Pozdrawiam!
odpowiedź z NFZ
-
forumowicz
Re: odpowiedź z NFZ
Od lat nasz zawód zmienił nazewnictwo.Rozumiem innych ,którzy nas tak nazywają od lat ,ale Ty? To tak na marginesie.
Ja złożyłam wniosek w końcu maja ub.roku a odp. z NFZ dostałam w drugiej połowie sierpnia.Tak więc cierpliwości.
Moja kolejka długa jeszcze -miałam prawie 9tys. teraz 3,4 tys przede mną.Poczekam ,bo nie ukrywam że wolałabym jechać w porze wiosenno -letniej.Pozdrawiam i czekam cierpliwie.
-
przedszkolanka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 06 sty 2012 10:18
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 9
Szanuję siebie i innych. Faktycznie niektóre nauczycielki obrażają się jak ktoś powie o nich "przedszkolanka". Powiem, szczerze, że mnie osobiście jakoś to nie razi.
W mojej ocenie jestem dobrym nauczycielem, wykształconym (mam skończone dwa kierunki studiów), i znam swoja wartość (to tak na marginesie).
Ale dzięki, że napisałaś. Rozumiem, że również wykonujesz ten zawód.
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłych wakacji
Tu nie chodzi o obrażanie -bo od dawna nas tak nazywano.Tylko ,dlaczego osoby wykształcone nie gorzej niż nauczyciele pracujący w szkole -są określane jako przedszkolanki ? Ale ? skoro same nauczycielki (wyjątki) siebie tak nazywają to dlaczego społeczeństwo ma nas inaczej nazywać ? Pracujemy, powiedziałabym nawet na zdwojonych obrotach -głowa jak u kameleona...itdprzedszkolanka pisze:Witaj stokrotko.
Szanuję siebie i innych. Faktycznie niektóre nauczycielki obrażają się jak ktoś powie o nich "przedszkolanka". Powiem, szczerze, że mnie osobiście jakoś to nie razi.
W mojej ocenie jestem dobrym nauczycielem, wykształconym (mam skończone dwa kierunki studiów), i znam swoja wartość (to tak na marginesie).
Ale dzięki, że napisałaś. Rozumiem, że również wykonujesz ten zawód.
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłych wakacji
Ale to nie to forum ,by udowadniać swoje racje.Pracuję już kolejną dziesiątkę lat ,może dlatego tak mnie to razi.Sorry za zamieszanie
Teraz czekamy wszyscy ,by podreperować swoje zdrówko.Życzę szybkiego doczekania się upragnionego wyjazdu-bo emeryturka oddala się od nas
-
forumowicz
tak z babskiej ciekawości zapytam... Czy określenie "Przedszkolanka" jest w jakis sposób krzywdzące, uwłacza czci lub obraża? Może w przyszłości uniknę jakiegos faux pas
-
przedszkolanka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 06 sty 2012 10:18
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 9
Wiem, że pytanie skierowane było do stokrotki, jednak powiem Ci, że trochę to określenie, jest krzywdzące, ponieważ jesteśmy również wykształconymi osobami, jak panie w szkole, ale niektórzy uważają, że jesteśmy trochę gorszą kategorią. Kiedyś pracowałam w szkole, teraz w przedszkolu i powiem, że tu praca jest trudniejsza. Wiem co mówię, obecnie pracuję z trzydziestką maluchów. A to, że sama mam nick przedszkolanka, to z czystej przekory. Pozdrawiam serdecznie.
nauczycielka nauczania zintegrowanego
-
forumowicz
Pozdrawiam!