Przydział sanatorium a numerki

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
sarna34
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 gru 2011 19:15

Re: Przydział sanatorium a numerki

Post autor: sarna34 »

BYłam u lekarza i wypisał mi zaświadczenie, że w górach skacze mi ciśnienie i źle się czuję. We wtorek odesłałam swoje skierowanie wraz z dokumentami od lekarza... :o a dziś w przeglądarce Sanatorium Posejdon w Kołobrzegu od 1 do 22 czerwca. Bardzo się cieszę. :D
Gosia43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2012 11:15

Post autor: Gosia43 »

Sarna34 :D Widzisz jednak można wszysko załatwić :) Czerwiec wspaniale warto jednak nieraz poczekać :D Życze Ci wspaniałej pogody miłego towarzystwa do zabawy oraz dużo dużo jodu dla zdrowia :D
sarna34
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 gru 2011 19:15

Post autor: sarna34 »

:D Dziękuję!
wawik
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 09 maja 2012 13:30

Post autor: wawik »

NFZ dzisiaj przypomniał mi, że złożone skierowanie na leczenie uzdrowiskowe zostało zarejestrowane pod nr. 12-10-740..- .
Pikanterii dodaje fakt, że wniosek o leczenie sanatoryjne złożyłem w grudniu 2010-go roku. Na starcie dostałem nr. powyżej 74 tyś.
Obecnie mam 15 tyś i widocznie mój wniosek został przeniesiony już do wyższej szuflady. :lol:
Awatar użytkownika
Mirabella
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2012 20:55
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Mirabella »

Przyszło potwierdzenie ....numer 88455,czas oczekiwania 18 miesięcy.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witam, własnie odebrałam od listonosza skierowanie do sanatorium, jade do Iwonicza. I mam taka ciekawostkę, o której chyba nie kazdy wie, lub, nie zwrócił na to uwagi: mianowicie: miejscowość, do której kierują, jest już wpisana przez lekarza balneologa w dniu zaakceptowania skierowania. Czyli w moim przypadku pismo odebrali 18 kwietnia 2011r. a lekarz akceptował 24.04.2011r. i juz wpisał "Iwonicz". Widac to po kolorze długopisu jak i po dacie....zatem moi kochani, nawet nie wiemy gdzie trafimy przez długi czas czekania na przydział a NFZ wie od razu.....i nic nie zdradza ;)
To taka ciekawostka ;)
forumowicz

Witaj jovanko ,a ja własnie przegladam pismo o akceptacji i nie widzę takiego określenia ,nie ma go też na stronie internetowej w wyszukiwarce hm :( Czyżby tylko niektóre NFZ fundowały takie niespodzianki?
forumowicz

kruszynko :D Ja to wyczytuje na samym skierowaniu, które mnie przysłał NFZ :) Na piśmie o akceptacji (czyli tym, które przychodzi po wysłaniu wniosku) nic nie było. Dopiero w piśmie od NFZ na wniosku, które napisał lekarz- jest rubryka, w której lekarz akceptuje zasadność skierowania ;)
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam ,w Łódzkim NFZ po odesłaniu dokumentów z przydziałem leczenia widniały adnotacje 5 sanatoriów z których wybrano jedno, wszystkie w podobnym rejonie, pozdrawiam ;)
forumowicz

Ok ;) :) teraz juz rozumiem ;) jak to człowiek uczy się przez całe życie :lol: :lol: .
Pozdrawiam Ciebie jovanko i miłego leniuchowania ,ja leniuchuję zawsze w zimie :) :)
ODPOWIEDZ