Pokoje w sanatorium: jest możliwość wyboru?

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
forumowicz

Re: Pokoje w sanatorium: jest możliwość wyboru?

Post autor: forumowicz »

Z moich doświadczeń: Muszyna 2010r.---> zadzwoniłam, bo chciałam 2-osobowy. Miła pani w recepcji zarezerwowała mi taki pokój i do tego zapytała sie, czy ma mi dobrac współlokatorke palacą czy nie!!! Dobrano mi pania wiekiem podobną! I było super!

Iwonicz 2012r.----> zadzwoniłam i pani w recepcji poinformowała mnie,ze dla NFZ-owców sa tylko dwójki, ale kwaterują w dniu przyjazdu, zatem pokój dostane przy przyjeciu a jaka współlokatorka mi sie trafi? No, niby dobieraja wiekowo. Na miejscu,gdy przyjechałam, dowiedziałam sie,ze ide do pokoju 3-osobowego. Na moje pytanie- dlaczego? Pani mi odburkneła,ze w tym turnusie jest dużo małżeńst i dwójki dla nich musza zostac. Jakby wczesniej nie wiedziała, jacy kuracjusze przyjdą.. :evil:
Niestety- to był pic na wode, bo niektóre pani były ulokowane w dwójkach, nawet te, co przyjechały później ode mnie.... :twisted:
forumowicz

Jest taka możliwość ,może nie wszędzie i nie we wszystkich sanatoriach ale w niektórych tak :)
marika
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 gru 2011 18:13
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: marika »

wyjeżdżając z zus nie miałam mozliwości wyboru 1 ale z nfz nie było problemu pozdrawiam :D
Basia71
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 cze 2012 08:44
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Basia71 »

Ze względu na faktu że nie chciałam mieć za wszelką cenę towarzystwa + 70 ( tak jak się spodziewałam byłam najmłodsza na turnusie ) a nie było możliwości załatwienia sobie jedynki wybrałam bardzo drogi sposób ale skuteczny; zabrałam ze sobą syna jako osobę pełnopłatną dzięki temu nie byłam zdana na przypadkowy przydział towarzystwa. Może ktoś wykorzysta mój sposób ( dziecko czy współmałżonek ) Dostaliśmy pokój jednoosobowy tzw studio ze wspólnym dużym łóżkiem; synowi opłaciłam wyżywienie " kuracyjne" dzięki temu nie wyszło tak drogo jak się spodziewałam. Oczywiście przed wyjazdem dzwoniłam czy jest możliwość aby syn był ze mną; wiadomo skusili się perspektywą dobrego zarobku i szybko miałam pozytywną odpowiedz a my bardzo dobry odpoczynek. :D
Awatar użytkownika
serendipity
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 gru 2011 18:45
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: serendipity »

Trochę współczuję:) Sposób nie dość, że jak piszesz, bardzo drogi, to jeszcze duże łózko z synem? I w studio?
Ale ważne, że wypoczęliście.
Temat pisałam już dawno temu, teraz mam już wiedzę, że wszystko zależy od ośrodka, jak mają możliwość, to można zarezerwować co się chce. Aha, jeszcze muszą chcieć zarezerwować;)
AleksandraWroclaw
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2011 21:34
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: AleksandraWroclaw »

Ja po otrzymaniu skierowania do Rosomaka(Ustroń Sl) zadzwoniłam na recepcje i poprosilam o rezerwacje jedynki i taką otrzymałam po przyjezdzie.
Awatar użytkownika
turystyk
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 19 sty 2014 17:39
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: turystyk »

Witam. Czy jest ktos w stanie potwierdzic lub zaprzeczyc iz w szpitalu uzdrowiskowym nie mozna rezerwowac miejsc , ktos byl :?:?: pozdr. :) .
forumowicz

Witam ,po co potwierdzać lub zaprzeczać?trzeba zadzwonic i zapytać czy jest możliwość rezerwacji telefonicznej.
Bardzo czesto jest taka możliwość. :)
Pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
AleksandraWroclaw
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2011 21:34

Post autor: AleksandraWroclaw »

Niby nie mozna zarezerwowac jedynki telefonicznie ale zdolnosci marketingowe i kultura osobista rozmowy sa zawsze górą !
Na moj przyjazd czekała jedynka z widokiem na morze, oczywiscie za dopłatą :D
forumowicz

Witaj Olu! :kwiat:
Jak tam Kołobrzeg? Wypoczęłaś? Podziel się wrażeniami. Ja dostałam Duszniki Zdrój i jadę 17.04.
A tak poza tym, dzwoniłam do uzdrowiska i niestety nie ma rezerwacji. Pokoje przydzielają po przyjeżdzie. :D :D
ODPOWIEDZ