Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Blondi to może "podeprę" się powiedzeniem T. Kotarbińskiego: Łatwo jest mówić, gdy się ma coś do powiedzenia,
ale trudno jest mieć coś do powiedzenia,
gdy trzeba mówić
I ja tak mam -ale będę się starał .
Mogę zostac posądzony o zaśmiecanie Forum ,ale aby moc wypowiedzieć się na zadany temat i poważnie podejść do tematu aby móc poprawnie znaleść definicję posluze się cytatami
pierwszy cytat;
Wiele jest szufladek, do których kobiety można upchnąć. Na przykład „kura domowa”, „bizneswoman”, „herod-baba”, „kobietka”, „kumpelka”, „zdzira”, „zrzęda”, „wredna suka” i mnóstwo innych. Brak mi jednak w codzienności szufladki z etykietką „dama”. Spotyka się „damulki” - najczęściej przesadnie wymalowane, ubrane całkowicie bez gustu przedstawicielki płci pięknej, które mają przesadnie wysokie mniemanie o sobie i poczucie, że są pępkiem świata. A dama? Jaką trzeba być kobietą, by właśnie tak zostać określoną?
ok pierwsze koty za ploty znamy okreslenia Pan -Myslę ,że nie uraziłem
Przepis na damę.
Duma, poczucie własnej wartości i godność. Zadziwiające jest to, że dziś ta pierwsza cecha dość często nie kojarzy się pozytywnie. Najczęściej z kimś kto na wszystkich patrzy z góry i nie liczy się z nikim. Dama wie, co to duma. Ta prawdziwa. Jest dumna przede wszystkim z tego, że urodziła się kobietą. Wysoko nosi głowę, ale w żadnym wypadku z tej wysokości nie spogląda pogardliwie na, w jej mniemaniu, motłoch. Przeciwnie – dostrzega innych ludzi i szanuje każdego choćby dlatego, że jest człowiekiem.
Klasa i umiejętność panowania nad sobą w każdej sytuacji. „Kobiety z klasą płaczą wyłącznie w pachnącym, słabo oświetlonym zaciszu . Wychodząc do ludzi i świata przeczesują wlosy nakładają na twarz maseczkę kamiennego spokoju, oraz niezachwianej pogody ducha.
Dama nie robi awantur z wrzaskami. Gdy porzuci ją jakiś ślepy mężczyzna (bo takich kobiet się nie zostawia), dama, mimo iż gotuje się w niej i ma chęć nieszczęśnika podsmażać na wolnym ogniu, aż będzie skwierczał, przyjmie jego decyzję z godnością. Ba, nawet podziękuje mu za czas, jaki razem spędzili. Rozpłacze się dopiero w progu własnego domu, będzie ciskać talerzami, przeklinać i wyzywać byłego od najgorszych. I tak przez tydzień, albo nawet dłużej. Ale tylko we własnych czterech ścianach. Poza nimi będzie oczywiście niepocieszona, może nawet uroni łzę, bo przecież nie jest bezdusznym monstrum, ale nie należy spodziewać się fontanny rozpaczy.
Dama nie będzie się wykłócać kimś kto usiłuje jej udowodnić, że jest głupia, nie zna się na czymś itp. Trzeba jednak podkreślić, że taka kobieta nie da się obrażać, w końcu ma godność.
Umiejętność znalezienia się w każdej sytuacji. Dama, gdziekolwiek by się nie znalazła potrafi się zachować.
Nie traci głowy, wie kiedy przestać i wbrew pozorom nie pija tylko najdroższego szampana.
Dama, gdy się bawi robi to całą sobą. Przecząc stereotypowi śmieje się na całe gardło, a nie chichocze w mankiet, dużo mówi, choć nigdy nie paple i nie plecie głupot. Jednym słowem – dusza towarzystwa.
W każdej kobiecie drzemie dama. Trzeba tylko umiejętnie ją wydobyć na wierzch. Nie jest to wcale takie trudne jak mogło by się wydawać…
Zdaję sobie sprawę ,ze poniekąd w języku mlodzieżowym pojechałem po bandzie i Będę Mial Grono "wielbicielek "
Cóz jak napisałem sa to cytaty i każde z Nas ..Szuka Czy to Damy czy też Gentelmenów ,ktorych wg opini ze świeca Należy ..szukać
Niezależnie od tego czy jest się damą czy dżentelmenem warto przestrzegać etykiety, netykiety również. Skoro kopiujemy jakieś teksty to może wart podać źródło, z którego czerpiemy.
Pozdrawiam.
blondi pisze:A się Panowie rozpisali,ho,ho,czytam z zaciekawieniem...
Blondi
Myślę, że Nasi Panowie to nie głupcy. Łatwo im ocenić kobietę, która zasługuje na miano "dama".
Inteligencja nie pozwala im jednak urazić Kogoś, kto za wszelką cenę chce być tak postrzegany
Dzi ,Ty mnie śledzisz kwartały 3 itd oooo miłe .A co jakiś czas wprawiasz też w miłe zakłopotanie Dziękuję.Hm my kobietki ,jesteśmy bardzo ale to bardzo niecierpliwe.
Ale dzentelmeni na tym forum są ,wystarczyło grzecznie poprosić a zlecieli się ,tłumnie