale sanatoryjne mające umowę na rehabilitację ogólnoustrojową." to mój wpis z 12 maja.
Jednoznacznie widać o jakich miejscach piszę.
Akurat nie mam najmniejszego problemu ze znajomością rodzajów pobytów i przepisów to regulujących.
Szkoda mi już czasu na wręcz jałowe pisanie i tłumaczenie, szkoda mojego czasu. No i ostatnia uwaga - napisałaś właśnie do czego się przzynalaś - szpital sanatoryjny. Czyli jednak nie znasz właściwych określeń, jakie są rodzaje leczenia, jak prawidłowo nazywane są obiekty uzdrowiskowe. Ten jeden wpis - szpital sanatoryjny - dobitnie o tej niewiedzy świadczy. A poza tym, to fakt dużo piszesz, duża wiedzę masz-no może poza tym nazewnictwem- i pomocna ludziom jesteś, to fakt i tego odebrać się nie da. Pozdrawiam.
Napisałam wyraźnie że szpitale sanatoryjne mające umowę na rehabilitację ogólnoustrojową. Jak nie widzisz różnicy to rzeczywiście szkoda czasu. Szpitale sanatoryjne to miejsce ,a nie rodzaj skierowania i w tym znaczeniu użyłam. Przebywają tam pacjenci na różne skierowania...na skierowanie do szpitala oddział rehabilitacji ogólnoustrojowej, na skierowanie przez NFZ na pobyt w szpitalu uzdrowiskowym, czy też do sanatorium uzdrowiskowego.
Wszystko zależy od umów jakie obiekt zawiera z NFZ.
Obecnie startują tylko te z rehabilitacją ogólnoustrojową.
ale mamy najmądrzejszą pania Felis nie da sobie nic powiedzieć bo jej musi być na wierzchu ludzie opamiętajcie się !!!!! pewnie reakcja będzie natychmiastowa w mądrości Twojej Pani
Mnie to zwisa, mogę nic w kwestiach formalnych nie pisać. Widać,że są tacy co wolą bzdury, niż realia i sprawdzone wiadomości.
Masz coś do zarzucenia w kwestii podawanych przeze mnie informacji? Nie musisz też tego czytać.
Rehabilitacja ogólnoustrojowa, jest wykonywana na oddziale szpitalnym i jest pobytem szpitalnym , a nie sanatoryjnym.Może być w kompleksie sanatoryjnym (osobny oddział) lub w zwykłym szpitalu , który ma oddział rehabilitacji.W zeszłym tygodniu, dostałam informację , że wznawiają od 1 czerwca przyjmowanie na oddział szpitalny. Mam skierowanie do dużego kompleksu sanatoryjnego , gdzie jest osobny oddział szpitalny, z pacjentami głównie po udarach, którzy nie chodzą i wymagają opieki 24h.
Felice pisze: 13 maja 2020 10:30
Nigdzie nie użyłam określenia szpital sanatoryjny. Napisz dokładnie gdzie dopatrujesz się tego mojego braku wiedzy.
"Gwoli wyjaśnienia startują ośrodki rehabilitacyjne i szpitale sanatoryjne mające umowę na rehabilitację ogólnoustrojową." to mój wpis z 12 maja.
Jednoznacznie widać o jakich miejscach piszę.
Akurat nie mam najmniejszego problemu ze znajomością rodzajów pobytów i przepisów to regulujących.
O szanowna Felice nie potrafi się przyznać do swojej niewiedzy i tworzenia błędów i tym samym wprowadzania innych w bląd i utrwalania tego. Zrozum w końcu że nie ma czegoś takiego jak szpital sanatoryjny. Jest tylko i wyłącznie szpital uzdrowiskowy. I nieważne jakie oddziały będzie mieć, zawsze będą one w szpitalu uzdrowiskowym, nie w jakimś wymyślonym przez Ciebie szpitalu sanatoryjnym. I chyba tego wyjaśnienia już wystarczy.
Tak przyznaję się do błędu
Baryla zadowolony?
Napisałam wcześniej,że użyłam tego określenia w odniesieniu do budynku, do miejsca używając potocznego określenia...ale co ja dalej będę tłumaczyć.
Dyskusja dotyczyła rodzaju pobytu.
Następnym razem poradzę się w swojej niewiedzy ciebie.
Rany nie wiedziałam że mój wyjazd podniesie komuś ciśnienie .Do nie których osób najpierw czytajcie że zrozumieniem a potem rozpoczynacie dyskusje .Felice my to mamy pecha ....ty w dyskusjach a ja jeśli chodzi o towarzyszkę w pokoju ....