Stegna - pomocy! (18.06.2922)

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
zuza-zuza
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2017 13:08
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Stegna - pomocy!

Post autor: zuza-zuza »

KH_R pisze: 14 lut 2022 18:17 W żadnym sanatorium ZUS w którym byłam do tej pory pralek nie bylo. Zwykle w łazience jest miska do ręcznego prania. Jak wypas to balkon ze sznurkami, czasem suszarka do wypożyczenia albo wspólna na korytarzu
Czasem jest w budynku tuż obok. Tak na przykład było w Iwoniczu. Cała pralnia, dostępna za monety. Pralki i suszarki. Nawet kapsułki można było w automacie kupić. Bardzo dobre rozwiązanie.
Jolcia1024 pisze: 13 lut 2022 18:17 Czy jest dostępna jakaś pralka dla kuracjuszy na terenie obiektu? Czy przydzielając pokoje biorą pod uwagę wiek? Jadę pierwszy raz i zupełnie nie wiem czegoście spodziewać.
Nie wiem jak jest w Stegnie, ale zazwyczaj starają się dobierać skład pokoi biorąc pod uwagę wiek. Miałam raz w pokoju kobitkę urodzoną w tym samym roku i z tym samym imieniem co ja:) Ponoć "gdzieś w okolicy" jest pralka, niestety człowiek w recepcji był mocno gburowaty i nie udało mi się ustalić żadnych szczegółów...
Wszyscy są nieco zestresowani wyjazdem, nie przejmuj się, będzie dobrze.
ODPOWIEDZ