Adam i Ewa Świnoujście (24.06.2020)

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: Adam i Ewa Świnoujście

Post autor: Felice »

Nigdzie nie użyłam określenia szpital sanatoryjny. Napisz dokładnie gdzie dopatrujesz się tego mojego braku wiedzy.

"Gwoli wyjaśnienia startują ośrodki rehabilitacyjne i szpitale sanatoryjne mające umowę na rehabilitację ogólnoustrojową." to mój wpis z 12 maja.
Jednoznacznie widać o jakich miejscach piszę.
Akurat nie mam najmniejszego problemu ze znajomością rodzajów pobytów i przepisów to regulujących.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Szkoda mi już czasu na wręcz jałowe pisanie i tłumaczenie, szkoda mojego czasu. No i ostatnia uwaga - napisałaś właśnie do czego się przzynalaś - szpital sanatoryjny. Czyli jednak nie znasz właściwych określeń, jakie są rodzaje leczenia, jak prawidłowo nazywane są obiekty uzdrowiskowe. Ten jeden wpis - szpital sanatoryjny - dobitnie o tej niewiedzy świadczy. A poza tym, to fakt dużo piszesz, duża wiedzę masz-no może poza tym nazewnictwem- i pomocna ludziom jesteś, to fakt i tego odebrać się nie da. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Napisałam wyraźnie że szpitale sanatoryjne mające umowę na rehabilitację ogólnoustrojową. Jak nie widzisz różnicy to rzeczywiście szkoda czasu. Szpitale sanatoryjne to miejsce ,a nie rodzaj skierowania i w tym znaczeniu użyłam. Przebywają tam pacjenci na różne skierowania...na skierowanie do szpitala oddział rehabilitacji ogólnoustrojowej, na skierowanie przez NFZ na pobyt w szpitalu uzdrowiskowym, czy też do sanatorium uzdrowiskowego.
Wszystko zależy od umów jakie obiekt zawiera z NFZ.
Obecnie startują tylko te z rehabilitacją ogólnoustrojową.
Awatar użytkownika
tomaszsanat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2018 12:54
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: tomaszsanat »

ale mamy najmądrzejszą pania Felis nie da sobie nic powiedzieć bo jej musi być na wierzchu ludzie opamiętajcie się !!!!! pewnie reakcja będzie natychmiastowa w mądrości Twojej Pani
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Mnie to zwisa, mogę nic w kwestiach formalnych nie pisać. Widać,że są tacy co wolą bzdury, niż realia i sprawdzone wiadomości.
Masz coś do zarzucenia w kwestii podawanych przeze mnie informacji? Nie musisz też tego czytać.
agiatis
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2013 16:09
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: agiatis »

Rehabilitacja ogólnoustrojowa, jest wykonywana na oddziale szpitalnym i jest pobytem szpitalnym , a nie sanatoryjnym.Może być w kompleksie sanatoryjnym (osobny oddział) lub w zwykłym szpitalu , który ma oddział rehabilitacji.W zeszłym tygodniu, dostałam informację , że wznawiają od 1 czerwca przyjmowanie na oddział szpitalny. Mam skierowanie do dużego kompleksu sanatoryjnego , gdzie jest osobny oddział szpitalny, z pacjentami głównie po udarach, którzy nie chodzą i wymagają opieki 24h.
agiatis
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2013 16:09
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: agiatis »

Felice pisze: 13 maja 2020 10:30 Nigdzie nie użyłam określenia szpital sanatoryjny. Napisz dokładnie gdzie dopatrujesz się tego mojego braku wiedzy.

"Gwoli wyjaśnienia startują ośrodki rehabilitacyjne i szpitale sanatoryjne mające umowę na rehabilitację ogólnoustrojową." to mój wpis z 12 maja.
Jednoznacznie widać o jakich miejscach piszę.
Akurat nie mam najmniejszego problemu ze znajomością rodzajów pobytów i przepisów to regulujących.
Szpital uzdrowiskowy:-)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

O szanowna Felice nie potrafi się przyznać do swojej niewiedzy i tworzenia błędów i tym samym wprowadzania innych w bląd i utrwalania tego. Zrozum w końcu że nie ma czegoś takiego jak szpital sanatoryjny. Jest tylko i wyłącznie szpital uzdrowiskowy. I nieważne jakie oddziały będzie mieć, zawsze będą one w szpitalu uzdrowiskowym, nie w jakimś wymyślonym przez Ciebie szpitalu sanatoryjnym. I chyba tego wyjaśnienia już wystarczy.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Tak przyznaję się do błędu :lol:
Baryla zadowolony?
Napisałam wcześniej,że użyłam tego określenia w odniesieniu do budynku, do miejsca używając potocznego określenia...ale co ja dalej będę tłumaczyć.
Dyskusja dotyczyła rodzaju pobytu.
Następnym razem poradzę się w swojej niewiedzy ciebie.
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

Rany nie wiedziałam że mój wyjazd podniesie komuś ciśnienie .Do nie których osób najpierw czytajcie że zrozumieniem a potem rozpoczynacie dyskusje .Felice my to mamy pecha ....ty w dyskusjach a ja jeśli chodzi o towarzyszkę w pokoju .... :twisted:
ODPOWIEDZ